Schaeffler își prezintă inovațiile de robotică și serviciile la Târgul Digital de la Hanovra

La ediția digitală din acest an a Târgului de la Hanovra, Schaeffler prezintă virtual inovațiile din domeniul roboticii și al serviciilor

13.04.2021 | Brașov

• Automatizarea în plină dezvoltare și producția autonomă oferă un potențial de creștere considerabil pentru Schaeffler
  • Schaeffler se prezintă ca partener pentru robotica ușoară la noua ediție a Târgului Digital de la Hanovra
  • Soluția de monitorizare, OPTIME, s-a dezvoltat continuu și este premiată pentru design

Creșterea automatizării și obiectivul producției autonome aduce un potențial considerabil de dezvoltare pentru Schaeffler, în special în ceea ce privește soluțiile de robotică și soluțiile de servicii, bazate pe tehnologii digitale. La ediția din acest an a Târgului Digital de la Hanovra, Schaeffler prezintă, virtual, inovațiile din domeniul roboticii și al serviciilor.

„Vrem să ocupăm o poziție cheie pe piețele de monitorizării stării și a roboticii, care se dezvoltă rapid”, spune dr. Stefan Spindler, CEO Industrial al Schaeffler AG. „Prin inițiative strategice și o colaborare strânsă, oferim clienților noștri inovații pentru producția viitorului.”

Expertiza generează valoare adăugată
În calitate de furnizor integrat în sectorul automotive și de industrie, Schaeffler are oportunități considerabile de a crea sinergii. Experiența sa tehnologică vastă și experiența proceselor de la divizia Automotive Technologies de la Schaeffler se reunesc în dezvoltarea inovațiilor robotice. Serviciile digitale de la Schaeffler se bazează pe expertiza lor în domeniul proiectării și aplicațiilor de rulmenți cu role, printre altele. „Afacerea noastră industrială are o importanță deosebită pentru dezvoltarea strategică a Grupului Schaeffler”, explică Klaus Rosenfeld, CEO Schaeffler AG. „Pe termen mediu, vrem să creștem mai repede cu divizia industrială decât cu producția industrială globală prin propriul avânt.”

Noi domenii potențiale de aplicare pentru roboți și coboți ușori
Cu un portofoliu modular de suporturi inovatoare de rulmenți, cutii de viteze pentru roboți și motoare de acționare, Schaeffler s-a poziționat ca partener pentru robotica ușoară. Aceste componente ale sistemului joacă un rol crucial în performanța roboților compacți și dețin potențialul pentru mari progrese în dezvoltare. Odată cu creșterea densității puterii și preciziei acestor componente, roboții și coboții ușori pot fi utilizați în domenii de aplicare care necesită viteze mai mari, precizie și niveluri de curățenie crescute, precum și o capacitate crescută de încărcare. Schaeffler oferă componentele separat sau ca sisteme, care îndeplinesc cerințele clienților pentru compactitate, dinamică și performanță maximă.

Soluția IoT OPTIME reduce întreruperile de funcționare
OPTIME este o soluție IoT ușor de utilizat, wireless, care face ca monitorizarea stării mașinilor în procesele de producție să fie eficientă și rentabilă. Instalarea și punerea în funcțiune sunt atât de ușoare încât câteva sute de unități pot fi integrate fără probleme într-o singură zi. Cea mai recentă actualizare permite conectarea a două soluții hardware compatibile IoT de la Schaeffler: ProLink și SmartCheck. Acest lucru face posibilă monitorizarea stării pentru o gamă foarte largă de utilaje și adesea chiar instalații întregi. Informațiile de stare pentru toate sistemele sunt vizibile direct în aplicația OPTIME.

Schaeffler a primit distincția Red Dot Design Award 2021 la două categorii pentru designul remarcabil al produsului OPTIME, configurația funcțională și nivelul ridicat de inovație.

Întregul kit de presă pentru Târgul de la Hanovra poate fi vizualizat la:

www.schaeffler.com/press-kit/hannover-messe (limba engleză)

www.schaeffler.com/pressemappe/hannover-messe (limba germană)

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG