Noile manuale au fost deja distribuite elevilor de clasa a IX-a și a X-a (Sursa foto: editura Xmeditor)

08.12.2020 | Brașov

• 4 materiale didactice sunt traduse în limba română și au fost distribuite elevilor Școlii Profesionale Germane Kronstadt (SPGK)
  • Un efort comun și o strânsă colaborare între partenerii implicați în proiectul SPGK / CTB au făcut posibilă realizarea noilor manuale
  • Elevii români au pentru prima dată acces la manuale realizate de o prestigioasă editură din Germania

Schaeffler România alături parteneri a preluat inițiativa traducerii materialelor didactice tehnice de specialitate, din limba germană în limba română, destinate învățământului tehnic profesional în care compania activează la nivel național, în mod decisiv, de peste 8 ani. Aceste manuale vor fi utile elevilor Școlii Profesionale Germane Kronstadt (SPGK), Campus Tehnic Brașov (CTB) în care Schaeffler este partener și mai mai mult. Până în acest moment au fost traduse patru astfel de materiale – „Ingineria Metalelor”, „Ingineria Metalelor: tabele și formule”, „Inginerie Electrică” și „Inginerie Electrică: tabele și formule”, pentru clasele a IX-a și a X-a.

Prima școală în sistem dual din România, Școala Profesională Germană Kronstadt a luat naștere în 2012, când Schaeffler România alături de parteneri economici din Brașov au acceptat provocarea de a dezvolta învățământul profesional dual din România. De-a lungul activității la Brașov, prin implementarea de noi instrumente educaționale, dar și datorită dezvoltării infrastructurii, proiectul SPGK a fost preluat ca model de bune practici și implementat și în alte zone din țară, fiind acum activ sub umbrela CTB – Campus Tehnic Brașov.

Schaeffler România contribuie alături de parteneri economici pentru dezvoltarea profesională a elevilor

„Una dintre principalele provocări ale sistemului de învățământ la ora actuală din România este materialul didactic. Încă de la debutul activității Școlii Profesionale Germane Kronstadt (SPGK), toți partenerii și colaboratorii din proiect, au contribuit la demararea procesului de traducere din limba germană în limba română a acestor manuale de specialitate dedicate elevilor, realizate de una dintre cele mai prestigioase edituri din Germania” explică Sorin Poteraș, director Schaeffler România.

Astfel din anul școlar care a început în această toamnă, toți elevii de clasa a IX-a și a X-a au primit aceste noi manuale: ingineria metalelor & ingineria metalelor: tabele și formule și inginerie electrică & inginerie electrică: tabele și formule, traduse în limba română. Noile manuale care oferă informații cu mult mai detaliate și înclinate spre practică vor înlocui materialele utilizate până în prezent pentru pregătirea tinerilor, de trainerii din Centrul de Formare Profesională din Schaeffler România.

„Pasul următor în ceea ce privește manualele este pregătirea unor ediții digitale, astfel încât și în aceste condiții în care școala se derulează în format online, toți elevii sa aibă acces la ele, cu doar un click. De asemenea, se dorește realizarea de manuale și pentru alte specializări, dar mai mult decât atât Schaeffler România alături de parteneri dorește să pună bazele unei platforme, care să le fie alături elevilor în procesul de învățare și să ofere companiilor feedback-uri concrete despre nivelul de cunoștințe, abilități și viteza de asimilare a informațiilor a acestora” spune Uwe Kando, Manager Centru de Formare Profesională Schaeffler România.

Schaeffler România rămâne un promotor și un susținător al sistemului dual de învățământ, implicându-se cu soluții și proiecte concrete, contribuind la dezvoltare acestuia.

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG