Noțiune de căutare

Educație Schaeffler Day pentru studenți – eveniment cu un dialog autentic despre pe provocările carierei de inginer

Pressrelease Stage Image
Echipa de curse BlueStreamline (Formula Student) alături de Monopostul BS23 la Schaeffler România Imagini: Schaeffler (Andrei Bucataru)

18.04.2024 | Brasov

  • Peste 90 de studenți la a 9-a ediție Schaeffler Day
  • 4 workshop-uri interactive pentru viitorii ingineri
  • Echipa de curse BlueStreamline alături de Monopostul BS23 la Schaeffler România

Peste 90 de studenți la Schaeffler Day, evenimentul marca Schaeffler România. Un prilejul perfect pentru studenții facultăților tehnice de la Universitatea Transilvania să cunoască Schaeffler România, chiar în locația de producție din Brașov. Focusul celei de-a 9-a ediții a fost pus pe provocările pe care un inginer le întâmpina în cariera sa, informații pe care studenții le-au putut afla în cadrul prelegerii susținute de către experți ai companiei.

Schaeffler Day a continuat cu patru workshop-uri speciale, în cadrul cărora cei peste 90 de studenții ai Universității Transilvania din Brașov au avut ocazia să afle direct de la specialiștii în domeniu despre:

Factori de succes în Managementul proiectelor de dezvoltare produs @Schaeffler

În cadrul acestui workshop a fost abordată atât partea teoretică, prin prezentarea procesului de dezvoltare al produsului, clasificarea proiectelor, departamente implicate în procesul de dezvoltare produs și activități specifice de Project Management, cât și partea practică prin scenariu de simulare al unui proiect de dezvoltare împreună cu echipa, cu accent pe rolul project managerului și al factorilor de succes.

Uzura componentelor și cauze rădăcină

Workshop-ul i-a introdus pe studenți în mecanismele teoretice de deteriorare a unor piese automotive (din motor și din cutia de viteză) și le-au fost prezentate principalele tipuri de defecte care împiedică aceste produse să-și îndeplinească performanțele proiectate.

Evoluția electromobilității, diferite soluții constructive

Studenții au aflat în cadrul acestui workshop informații privind istoria autovehiculelor electrice, niveluri de electrificare implementate actual de constructorii de autovehicule, tipuri de autovehicule hibride și componența unei punți electrice. Informațiile dobândite au putut fi aplicate apoi într-o aplicație practică de hibridizare a unui vehicul echipat cu propulsie termică.

Noi perspective ale dezvoltării de produs

Studenții au putut să descopere procesul dezvoltării de produs, actorii implicați și o parte din proces prin selecția și calcul rulmenți pentru o aplicație definită.

Evenimentul Schaeffler Day a cuprins și vizite în zone cheie de producție, acolo unde studenții au avut ocazia să vadă pusă în practică teoria din cadrul workshop-urilor. Monopostul BS23 și echipa BlueStreamline au fost prezenți în premieră în cadrul locației de producție de la Brașov. Monopostul realizat și cu produse Schaeffler, made în RO, a reprezentat o atracție de interes atât pentru studenți, cât și pentru angajații Schaeffler.

Schaeffler susține echipa de studenți BlueStreamline a Universității Transilvania din Brașov, participantă în cadrul competițiilor Formula Student, o competiție internațională de design în care echipe de studenți din întreaga lume concurează între ele cu mașini de curse pe care le-au proiectat și fabricat de la zero.

Schaeffler România este una dintre locațiile de producție de top ale Grupului Schaeffler. Din 2002 compania produce în România, la Brașov, componente pentru industria auto și rulmenți grei pentru aplicații industriale. Într-una din cele mai mari fabrici din țară, cu aproximativ 5.000 de angajați, Schaeffler România este activă prin producție, dar și prin cercetare-dezvoltare în Engineering Center Schaeffler Romania. Mai mult, compania are o prezență foarte activă în mediul educațional, precum și prin proiecte de implicare socială.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare