Un tur cu bicicleta electrică

Să înțelegem magneții

Cine știe, câștigă!

2017-10-03 | Brasov

Sute de participanți, mici si mari

Stand Schaeffler la Noaptea Cercetătorilor Europeni

Noaptea Cercetătorilor Europeni reprezintă cel mai mare eveniment organizat la nivel european, dedicat domeniului științei și cercetării, care adună în același loc cercetători și oameni pasionați de tehnologie, inovație și știință Evenimentul are loc în ultima vineri din septembrie în toate țările membre și afiliate Uniunii Europene. Noaptea Cercetătorilor Europeni este un eveniment organizat simultan în zeci de orașe din Europa și are ca scop prezentarea cercetătorilor ca membrii activi ai societății.

La ediția din acest an, Schaeffler România a fost alături de micii cercetători cu o serie de activități care au fost apreciate din plin de către toți participanții. Atât cei mici cât și cei mai mari dintre participanți au luat cu asalt standul Schaeffler și s-au implicat în activitățile pregătite special pentru ei.

Participanții au avut ocazia să testeze bicicleta electrică, să descopere secretele magnetismului sau să își arate istețimea răspunzând corect la întrebările pregătite pentru ei. Cele 300 de quiz-uri completate, zecile de întrebări adresate in cadrul workshop-ului cu magneți și sutele de bănuți personalizați cu mini-freza CNC au demonstrat succesul real al acestui eveniment. Spre bucuria lor, elevii participanți au fost premiați pentru inteligență, curaj și implicare.

Acest eveniment rămâne o oportunitate inedită pentru elevi de a vedea ce înseamnă o carieră științifică dar – în același timp – de a înțelege că știința înseamnă joc, pasiune, creație.