Acțiune de responsabilitate socială derulată cu implicarea angajaților Angajații Schaeffler România susțin „mobilitatea” a peste 200 de pacienți

Gesturile mici se transformă în acțiuni de bine cu impact în comunitate. (Sursa foto:Hospice Casa Speranței)

05.11.2020 | Brașov

• Angajații Schaeffler România și-au unit forțele și au susținut o cauză nobilă din comunitate
  • 9 luni de tratament pentru mai bine de 200 de pacienți ai Fundației Hospice Casa Speranței din Brașov
  • Acțiunea face parte din portofoliul de activități de responsabilitate socială dezvoltat de companie de-a lungul celor 16 ani de activitate

Angajații Schaeffler România dau dovadă încă odată de implicare și deschidere când vine vorba de a ajuta și a face fapte bune în comunitatea lor. La finalul lui 2019 fiecare dintre ei s-a implicat și a sprijinit cauza celor de la Hospice Casa Speranței, printr-o donație menită să schimbe viața beneficiarilor fundației.

Să aduci un zâmbet pe fața cuiva sau să-ți oferi ajutorul acolo unde este nevoie de el, pentru noi pot fi doar niște gesturi mici, dar pentru cei mai puțin norocoși acestea fac diferența.

Angajații Schaeffler, un exemplu de implicare în acțiunile de responsabilitate socială

Dincolo de această acțiune punctuală, prin cadrul și acțiunile pregătite de companie, angajații Schaeffler au devenit un exemplu de implicare și atunci când vine vorba de acțiuni de responsabilitate socială, implicându-se cu fiecare ocazie pentru a face fapte bune pentru cei aflați în nevoie. Printre cele mai relevante acțiuni amintim de cea de redirecționare a impozitului pe venit - 3.5% prin centrul de colectare organizat în companie, ziua CSR – în care angajații, pe lângă faptul că au ocazia de a cunoaște organizațiile din comunitate, le și susțin cu donații sau prin implicare în acțiunile acestora, lista continuă și cu numeroase acțiuni periodice de strângere de donații (haine, rechizite, ghiozdane, produse de ingrijire etc) care ajung la cei care au mai mare nevoie de ele și desigur cu numeroase proiecte sociale susținute prin donații. Toate acestea conturează un portofoliu complex în direcția de CSR (corporate social responsability), lucru la care Schaeffler România lucrează în mod constant.

Angajații susțin cauza fundației Hospice Casa Speranței

La finalul anului trecut angajații au înțeles cât de puternici pot fi împreună și că binele pe care îl pot face astfel, poate schimba viața cuiva, așadar nu au ratat oportunitatea de a contribui și ei în a susține o cauză nobilă, din comunitatea locală. Foarte mulți dintre ei au donat în cadrul Târgului Caritabil organizat la final de 2019 la nivel intern și astfel fiecare a susținut o organizație bine cunoscută și extrem de transparentă din județul Brașov – Hospice Casa Speranței.

Angajații Schaeffler România prin donațiile strânse au putut susține pentru 9 luni de zile tratamentul cu benzi de compresie pentru peste 200 de persoane care se recuperează cu ajutorul acestora. Benzile de compresie sunt folosite de pacienții care au suferit în urma unor tratamente de lungă durată, împotriva unor boli incurabile și care acum au nevoie de ajutor în a-și recăpăta mobilitatea și independența. În urma tratamentului cu benzi susținut de angajații Schaeffler, până în acest moment mai bine de 150 de pacienți ai Fundației s-au bucurat de efectele pozitive ale acestora și au putut reveni la activitățile zilnice, atât de mult așteptate.

Compania a dezvoltat de-a lungul timpului un portofoliu foarte vast și s-a remarcat prin acțiuni complexe în zona de responsabilitate socială, angajații fiind mereu încurajați să se implice, să ia inițiativa și să facă bine, împreună, căci împreună suntem mai puternici și putem depăși orice obstacol!