Jens Schüler a fost numit noul director executiv al diviziei Automotive Aftermarket

Jens Schüler

23.04.2021 | Brașov

• Michael Söding se va retrage la sfârșitul anului, după 20 de ani la Schaeffler
  • Söding a contribuit în stabilirea cu succes a diviziei Automotive Aftermarket drept un lider de piață global
  • Jens Schüler vine cu mulți ani de experiență internațională în domeniul strategic, al vânzărilor, marketingului și digitalizării

În cadrul unei ședințe extraordinare, Consiliul de Supraveghere al Schaeffler AG a convenit numirea lui Jens Schüler (46) în calitate de nou director executiv al diviziei Automotive Aftermarket, începând cu 1 ianuarie 2022. El este succesorul lui Michael Söding (59) care se retrage la sfârșitul anului la cererea sa după ce a lucrat timp de 20 de ani pentru Schaeffler. Divizia Automotive Aftermarket a înregistrat venituri de 1,64 miliarde de euro în 2020. Divizia are aproximativ 1.700 de angajați.

Michael Söding a studiat ingineria industrială și și-a început cariera la un renumit producător de anvelope în 1989. După diferite funcții ocupate în sectorul aftermarket, s-a alăturat Grupului Schaeffler în 2002 unde a preluat inițial funcții de conducere în domeniul vânzărilor și marketingului. Din 2009 până în 2017 a fost responsabil pentru activitatea de piese de schimb Schaeffler la nivel global. Odată cu înființarea Automotive Aftermarket ca a treia divizie a companiei, ce a adus după sine și o funcție în Consiliul Executiv în 2018, domnul Söding a fost numit membru al Comitetului Executiv al Schaeffler AG. Este membru al unor asociații naționale și internaționale importante, de exemplu, este președintele Asociației Sectoriale AAMPACT și co-fondator al diverselor inițiative sectoriale, cum ar fi TecAlliance GmbH și Caruso GmbH.

Michael Söding spune: „Schaeffler Automotive Aftermarket a ajuns să devină un lider de piață global și contribuie cu mult succes la rezultatele Schaeffler AG. Nevoia fără precedent pentru transformarea modelelor de afaceri bazate pe date, digitalizare și o experiență îmbunătățită a clienților înseamnă că acum este momentul ideal pentru a transmite ștafeta următoarei generații. ”

Odată cu numirea lui Jens Schüler, un succesor își va asuma rolul de CEO Automotive Aftermarket, care are mulți ani de experiență în domeniul strategic, al vânzărilor, marketingului și digitalizării și care vine cu mulți ani de experiență internațională.

Jens Schüler s-a alăturat companiei Schaeffler direct după ce și-a finalizat studiile în economie în 2003. Și-a început cariera ca asistent al președintelui și Directorului General al Schaeffler Automotive Aftermarket. În anii următori, concentrarea sa în activitatea de aftermarket a inclus planificarea strategică, înainte de a prelua funcții de conducere în regiunea Americii, inițial ca președinte Automotive Aftermarket America de Nord în 2011 și apoi ca președinte Automotive Aftermarket - Schaeffler Americas din 2014. Din 2018, dl Schüler a fost responsabil cu vânzările și marketingul global în divizia Automotive Aftermarket.

„Michael Söding este un expert recunoscut în industrie și foarte bine conectat, care a jucat un rol formativ în conturarea diviziei Automotive Aftermarket în cei 20 de ani de activitate la Schaeffler și a dezvoltat divizia într-un pilon important pentru Grupul Schaeffler. Merită mulțumiri speciale pentru această realizare. Oricât de mult regretăm decizia sa de a-și începe pensionarea bine meritată, îi dorim tot binele pentru viitor. Prin urmare, sunt foarte mulțumit că îl putem numi pe domnul Schüler drept un succesor foarte bine calificat, din propriile noastre rânduri și că am putut alege un succesor care să conducă divizia Automotive Aftermarket într-un stadiu incipient. Îi urez mult succes cu provocările care urmează ”, a declarat Georg F. W. Schaeffler, acționar de familie și Președinte al Consiliului de Supraveghere al Schaeffler AG.

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG