Adunarea Generală Anuală a Grupului Schaeffler adoptă dividende de 25 de eurocenți pe acțiune comună fără drept de vot

Georg F.W. Schaeffler

26.04.2021 | Brașov

• Început bun pentru anul financiar 2021
  • Consens general cu reprezentanții angajaților cu privire la reducerea forței de muncă
  • Implementare riguroasă a Roadmap 2025 - „We pioneer motion”
  • Ulrike Hasbargen ales ca reprezentant al acționarilor în Consiliul de Supraveghere

Adunarea Generală Anuală a Schaeffler AG, care a avut loc virtual pentru al doilea an consecutiv, a votat în favoarea plății unui dividend de 25 de eurocenți pentru fiecare acțiune comună fără drept de vot, comparativ cu 45 de eurocenți pentru anul precedent. Aceasta corespunde unei rate de plată de aproximativ 50% (comparativ cu aproximativ 43% în anul precedent) din venitul net atribuibil acționarilor companiei-mamă înainte de articolele speciale. Ca atare, se află în capătul superior al gamei de 30-50 la sută prevăzute de politica de dividende a companiei.

„Anul trecut a fost marcat de incertitudini majore care sunt încă în curs", a declarat Klaus Rosenfeld, CEO Schaeffler AG. „Dar poziția noastră ca furnizor global în sectorul automotive și de industrie ne-a servit bine în aceste vremuri dificile și ne-a ajutat să gestionăm criza. Plătim un dividend de 25 de eurocenți. Acest lucru este în conformitate cu politica noastră de dividende și trimite un semnal pozitiv acționarilor noștri.”

Început bun pentru anul financiar 2021
În ceea ce privește performanța afacerii în primele câteva luni ale acestui an, Klaus Rosenfeld a menționat că Grupul Schaeffler a început bine în 2021, în ciuda mediului continuu provocator. El s-a referit la cifrele-cheie preliminare pentru primul trimestru al anului, pe care Schaeffler le-a publicat pe 19 aprilie El s-a referit la datele preliminare cheie pentru primul trimestru al anului 2021, pe care Schaeffler le-a publicat pe 19 aprilie. Acest pas devenise necesar deoarece datele cheie erau mult peste anul precedent și propriile noastre așteptări de până acum.

Cifra de venituri din primul trimestru al Grupului Schaeffler, de 3.560 milioane euro, a crescut cu 11,2 la sută față de anul precedent în termeni valutari constanți (3.281 milioane euro, ajustat), ceea ce reprezintă o recuperare semnificativă.

Marja EBIT înainte de elementele speciale din primul trimestru a fost de 11,3 la sută, comparativ cu cifra ajustată din anul precedent de 6,5 la sută). Fluxul de numerar gratuit din primul trimestru înainte de intrările și ieșirile de numerar pentru activitățile de M&A a fost de 130 de milioane de euro (anul anterior, ajustat: 137 de milioane de euro). Un motiv major pentru aceasta este tendinței de vânzări mai bune decât așteptate în primul trimestru, în special în China. Evoluția câștigurilor arată, de asemenea, că ajustările de costuri introduse anul trecut încă au un efect.

Schaeffler își va publica raportul intermediar pentru primul trimestru al anului 2021 pe 12 mai 2021, conform planificării.

Succesele Automotive Technologies în sectorul E-mobilității
Succesele companiei în sectorul E-mobilității sunt deosebit de îmbucurătoare. În 2020, divizia de afaceri E-Mobility a Schaeffler a înregistrat un aport de comenzi de 2,7 miliarde de euro, mult peste obiectivul bugetat de 1,5 până la 2 miliarde de euro. Numărul proiectelor a crescut, de asemenea, cu 30% față de anul precedent, o tendință pozitivă care a continuat și în acest an. 2021 marchează începutul producției în serie a motoarelor electrice pentru module hibride, transmisii hibride și acționări pe osie complet electrice. Producția de motoare electrice Schaeffler se bazează pe o platformă tehnologică modulară, integrată. După cum s-a comunicat deja, Schaeffler a primit o comandă majoră pentru transmisiile hibride dedicate și, din 2024 va începe să furnizeze unități complete de acționare cuprinzând două motoare electrice și electronică de putere integrată în transmisie. Mai mult, prin extinderea ofertei de electrificare pentru a include segmentul vehiculelor comerciale, Schaeffler contribuie puternic în atingerea obiectivelor climatice și de sustenabilitate.

Modele digitale de afaceri în Automotive Aftermarket
Digitalizarea a devenit o competență de bază pentru divizia Automotive Aftermarket. Pandemia a fost un catalizator pentru activitățile extinse ale diviziei, care încorporează canale digitale de vânzare și modele de afaceri, prin care Schaeffler poate să se diferențieze de concurenții săi. Un bun exemplu în acest sens este Aftermarket Cloud extrem de integrat, care abordează cu succes interesele diferite ale utilizatorilor. Cererea pentru cursurile de formare online REPXPERT oferite de Schaeffler în peste 30 de limbi a crescut cu pași mari. Și numărul contactelor de pe site-ul web s-a dublat în al patrulea trimestru. Grupul Schaeffler se așteaptă ca aceste tendințe pozitive să continue în 2021.

Sectorul de industrie crește prin realizarea de noi produse și prin afacerile cu servicii
Pe lângă extinderea continuă a activității sale de bază, ce cuprind rulmenți și tehnologie liniară, Schaeffler vede oportunități majore de creștere în noul trend crescător privind automatizarea proceselor industriale. Expertiza diviziei industriale în robotică ușoară este evidentă din portofoliul său modular de rulmenți, cutii de viteze și motoare de acționare inovatoare. Aceste componente ale sistemului au un impact mare asupra performanțelor brațelor robotizate compacte și contribuie cu un potențial puternic pentru progrese majore în dezvoltare.

Tendința în ascensiune spre automatizare și fiabilitate cuprinde și serviciile. În spațiul de service, Schaeffler oferă o soluție IoT numită OPTIME care face monitorizarea stării utilajelor în procesele de producție eficiente și rentabile. La recenta expoziție Hannover Messe, OPTIME a câștigat premii Red Dot la două categorii pentru designul remarcabil al produsului, designul funcțional și nivelul ridicat de inovație.

Negocierile privind reducerea forței de muncă s-au finalizat în mare parte
S-au făcut progrese bune în ceea ce privește măsurile de accelerare a transformării Grupului Schaeffler, care au fost anunțate în septembrie 2020. Măsurile structurale se referă în principal la douăsprezece locații din Germania. Se preconizează că punerea în aplicare a măsurilor va fi în mare parte finalizată până la sfârșitul anului 2022. În urma negocierilor intensive și constructive cu reprezentanții angajaților, au fost încheiate acum acorduri de reconciliere a intereselor la nouă din cele douăsprezece locații. Aceasta înseamnă că Schaeffler este acum capabil să pună în aplicare cea mai mare parte a măsurilor.

Negocierile sunt în curs de desfășurare pentru locațiile Wuppertal, Clausthal-Zellerfeld și Luckenwalde, unde va fi nevoie de mai mult timp pentru a găsi soluții cu privire la aspecte precum relocarea și posibilele vânzări și închideri. Discuțiile se desfășoară într-o notă constructivă.

Reprezentanții angajatorului și ai angajaților sunt de acord că reducerea forței de muncă trebuie să aibă loc cu un grad de maximă responsabilitate socială, prin pensionare anticipată parțială, redistribuiri interne și acorduri de separare. Aceste măsuri, împreună cu programul de renunțare voluntară desfășurat din noiembrie 2020 până la sfârșitul lunii martie 2021, înseamnă că compania a atins deja jumătate din obiectivul său total de reducere a forței de muncă.

Implementare riguroasă a Roadmap 2025 - „We pioneer motion”
La sfârșitul anului trecut, Grupul Schaeffler a dezvăluit Roadmap 2025, care cuprinde o strategie corporativă actualizată, un program de execuție și obiective pe termen mediu pentru 2025. Roadmap 2025 reprezintă continuitatea și consolidarea punctelor forte ale companiei, dar și optimizarea și dezvoltarea continuă a noilor tehnologii și modele de afaceri, precum costuri și eficiență.

În plus, noua afirmație de poziție, „We pioneer motion”, exprimă angajamentul Schaeffler de a continua să modeleze mișcarea și progresul, devenind un furnizor diversificat în sectorul automotive și de industrie, cu acoperire globală. Aceasta va implica o utilizare și mai eficientă a sinergiilor disponibile în cadrul Grupului Schaeffler. "Roadmap 2025 ne rafinează strategia și o aliniază la provocările și oportunitățile actuale", a spus Klaus Rosenfeld. „Vom implementa Roadmap 2025 cu hotărâre și cu toată rigoarea cuvenită, astfel încât să putem construi un Grup Schaeffler și mai puternic.”

Alegeri speciale pentru Consiliul de Supraveghere
După ce Sabrina Soussan și-a dat demisia din mandatul Consiliului de Supraveghere cu efect de la sfârșitul adunării generale anuale din 23.04.2021, pentru a se concentra asupra noului său rol profesional, a fost necesară alegerea unui nou membru în Consiliului de Supraveghere. La alegerile speciale rezultate, Adunarea Generală Anuală l-a ales pe Ulrike Hasbargen ca nou membru al Consiliului de Supraveghere. Doamna Hasbargen este consilier fiscal și auditor, precum și membru al Consiliului de Supraveghere al Ernst & Young GmbH. Ea a fost aleasă pentru un mandat care se încheie la Adunarea Generală Anuală din 2023, care corespunde mandatului celorlalți reprezentanți ai acționarilor din Consiliul de Supraveghere.

„Ne pare foarte rău că doamna Soussan a trebuit să renunțe la locul său în Consiliul de Supraveghere din motive legate de muncă și îi mulțumim sincer pentru angajamentul său dedicat Grupului Schaeffler. Ea a adus o contribuție substanțială în ultimii doi ani. Îi dorim mult succes atât personal, cât și în viitoarea sa carieră și tot binele”, a declarat acționarul familiei și președintele Consiliului de Supraveghere Georg F. W. Schaeffler. „Cu toate acestea, suntem foarte încântați că prin doamna Hasbargen am reușit să câștigăm un expert de renume pentru Consiliul de supraveghere Schaeffler AG. Experiența ei de mulți ani în sectorul fiscal va consolida Consiliul.”

Rezultatele sesiunii de vot și raportul președintelui Comitetului Executiv de la Adunarea Generală Anuală vor fi disponibile în curând la www.schaeffler.com/agm

Pentru a vizualiza raportul nostru anual, vizitați: www.schaeffler-annual-report.com

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG