200 de elevi ai primei școli profesionale în sistem dual din România și-au finalizat studiile A 7-a generație de elevi ai Școlii Profesionale Germane Kronstadt

Absolvenții celei de-a șaptea generații ai Școlii Profesionale Germane Kronstadt vor putea să se angajaze în cadrul companiei în care au făcut practică.

03.07.2020 | Brașov

• 200 de elevi au încheiat la începutul acestei luni studiile la Școala Profesională Germană Kronstadt (SPGK), parte a Campus Tehnic Braşov, și urmează să fie angajați în companii
  • 7 generații de elevi au absolvit până acum studiile primei școli profesionale în sistem dual din România, cu specializare în 5 meserii
  • Anul școlar 2020 – 2021 aduce 19 companii partenere care susțin proiectul SPGK

La începutul acestei luni, mai bine de 200 de elevi au marcat absolvirea studiilor de specialitate, prin intermediul unei conferințe online, alături de profesori, mentori, companii partenere și autorități.

Prima şcoală profesională în sistem dual din România și-a sărbătorit cea de-a șaptea generație de absolvenţi, care în curând vor începe activitatea ca angajaţi în companiile în care s-au pregătit. Festivitatea de absolvire în acest an s-a derulat online, prin intermediul unei platforme care le-a permis atât elevilor, părinților, profesorilor, cât și reprezentanților companiilor partenere și autorităților să fie prezente într-un număr mare, la bucuria noii generații.

Toate cele 6 generaţii de absolvenţi, actualmente angajaţi ai companiilor, cât şi proaspeţii absolvenţi în curs de angajare, sunt dovada grăitoare că sistemul de învăţământ profesional dual, aplicat cu seriozitate, la standarde înalte, este o soluţie care garantează tinerelor generaţii o educaţie solidă şi un viitor sigur.

Aproximativ 20 de companii partenere implicate în proiectul Școlii Profesionale Germane Kronstadt din Brașov

Dacă la debutul proiectului Școlii Profesionale Germane Kronstadt, în 2012, pe lângă Schaeffler România, promotor al implementării sistemului dual la Brașov, mai erau doar alte nouă companii, pentru anul școlar 2020 – 2021 discutăm deja despre implicarea și a altor companii, care au înțeles cât de important este acest sistem și cât de mult încurajează absorbția pe piața muncii a noilor generații.

Pentru a susține și mai bine sistemul dual din județul Brașov, în urma unui parteneriat între Școala Profesională Germană Kronstadt și Colegiul Tehnic Energetic „Remus Răduleț”, încheiat în 2018, colaborarea s-a transformat și s-a extins într-un parteneriat de lungă durată de 5 ani, ce poartă denumirea de “Campus Tehnic Brașov” (CTB).

70 de absolvenți urmează să devină angajați Schaeffler România

70 de elevi ai școlii profesionale, care și-au desfășurat studiul practic alături de Schaeffler România urmează să devină angajați ai companiei în meserii precum: operator CNC, sculer-matrițer și electromecanic, în zona de producție a companiei.