Schaeffler va construi un complex de laboratoare de ultimă generație în campusul din Herzogenaurach (Germania)

22.02.2021 | Brașov | Hezogenaurach

• Schaeffler, furnizor în sectorul automotive și de industrie investește în dezvoltarea unei infrastructuri sustenabile și de ultimă generație, de cercetare – dezvoltare, ca parte din strategia stabilită în Roadmap 2025
  • Noul complex de laboratoare se va întinde pe 15.000 mp, va consolida și integra 15 laboratoare, cumulând într-o singură locație centrală competențele de bază și tehnologiile cheie ale Schaeffler
  • Complexul va fi construit în conformitate cu cele mai recente standarde de sustenabilitate și va opera ca o clădire „verde”
  • Investițiile vor consolida competitivitatea Schaeffler și campusul Herzogenaurach

Schaeffler investește aproximativ 80 de milioane de euro într-un nou complex de laboratoare în Herzogenaurach, ca parte a strategiei din Roadmap-ul 2025 anunțat anul trecut. Investiția vizează asigurarea competitivității și capacității Grupului Schaeffler de a realiza oportunități de viitor, precum și consolidarea poziției campusului său din Herzogenaurach, drept un centru de excelență tehnologică. Complexul, aflat în prezent în faza de planificare, este preconizat să fie finalizat în 2023.

Sediul central al Schaeffler din Herzogenaurach va găzdui în curând un complex central de laboratoare transversale care se vor întinde pe aproximativ 15.000 de metri pătrați, suprafață brută și va adăposti 15 laboratoare și va oferi oportunități de angajare pentru peste 360 de angajați. Noile laboratoare vor centraliza și consolida competențele și capacitățile de bază ale Grupului Schaeffler în domeniile cheie ale tehnologiei, cum ar fi: sistemele de măsurare, testare și calibrare, cercetarea și proiectarea materialelor, electrochimie și optimizarea duratei de viață a produsului, a rezistenței și a fiabilității. De asemenea, va găzdui un nou laborator de electronică. Obiectivele companiei în consolidarea tuturor acestor activități sub un singur acoperiș includ îmbunătățirea transferului de cunoștințe și tehnologie între diviziile sale și îmbunătățirea performanței prin utilizarea partajată a resurselor.

„Ideea noului complex de laboratoare centrale este aceea de a pune la dispoziție tehnologiile cheie pe o bază integrată, transversală, astfel încât să putem, de exemplu, să dezvoltăm produse pentru mobilitate sustenabilă și neutră din punct de vedere al carbonului și ecosisteme energetice”, a explicat Uwe Wagner, director de cercetare și dezvoltare Schaeffler AG. „Pentru a dezvolta soluții pentru mega-tenduri, cum ar fi neutralizarea carbonului, mobilitatea de nouă generație și automatizarea, trebuie, de asemenea, să ne sporim capacitatea de a ne dezvolta rapid competențele de bază într-o gamă largă de discipline, de la materiale și tehnologia suprafeței până la electrochimie, electronică și digitalizare. Noul complex de laboratoare centrale va fi rampa de lansare ideală în acest sens.

Schaeffler intenționează, de asemenea, să facă noul complex accesibil clienților externi. Prin urmare, planurile sale includ și un laborator și o zonă de prezentare dedicată temelor de digitalizare și utilizare a inteligenței artificiale.

„Performanța noastră excelentă în producție ne-a demonstrat că suntem, de asemenea, poziționați în mod ideal pentru a oferi clienților noștri soluții optime în domeniile cheie ale tehnologiei viitoare, cum ar fi mobilitatea electrică, robotica și hidrogenul”, a explicat Andreas Schick, directorul de operațiuni Schaeffler. „Acestea sunt domenii de creștere în care, încă din etapa de cercetare preliminară, trebuie să luăm în considerare produsul final sau aplicația, precum și producția la scară comercială pentru a ne menține în fața concurenților noștri globali. Tehnologiile noastre de simulare digitală, în special, sunt parte integrantă din acest proces. ”

În afară de capacitățile sale extinse de cercetare și dezvoltare, complexul central de laboratoare din Herzogenaurach va stabili noi standarde în ceea ce privește controlul climatului de laborator și eliminarea vibrațiilor, făcându-l ideal pentru sisteme de măsurare de înaltă rezoluție și alte tehnologii extrem de sensibile. Clădirea, care este programată înspre a fi utilizată la începutul anului 2024, va fi construită conform celor mai noi standarde de sustenabilitate și va funcționa ca o clădire verde, în conformitate cu standardul de aur DNGB (German Sustainability Council).

Noua facilitate este o parte importantă a strategiei Roadmap 2025, care a fost anunțată în noiembrie anul trecut și detaliază modul în care Grupul Schaeffler își va consolida în mod sustenabil deschiderea de viitor și poziția competitivă. „Complexul de laboratoare centrale va asigura locuri de muncă în domeniile cheie de creștere a tehnologiilor”, a declarat Klaus Rosenfeld, CEO Schaeffler AG. „De asemenea, va adăuga valoare locației Herzogenaurach și regiunii în sine, atât în ochii clienților cât și a angajaților și va sublinia încă odată angajamentul nostru față de Germania ca locație de afaceri.”

Grupul Schaeffler – we pioneer motion
În calitate de furnizor mondial, lider în sectoarele auto și industriale, Grupul Schaeffler promovează prin invenții și evoluții remarcabile, de mai bine de 70 de ani domeniile mișcării și cel al mobilității. Cu tehnologii, produse și servicii inovatoare de acționare eficientă din punct de vedere al CO₂, mobilitate electrică, industrie 4.0, digitalizare și energii regenerabile, compania este un partener de încredere pentru a face mișcarea și mobilitatea mai eficiente, inteligente și sustenabile. Compania produce componente și sisteme de înaltă precizie pentru aplicații pentru motoare, transmisie și șasiu, precum și soluții de rulare și rulmenți simpli pentru un număr mare de aplicații industriale. Grupul Schaeffler a generat vânzări de aproximativ 14,4 miliarde EUR în 2019. Cu aproximativ 84.200 de angajați, Schaeffler este una dintre cele mai mari companii de familie din lume. Cu aproape 2.400 de cereri de brevet în 2019, Schaeffler este a doua cea mai inovatoare companie din Germania, conform DPMA (Oficiul German de Brevete și Mărci).
Schaeffler România este una dintre locațiile de producție de top ale Grupului Schaeffler. Din 2002 compania produce în România, la Brașov, componente pentru industria auto și rulmenți grei pentru aplicații industriale. Într-una din cele mai mari fabrici din țară, cu aproximativ 5.000 de angajați, Schaeffler România este activă prin producție, dar și prin cercetare-dezvoltare în Engineering Center Schaeffler Romania. Mai mult, compania are o prezență foarte activă în mediul educațional, precum și prin proiecte de implicare socială.

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG