Schaeffler este unul dintre cei 50 de lideri ai Națiunilor Unite în domeniul sustenabilității și climei

Grupul Schaeffler a fost selectat ca unul dintre cei 50 de lideri în domeniul sustenabilității și schimbărilor climatice ale Națiunilor Unite (ONU). Obiectivul comun al acestei inițiative este realizarea celor 17 obiective pentru dezvoltare sustenabilă stabilite de Națiunile Unite.

22.04.2021 | Herzogenaurach | Brașov

• Organizația Națiunilor Unite numește Grupul Schaeffler unul dintre cei 50 de lideri în domeniul sustenabilității și climei din întreaga lume
  • Nominalizare pentru strategia de sustenabilitate clar definită și managementul consecvent privind sustenabilitatea
  • Documentarul video prezintă și fabrica de la Brașov, principalul producător de rulmenți de mari dimensiuni din Grup, cheia spre dezvoltarea sectorului de energie regenerabilă

Grupul Schaeffler a fost selectat ca unul dintre cei 50 de lideri în domeniul sustenabilității și climei din întreaga lume, cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Organizației Națiunilor Unite (ONU). Obiectivul acestei inițiative este realizarea celor 17 obiective pentru dezvoltare sustenabilă stabilite de Națiunile Unite.

„Pentru noi, numirea Grupului Schaeffler de către ONU ca unul dintre liderii în domeniul sustenabilității și climei nu este doar o recunoaștere a muncii pe care am făcut-o până în prezent, ci atâtun stimulent, cât și o obligație de a continua implementarea strategiei noastre de sustenabilitate cu cea mai mare consecvență", a declarat Klaus Rosenfeld, CEO al Schaeffler AG. „Ca parte a acestei inițiative impresionante, vom face tot ce ne stă în putință pentru a ne atinge obiectivele de sustenabilitate și protecție a climei și, astfel, vom contribui la realizarea celor 17 obiective de sustenabilitate ale Națiunilor Unite.”

O condiție prealabilă pentru admiterea printre cei 50 de lideri de sustenabilitate și climă a constant în stabilirea unei strategii clare de sustenabilitate, cu obiective corporative corespunzătoare. Ca valoare corporativă, sustenabilitatea a fost ferm ancorată în activitățile Grupului Schaeffler de mulți ani și este o componentă integrantă a strategiei corporative. „Succesul corporativ sustenabil pentru noi înseamnă asumarea responsabilității ecologice și sociale - în producție, prin utilizarea produselor noastre și cu implicarea furnizorilor noștri”, a declarat Corinna Schittenhelm, membru al Consiliului Director al Schaeffler AG cu responsabilitatea pentru resurse umane și sustenabilitate.

Schaeffler a fost convingător în procesul de selecție și reprezintă acum sectorul furnizorilor auto și industriali din regiunea DACH (Germania, Austria, Elveția). Pentru Grupul Schaeffler, nu doar amprenta ecologică a propriilor facilități de producție joacă un rol major. Dezvoltarea și producția de tehnologii pentru utilizarea optimă a energiilor regenerabile reprezintă, de asemenea, o contribuție importantă la protecția climei. Componentele, sistemele și soluțiile de service ale Schaeffler aduc contribuții specifice la schimbările sustenabile într-o gamă largă de industrii - de exemplu, în electrificarea grupului de propulsie pentru vehicule sau în fabricarea rulmenților de dimensiuni mari pentru turbine eoliene.

Rulmenții de mari dimensiuni de la Brașov, cheia spre energie verde și în viitor
Schaeffler România, o locație de top în ceea ce privește realizarea rulmenților de mari dimensiuni, contribuie la implementarea strategiei de sustenabilitate a Grupului Schaeffler, prin dezvoltarea sectorului energiei regenerabile. Compania produce local componente esențiale, pentru cele mai mari generatoare de energie verde din lume, turbinele eoliene. Acest proces are un impact considerabil atât în ceea ce privește optimizarea costurilor și a timpilor, cât și în ceea ce privește succesul clienților, dar și asupra mediului și climei în general.

O prezentare inițială a activităților de sustenabilitate ale Schaeffler este oferită de documentarul care cuprinde și imagini din fabrica de la Brașov din zonele unde sunt produși rulmenții cu diametre de peste 2 metri, difuzat oficial de către partenerul media Bloomberg și publicat pe: https://www.50climateleaders.com ca parte a inițiativei.

Din 2020, obiectivele selectate au fost integrate în remunerarea variabilă a managerilor. Mai mult, Schaeffler își dezvoltă continuu angajații cu programe de formare cuprinzătoare și măsuri de recalificare și calificare suplimentară. Mai multe detalii și informații generale despre sustenabilitatea la Schaeffler pot fi găsite în raportul de sustenabilitate recent publicat. Acest raport oferă informații cu privire la cifrele și obiectivele cheie, ilustrând dezvoltarea Grupului Schaeffler către o sustenabilitate mai mare. Raportul este disponibil în format digital, iar conținutul poate fi accesat prin intermediul microsite-ului interactiv:
www.schaeffler-sustainability-report.com

Puteți găsi fotografiile de presă ale lui Klaus Rosenfeld și Corinna Schittenhelm aici: www.schaeffler.com/en/executive-board

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG