Al 6-lea an consecutiv dedicat acțiunii de donare către mediul ONG Angajații Schaeffler România au adus contribuții financiare importante în vremuri dificile

Urna pregătită în fabrică a fost punctul principal de atracție, fiind neîncăpătoare pentru sutele de formulare depuse.

28.04.2021 | Brașov

• Campania de informare crește gradul de conștientizare al angajaților cu privire la redirecționarea impozitului pe venit
  • Solidaritatea față de comunitate este o preocupare importantă pentru angajați de ani de zile
  • Implicarea în acțiuni de responsabilitatea socială parte importantă din ADN-ul Schaeffler

Conștientizând importanța redirecționării a 3,5% a impozitului pe venitul realizat în 2020 pentru organizațiile non-guvernamentale, locale sau naționale, Schaeffler România a organizat o campanie în rândul tuturor angajaților. Aceasta este implementată din anul 2006 și oferă angajaților un punct de informare și susținere pentru completarea formularelor necesare. Scopul campaniei este de a promova posibilitatea de a sprijini financiar organizațiile locale și naționale.

Sprijinul comunității a fost o preocupare importantă pentru angajații noștri de ani de zile. Mai ales acum, când este nevoie de acest ajutor mai mult ca niciodată: „Multe servicii ale asociaților caritabile se derulează în condiții dificile, iar activitățile lor sunt diminuate din cauza pandemiei. Prin urmare, sunt foarte mândră de echipa noastră care a avut o contribuție puternică în aceste momente pline de provocări.", explică Ana Bobancu, coordonatorul programului.

Printre ONG-urile susținute în această ediție s-au numărat atât organizații naționale, precum Salvați Copiii sau Fundația pentru SMURD, cât și ONG-uri locale, precum Hospice Brașov, ai căror beneficiari luptă cu boli incurabile, Fundația Bucuria Darului, care asigură hrană caldă pentru persoanele fără adăpost, Fundația Rafael din Codlea sau Asociația Copiii de Cristal ce susțin tratamentul și consilierea copiilor cu autism sau Care for Dogs care susțin cauza animalelor neglijate sau maltratate.

Asociațiile au apreciat această susținere proactivă, „suntem onorați și recunoscători că an de an angajații Schaeffler sunt alături de cauza noastră, a celor peste 150 de copii beneficiari, ce necesită recuperare fizică, motorie, dar și educațională și chiar dacă 3.5 % poate fi un procent mic, pentru noi este contribuția care ne face să fim un sprijin și mai puternic, pentru copii și familiile lor” a transmis Asociația Îngerii de Lângă Noi.

În cadrul companiei s-a creat un punct de prezentare pentru 15 organizații locale, dar și naționale, pentru a le cunoaște povestea mai bine. Astfel, atât angajații cât și familiile și prietenii acestora au putut alege organizația pe care vor să o sprijine prin redirecționarea a 3.5% din impozitul pe venit, devenind parte activă în susținerea unor cauze sociale. De asemenea, angajații care încă lucrează de acasă au avut la îndemână atât poveștile ONG-urilor, cât și mai multe opțiuni digitale pentru redirecționarea a impozitului pe venitul din 2020.

Implicarea în acțiuni de responsabilitate socială este o parte importantă a ADN-ului Schaeffler. Prin programul complex de responsabilitate socială, care cuprinde numeroase evenimente și acțiuni, compania susține în mod activ inițiative caritabile, oferind diverse oportunități de implicare angajaților săi, unele chiar alături de familiile acestora.

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG