Noțiune de căutare

Schaeffler România alături de studenți și în 2020 Cariera profesională și provocările lui 2020

Pressrelease Stage Image
Cea de-a cincea ediție a evenimentului „Best Smart Talk” s-a derulat în mediul online (Sursa foto: Best Brașov)

02.11.2020 | Brașov

  • 25 de studenți participanți la o nouă ediție Best Smart Talk
  • Dezvoltarea carierei profesionale o temă de interes pentru studenți și în contextul actual
  • Programele educaționale ale Schaeffler România se dezvoltă chiar și în 2020, prin participarea la acțiuni precum cele derulate în mediul online pentru studenți

Organizația Best Brașov a propus și în acestă toamnă, în ciuda contextului actual cea de-a cincea ediție a evenimentului Best Smart Talk. Evenimentul a reunit 25 de studenți ai Universității „Transilvania” din Brașov și specialiști din companii de prestigiu din Brașov, tematica evenimentului fiind dezvoltarea carierei profesionale.

Evenimentul „Best Smart Talk” este un eveniment organizat anual de studenții de la Best Brașov, organizație cu tradiție în ceea ce privește voluntariatul studențesc și care implementează acțiuni destinate dezvoltării prin educație nonformală pentru tinerii studenți. Alături de acest ONG, Schaeffler România a fost implicată în numeroase colaborări: evenimente, acțiuni și proiecte educaționale ambițioase.

Alegerea jobului sau a unei cariere profesionale care să aducă satisfacție pe termen lung, nu este o decizie deloc ușoară și nici la îndemâna oricui, iar pornind de aici și de la provocarea constantă pe care tinerii o au la finalul studiilor, studenții BEST s-au gândit să organizez un eveniment, Best Smart Talk, care să le faciliteze interacțiunea studențiilor Universității „Transilvania” cu specialiști din diferite domenii. Mai important decât atât este că aceștia pe lângă că au șansa de a afla mai multe despre o companie anume din Brașov, au ocazia și de a purta un dialog cu cei mai buni specialiști, au șansa de a descoperi mai multe secrete din spatele unor meserii de succes, care să-i ajute să identifice mai ușor care sunt pașii în alegerea jobului ideal.

Dialog despre carieră, de la egal la egal

La această ediție tinerii au putut discuta și cu unul dintre inginerii Schaeffler – Octavian Ureche, din Engineering Center Schaeffler România, care le-a oferit studenților informații utile în dezvoltarea unei cariere profesionale în domeniul tehnic. La discuția cu aceștia au participat 25 de studenți, de la facultăți diverse precum informatică, inginerie, IT și turism. Aceștia au purtat o conversație pe teme serioase, dar într-o notă mai relaxată, cu rolul de a le oferi perspective noi în ceea ce pivește piața muncii din acest moment și cum pot acționa eficient pentru dezvoltarea viitorului lor profesional. Reprezentantul Schaeffler le-a oferit tinerilor participanți și informații despre activitatea companiei de la Brașov, portofoliul de programe studențești, dar și a despre Grupul Schaeffler, pentru a avea o perspectivă cât mai largă despre ce înseamnă o corporație complexă și de mare anvergură.

Participarea Schaeffler România la astfel de acțiuni în direcția educațională, de dezvoltare a tinerilor și de încurajare a lor, chiar și în această perioadă, poate acum mai mult ca niciodată, se alătură seriei de activități din zona educației, pe care Schaeffler România le încurajează în mod constant.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente
Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare