Cercetarea-dezvoltarea și învățământul dual puncte de discuție cu ministrul Fondurilor Europene Ministrul Fondurilor Europene a vizitat Schaeffler România

Dl director general al Schaeffler România, dl Sorin Poteraș, alături de dl ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș și dl Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, vizualizează locaţiai într-un tur exterior.

06.07.2020 | Brașov

• Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, alături de reprezentanți ai ministerului și autorități locale au vizitat compania Schaeffler România la începutul lunii iulie
  • În discuție au fost subiecte precum: modul în care Guvernul poate sprijini învățământul dual tehnic și profesional, direcțiile de dezvoltare industrială și economică prin digitalizare și inovare, precum și modalitățile de promovare ale cercetării și dezvoltării care se realizează de către companii din România
  • Vizita a inclus o prezentare a companiei, precum și un tur exterior al locației, la final fiind vizualizat Centrul de Formare Profesională unde sunt instruiți elevii Campusului Tehnic Braşov ca parte a programei practice din sistemul de învățământ dual

Schaeffler România a primit vizita reprezentantului Guvernului României, în persoana lui Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, prezent la începutul acestei luni în teritoriu, la Brașov.

Debutul vizitei dl ministru a fost dedicat discuțiilor cu autoritățile locale din Brașov, pe tema proiectelor cu fonduri europene. Ulterior, vizita a continuat cu o scurtă oprire la Schaeffler România, companie de top din județul Brașov, unul dintre principalii angajatori din zonă și un partener de încredere în derularea unor programe unice la nivel național, un exemplu în acest sens fiind înființarea alături de alți parteneri a primei școli profesionale în sistem dual din România, Școala Profesională Germană Kronstadt.

Programele de cercetare – dezvoltare și digitalizarea pe lista de discuție

În cadrul vizitei conduse de dl director general al Schaeffler România, Sorin Poteraș, dl ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș a putut descoperi fabrica și discuta cu dl. Director al companiei aspectele actuale de interes, precum şi planurile de dezvoltare. Temele principale discutate au inclus: modul în care Guvernul poate sprijini învățământului dual tehnic și profesional, direcțiile de dezvoltare industrială și economică prin digitalizare și inovare, precum și modalitățile de promovare ale cercetării și dezvoltării care se realizează de către companii din România. Pentru a exemplifica nivelul înalt la care se desfăşoară învăţământul profesional în sistem dual, vizita s-a încheiat cu vizualizarea Centrului de Formare Profesională din companie, locul unde anual mai bine de 300 de elevi ai Campusului Tehnic Braşov își derulează stagiile de practică și studiază, ca mai apoi să devină angajați cu normă întreagă.