Una dintre clase la vizita din productie

Oraselul Schaeffler construit in workshop

2017-05-22 | Brasov

Schaeffler România face din nou „Școala Altfel”

Schaeffler România face ”Școala Altfel”, pentru al VI-lea an consecutiv. "Școala Altfel" este un program educativ dedicat activităților extra-curriculare și extrașcolare. Scopul programului este implicarea și stimularea participării elevilor la activități diverse prin care să fie puse în valoare aptitudinile, talentele și capacitățile acestora în diferite domenii.

În 2017, Schaeffler România și-a redeschis porțile pentru un grup mare de vizitatori: aproximativ 550 de elevi și cadre didactice. Echipa Schaeffler România s-a pregătit intens pentru o prezentare ireproșabila in calitate de ambasadori ai principiilor Grupului Schaeffler, a interacționat cu tinerii vizitatori și cu impresiile pe care le-a lăsat acestora.

În săptămâna ”Să știi mai multe, să fii mai bun” ( 15-19 aprilie), vizitele au urmat un program bine elaborat și gândit în așa fel încât elevii să plece de la Schaeffler România cu o viziune de ansamblu a ceea ce înseamnă o fabrică de producție modernă. De la prezentările despre companie susținute de directori, instructaj de siguranță, vizită în producție, Centru de Formare sau Engineering Center, incluzând masa de prânz, copiii au avut ocazia să vadă și să se implice activ in activități, precum asamblarea unui rulment, realizarea unui puzzle 3D cu orășelul Schaeffler sau strunjirea unor bănuți. La finalul vizitei echipa Schaeffler România a avut ocazia să afle de la ei ce i-a impresionat și să le verifice cunoștințele proaspăt dobândite:

„Mi-a plăcut că ne-au așteptat și ne-au explicat cum sunt făcuți rulmenții de specialiști. Când am construit orășelul am simțit o emoție, iar când am plecat îmi era dor de locul acela. Când voi fi mare aș vrea și eu să ajut la fabricarea acelor aparate mari”. (elev, clasa pregătitoare, Lic.Johannes Honterus)

“Mulțumim frumos pentru colaborare. Ne bucuram că v-am cunoscut și că am avut minunata ocazie de a vă vizita compania. Va dorim mult succes în continuare și, cine știe poate unii dintre elevii de azi vor deveni colaboratorii dumneavoastră de mâine.” (învățător, Școala nr.6 Iacob Mureșianu” Brașov)

"Va mulțumesc frumos pentru modul în care ați organizat acesta vizită! A rămas o experiența de neuitat pentru copii…și o spun de la o sursă sigură. Vlad mă mai întreabă încă de locuri pe care le-a văzut la noi în fabrica și asta după ce a mai discutat cu colegii la scoală…Deci dacă, încă, se mai vorbește de această vizită, înseamnă că acest moment nu va fi uitat prea ușor de către toți participanții” (părinte și angajat Schaeffler)