Noțiune de căutare

Space Drive se pregătește pentru producția în volum mare Cooperare de succes în acest an

Pressrelease Stage Image
Singurul de acest fel din lume: când este combinat cu procesorul ADAS care utiliează datele GPS, camere, radar și alți senzori, Space Drive oferă o fundație pentru etapele de conducere autonomă 4 și 5 – complet automatizate și fără șofer.

08.11.2019 | Brasov

  • Un an de succes pentru Schaeffler și compania Schaeffler Paravan Technologie GmbH & Co. KG
  • Matthias Zink: “Schaeffler devine un integrator al sistemelor de șasiu”
  • Dezvoltarea unui ecosistem de mobilitate pentru vehiculele inteligente în capitala Changsha a provinciei Hunan, din China
  • Audi R8 LMS GT3 cu Space Drive primește aprobarea pentru a participa la programul și cursele DTM

Industria auto este în pragul unei schimbări radicale. Noile tehnologii ca Space Drive cu sistemul drive-by-wire și noile concepte de vehicule precum Schaeffler Mover joacă un rol tot mai important. Partenerii pot privi acum înapoi spre primul an de colaborare. Trendurile de astăzi din domeniul mobilității se îndreaptă clar spre digitalizare, vehicule fără coloană de direcție și noi concepte privind transportul în zonele urbane. “Odată cu înființarea Schaeffler Paravan Technologie, Schaeffler s-a poziționat optim pentru viitor”, explică CEO Automotive OEM la Schaeffler, Matthias Zink. “Vrem să jucăm un joc decisiv în modelarea mobilității viitorului cu tehnologia cheie Space Drive și vehiculul concept inovator Schaeffler Mover. Schaeffler este pe drumul cel bun spre a deveni un integrator al sistemelor de șasiu.”

Lucrând împreună pentru producția în volum mare

“Am creat un parteneriat care oferă beneficii pentru ambele părți”, explică Roland Arnold, CEO Schaeffler Paravan Technologie GmbH & Co. KG și fondatorul PARAVAN GmbH. “Am trecut de primele etape și am stabilit bazele dezvoltării ulterioare a tehnologiei Space Drive cu perspective spre producția în volum mare. Schaeffler Mover-ul a fost prezentat cu succes drept o platformă tehnologică de conducere autonomă la IAA în Frankfurt.” Interesul arătat asupra condusului digital și a sistemelor de direcție, precum și discuțiile aferente au dat un impuls în privința colaborării pentru dezvoltarea de vehicule autonome. Inginerii de proiectare se axează tot mai mult pe tehnologii precum Space Drive care sunt autorizate pentru utilizare rutieră și respectă normele stricte de siguranță funcțională. “Startul producției în volum mare a acestui sistem este plănuit pentru 2021”, adaugă Matthias Zink. “Deja am început proiecte specifice cu numeroși clienți, care vor implementa componentele utilizate în cadrul Schaeffler Mover, cum ar fi Schaeffler Intelligent Corner Modules și Space Drive. Ne vedem ca un integrator de șasiu, ce furnizează sisteme de acționare și control către integratorii de vehicule de la cel mai înalt nivel.”

Creșterea prezenței pe piața locală din China

La începutul lunii septembrie Schaeffler a semnat un acord de investiții cu provincia Hunan din China, într-o acțiune menită să sprijine și să faciliteze condusul autonom în China, folosind tehnologiile Schaeffler. Pe baza acestui acord, ambele părți vor dezvolta un ecosistem de mobilitate pentru vehiculele inteligente din capitala provinciei, Changsha. Rolul Schaeffler în acest proiect va fi îndreptat spre continuarea dezvoltării tehnologiei Space Drive, care reprezintă un element cheie al condusului autonom și Schaeffler Mover-ului, un concept care include tehnologia Schaeffler Intelligent Corner Module. Alături de toate acestea, Schaeffler plănuiește să înființeze o nouă facilitate de R&D în provincia Hunan. Va fi al doilea centru de cercetare și dezvoltare administrat de Schaeffler China, iar acesta se va concentra pe dezvoltarea tehnologiilor pentru vehiculele inteligente de mâine.

Audi R8 LMS GT3 cu tehnologia Space Drive primește aprobare pentru participarea la curse

Acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic, chiar și în condiții extreme și este demonstrat de Audi R8 LMS GT3 care concurează activ în Cupa DMV Gran Turismo și Touring Car (DMV GTC). Audi R8 LMS GT echipat cu tehnologia Space Drive și sistemul steer-by-wire și-a făcut debutul în curse în finala sezonului DMV GTC de la Hockenheimring la sfârșitul lunii octombrie și s-a clasat mereu în topul celor două curse DMV GTC. Vehiculul concept, care nu are nicio legătură mecanică între volan și caseta de direcție, a fost primul vehicul de acest tip din istoria curselor auto care a primit aprobarea din partea Federației Germane a Sportului Auto, în luna iunie a acestui an. Vehiculul este administrat de echipa Phoenix Racing și condus de fostul pilot de Formula 1, Markus Winkelhock. “Participarea noastră la curse marchează o altă etapă importantă în proiect. Cursele din weekend-urile trecute ne-au oferit informații valoroase, care pot fi incorporate direct în dezoltarea ulterioară a sistemului,” explică Roland Arnold. DMV GTC va face parte din programul de suport DTM anul viitor.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare