Noțiune de căutare

Recunoaștere pentru elevii SPGK Campioni la salvat vieți: Elevii SPGK, locul 1 la concursul local de protecție civilă, „Cu viața mea apăr viața!”

Pressrelease Stage Image
Elevii SPGK participă la concursul „Cu viața mea apăr viața”, alături de echipele altor 7 licee de top din Brașov Imagini: Primăria Brașov

10.04.2024 | Brasov

  • Echipa SPGK – Câștigătoare la categoria „Licee”, etapa locală
  • 5 elevi din echipa câștigătoare își desfășoară stagiul de practică în Centrul de Formare Profesională Schaeffler România
  • Echipa SPGK se antrenează pentru etapa județeană din 9 mai

Într-o demonstrație de abilități și dedicare privind procedurile de intervenție în caz de urgență pentru salvarea de vieți, echipa Școlii Profesionale Germane Kronstadt (SPGK) a obținut victoria la faza locală a concursului de protecție civilă, „Cu viața mea apăr viața!", desfășurat la inițiativa Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului Brașov. Echipa SPGK a câștigat locul 1 într-o competiție foarte strânsă ce a adunat 7 echipe de elevi din cadrul liceelor de top din Brașov. Podiumul a fost urmat de echipele Colegiului Național de Informatică Grigore Moisil și Colegiului Național Andrei Șaguna.

Acest concurs, cu o tradiție de aproximativ două decenii, are ca scop principal pregătirea și instruirea copiilor pentru a acționa corect în situații de urgență. Fiecare echipă înscrisă a fost formată din participanți + rezerve (băieți și fete) și conducătorul echipei (cadrul didactic coordonator). Concursul a inclus două probe: una teoretică, în care elevii au răspuns la 15 întrebări despre diferite scenarii de protecție civilă și o probă practică, în cadrul căreia s-a intervenit în sprijinul salvării unei „victime" imobilizate, ce a trebuit transportată în siguranță într-o zonă de adăpost. Transportul s-a realizat pe un traseu cu obstacole, într-un timp limitat.

5 dintre elevii echipei câștigătoare de la SPGK își desfășoară stagiile de practică în Centrul de Formare Profesională Schaeffler România

Schaeffler România este o companie activă, o companie cu gândire în perspectivă, cu proiecte și acțiuni direcționate către dezvoltarea comunității și cu susținere concretă pentru ”un alt fel de viitor” oferit tinerei generații. Iar dovada cea mai puternică în acest sens, este proiectul ”Școala Profesională Germană Kronstadt”, prima școală cu sistem de învățământ dual din România, proiect care astăzi este recunoscut ca model de bună practică la nivelul întregii țări. În calitate de inițiator și susținător al acestei școli, Schaeffler România pune la dispoziția elevilor, posibilitatea ca aceștia să se perfecționeze într-un domeniu tehnic, în cadrul unuia dintre cele mai bine dotate Centre de Formare Profesională din țară. Însă, preocuparea Schaeffler pentru viitorul tinerei generații nu se orientează doar pentru o învățare practică a unor meserii căutate pe piața muncii, ci și pe identificarea și susținerea pasiunilor și direcțiilor individuale de dezvoltare ale elevilor.

Astfel, într-o perioadă în care se pune tot mai mult accentul pe prevenție și pe dezvoltarea competențelor proprii de acționare corectă în situații de urgență, 6 elevi de clasa a zecea ai echipei Școlii Profesionale Germane Kronstadt au răspuns unei provocări deosebite: participarea la etapa locală a concursului de protecție civilă, „Cu viața mea apăr viața”. Motivația? Dorința de a ajuta comunitatea și de a demonstra că tinerii se pot implica în activități cu impact semnificativ precum salvarea de vieți. Cu șase luni de voluntariat în cadrul SMURD, unul dintre elevii campioni spune că „Participarea la concurs mi-a consolidat cunoștințele necesare pentru a identifica rapid și eficient posibile situații de urgență. Acum am încredere că pot interveni în siguranță dacă cineva se află în pericol."

Mesajul pe care elevii îl transmit mai departe este că „Este important să fii informat și să tratezi cu seriozitate tot ce ține de situațiile de urgență. Din astfel de experiențe ai doar de câștigat și este esențial să absorbi cât mai multe informații”

Elevii premiați ai SPGK vor intra în faza județeană a concursului ce se va desfășura în 9 mai, la Coresi, unde vor continua să demonstreze talentul și abilitățile în domeniul securității comunitare. Pregătirile alături de profesorii coordonatori au început!

Schaeffler România este una dintre locațiile de producție de top ale Grupului Schaeffler. Din 2002 compania produce în România, la Brașov, componente pentru industria auto și rulmenți grei pentru aplicații industriale. Într-una din cele mai mari fabrici din țară, cu aproximativ 5.000 de angajați, Schaeffler România este activă prin producție, dar și prin cercetare-dezvoltare în Engineering Center Schaeffler Romania. Mai mult, compania are o prezență foarte activă în mediul educațional, precum și prin proiecte de implicare socială.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare