Responsabilitate socială la Schaeffler România Peste 10.000 de lei donați pentru caritate printr-o inițiativă cu angajații

Angajații Schaeffler se implică în mod constant în activități CSR (Responsabilitate Socială Corporativă) și nu pierd nici o ocazie de a ajuta și a face bine împreună (foto: arhiva Schaeffler România, 2019)

23.02.2021 | Brașov

• Schaeffler a organizat o nouă inițiativă caritabilă alături de angajații Schaeffler
  • „Bursa Amintirilor” reprezintă listarea simbolică a amintirilor angajaților, pentru care s-au putut „achiziționa acțiuni” și astfel dona bani pentru o cauză bună
  • Peste 10.000 lei donați către trei ONG-uri din Brașov

„Bursa Amintirilor” este o nouă acțiune care se adaugă la colecția bogată de proiecte de responsabilitate socială din Schaeffler România. Inițiativa a avut loc exclusiv în mediul online si a încurajat angajații să se implice într-o acțiune de binefacere, într-un mod inedit, dar cu un impact considerabil pentru cele trei ONG-uri beneficiare.

„Acest format nou pentru un eveniment caritabil, prezentat în cadrul evenimentului nostru, a reușit în mod cert să aducă zâmbete și pe buzele organizatorilor, cât și a celor care au contribuit cu donații, nu doar a beneficiarilor finali. Ne-am bucurat că ni s-au alăturat colegi din toată compania, care au ’achiziționat acțiuni’ și au acceptat provocarea de a împărtăși amintiri valoroase”, spune Laura Marinescu, Director Industrial Engineering și organizator al „Bursei Amintirilor”.

Un alt mod de a face fapte bune
„Ideea bursei mi-a plăcut foarte mult ca mod de abordare a temei donațiilor pentru cei aflați în nevoie: prin amintirile comune cu colegii și prietenii din firmă s-au canalizat niște resurse în direcția bună!”, e de părere Radu, unul dintre „investitorii” la „Bursa Amintirilor”.

Provocarea s-a adresat tuturor angajaților din Schaeffler România și s-a derulat pe parcursul unei săptămâni. Angajații au avut posibilitatea „de a lista” o amintire dragă lor din companie (cum ar fi un moment deosebit, un obiect cu însemnătate sau o persoană care le-a marcat parcursul lor în companie) la bursă – printr-o fotografie alături de povestea din spatele amintirii, toate încărcate pe o platformă online realizată în acest scop, obiectele fizice rămând în patrimoniul companiei.

Rezultatul acestei inițiative a fost unul impresionant: au fost listate 38 de amintiri de către angajați, au fost „achiziționate acțiuni” de către 116 investitori unici și au avut loc 263 de donații propriu-zise. Până la finalul săptâmânii la bursă au fost strânse donații de peste 10.000 lei din partea angajaților.

„Felicităm inițiativa și mulțumim colegilor care au donat către noi. Donațiile care au intrat în contul nostru ne vor ajuta să ducem 10 copii dintr-un centru de plasament de stat la munte, în această iarnă. Mulțumim!”, au spus reprezentanții ADDIP Brașov, una dintre organizațiile beneficiare.

Întreaga acțiune, chiar dacă s-a derulat de la distanță, a oferit angajaților dincolo de bucuria de a face un bine și șansa de a se delecta cu amintiri deosebite, aducând mai aproape angajații din arii diferite de activitate în contextul potrivit pentru descoperire și redescoperire pasiuni, hobby-uri cu numitorul comun, povestea Schaeffler.

Despre Schaeffler
În calitate de furnizor mondial, lider în sectoarele auto și industriale, Grupul Schaeffler promovează prin invenții și evoluții remarcabile, de mai bine de 70 de ani domeniile mișcării și cel al mobilității. Cu tehnologii, produse și servicii inovatoare de acționare eficientă din punct de vedere al CO₂, mobilitate electrică, industrie 4.0, digitalizare și energii regenerabile, compania este un partener de încredere pentru a face mișcarea și mobilitatea mai eficiente, inteligente și sustenabile. Compania produce componente și sisteme de înaltă precizie pentru aplicații pentru motoare, transmisie și șasiu, precum și soluții de rulare și rulmenți simpli pentru un număr mare de aplicații industriale. Grupul Schaeffler a generat vânzări de aproximativ 14,4 miliarde EUR în 2019. Cu aproximativ 83.700 de angajați, Schaeffler este una dintre cele mai mari companii de familie din lume. Cu aproape 2.400 de cereri de brevet în 2019, Schaeffler este a doua cea mai inovatoare companie din Germania, conform DPMA (Oficiul German de Brevete și Mărci).
Schaeffler România este una dintre locațiile de producție de top ale Grupului Schaeffler. Din 2002 compania produce în România, la Brașov, componente pentru industria auto și rulmenți grei pentru aplicații industriale. Într-una din cele mai mari fabrici din țară, cu aproximativ 5.000 de angajați, Schaeffler România este activă prin producție, dar și prin cercetare-dezvoltare în Engineering Center Schaeffler Romania. Mai mult, compania are o prezență foarte activă în mediul educațional, precum și prin proiecte de implicare socială.

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG