Schaeffler România prezentă la conferința „Women Professionals in the Automotive Industry” Automotive, o industrie în care performanța face diferența, indiferent de gen

Schaeffler România a fost reprezentată în cadrul conferinței de dna. Ramona Dragomir, Manager de Producție în sectorul Automotive.

15.03.2021 | Brașov

• Ramona Dragomir, manager de producție în sectorul Automotive Schaeffler, prezentă în panel cu perspective din cariera ei
  • Schaeffler încurajează diversitatea în rândul angajaților, 30% din angajații Schaeffler România sunt doamne, unele dintre ele ocupând funcții de conducere în sectoare precum Tratament Termic, sectorul Automotive, Inginerie Industrială

La începutul lunii martie a avut loc conferința online „Women Professionals in the Automotive Industry” (doamne profesioniste din industria automotive) organizată pentru prima dată de The Diplomat – Bucharest în parteneriat cu Automotive Today, cu scopul de a promova și încuraja accesul într-un număr cât mai mare al doamnelor în sectorul Automotive din România.

Conferința a reunit într-un panel online cinci reprezentante din industria Automotive din România, cu funcții de conducere în companii și organizații cu reputație în acest sector de activitate și care au discutat despre rolul lor în cadrul companiilor, dar și cum se poate dezvolta o carieră de succes într-un domeniu, ce aparent aparține doar bărbaților.

La această primă ediție, Schaeffler România a fost reprezentată de o femeie remarcabilă din echipă, de Ramona Dragomir, prima femeie care a preluat responsabilități de management în zona de producție în Schaeffler România și care astăzi conduce segmentul ce produce componente de motor, în cadrul sectorului Automotive. Ramona este parte din echipa Schaeffler de mai bine de 10 ani.

Perspectivele oferite din cadrul companiei de Ramona Dragomir au cuprins atât date despre politicile la nivel global ale Grupului, cat și detalii din cadrul activității din locație. La nivel de Grup Schaeffler promovează diversitatea ca și factor de succes și susține acest angajament prin programe concrete, cum ar fi programul de mentorat dedicat doamnelor în poziții de lider – Women Mentoring, în care participă și Ramona. Acesta oferă șansa participantelor de a avea pe parcursul unui an un mentor din top management-ul Schaeffler, precum membri ai Board-ului, atât pentru a-și îmbogăți nivelul înalt de expertiză, cât și pentru a accesa un nivel înalt de expunere si networking la nivel global. Mai mult, Ramona a oferit și informații din cadrul organizației Schaeffler din România ca și încurajare că șansele există pentru cele care sunt atrase de acest domeniu: „În fabrica de la Brașov ne mândrim să avem colege talentate care ocupă funcții de conducere în unele dintre cele mai provocatoare segmente de producție, cum ar fi Tratamentul Termic, sectorul Automotive, cel de Inginerie Industriala, Masterplanning și Proiectare.”

„Sectorul Automotive poate părea al domnilor, dar este o industrie cu siguranță dedicată și doamnelor. La Schaeffler, diversitatea este un factor important și încurajat, iar acest lucru se reflectă în cele 30 de procente de doamne care lucrează în companie. Mai precis, în sectorul Automotive pe care îl coordonez în Schaeffler România 45% din angajații ariei de Calitate sunt doamne, iar 75% din angajații ariei Livrări sunt tot doamne, semn că diferența o face doar performanța, care poate fi atinsă atât de domni, dar și de doamne, trebuie doar profitat de oportunitățile care apar.” Ramona Dragomir, Manager Automotive Schaeffler România.

Grupul Schaeffler – we pioneer motion
În calitate de furnizor Mondial, lider în sectoarele auto și de industrie, Grupul Schaeffler promovează prin invenții și evoluții remarcabile, de mai bine de 70 de ani domeniile mișcării și cel al mobilității. Cu tehnologii, produse și servicii inovatoare de acționare eficientă din punct de vedere al CO₂, mobilitate electrică, industrie 4.0, digitalizare și energii regenerabile, compania este un partener de încredere pentru a face mișcarea și mobilitatea mai eficiente, inteligente și sustenabile. Compania produce componente și sisteme de înaltă precizie pentru aplicații pentru motoare, transmisie și șa-siu, precum și soluții de rulare și rulmenți simpli pentru un număr mare de aplicații industriale. Grupul Schaeffler a generat vânzări de aproximativ 12.6 miliarde EUR în 2020. Cu aproximativ 83.300 de angajați, Schaeffler este una dintre cele mai mari companii de familie din lume. Cu mai mult de 1.900 de cereri de brevet în 2020, Schaeffler este a doua cea mai inovatoare companie din Germania, conform DPMA (Oficiul German de Brevete și Mărci).
Schaeffler România este una dintre locațiile de producție de top ale Grupului Schaeffler. Din 2002 compania produce în România, la Brașov, componente pentru industria auto și rulmenți grei pentru aplicații industriale. Într-una din cele mai mari fabrici din țară, cu aproximativ 5.000 de angajați, Schaeffler România este activă prin producție, dar și prin cercetare-dezvoltare în Engineering Center Schaeffler Romania. Mai mult, compania are o prezență foarte activă în mediul educațional, precum și prin proiecte de implicare socială.

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG