Teme de interes in discutie

2017-10-19 | Brasov

Membri PAR prezinta

Schaeffler România, o prezență activă în cadrul ”Romanian Automotive Summit

În urmă cu 6 ani, Parteneriatul Auto Român (PAR) a fost creat ca un grup de lucru constituit din investitori și angajatori importanți din industria auto, alături de asociații reprezentative. În prezent, PAR este format din ACAROM (Asociația Constructorilor de Automobile din România), AHK (Camera de Comerț și Industrie Romano-Germană) și companiile Schaeffler România, Adient, Bosch, Continental, Delphi, Draexlmaier, Ford, Honeywell, Infineon, Pirelli, Groupe Renault Romania, Star Transmission – Daimler.

Forța privată mai sus menționată urmărește transformarea României într-o platformă atractivă și competitivă a industriei auto în Europa Centrală și de Est. Astfel, în cei 6 ani, în cadrul PAR s-au discutat realitățile industriei din care România face parte, s-au identificat punctele slabe și s-au conturat planurile de acțiune pentru viitor, iar în 17 octombrie 2017 a avut loc prima ieșire în public a Parteneriatul Auto Român, organizând ”Romanian Automotive Summit”.

Peste 250 de participanți din industria auto, autorități centrale și locale, mediul academic, organizații de business și asociații profesionale au abordat în cadrul evenimentului de specialitate principalele teme de interes comun, cum ar fi producția, industria 4.0, inginerie, cercetare, dezvoltare și inovare, educația și resursele umane, integrarea în rețelele de furnizori a industriei auto, precum și infrastructura de transport.

Schaeffler România a fost parte activă în cadrul acestui summit, aducând în atenție una dintre provocările actuale ale țării noastre. Astfel, în cadrul workshop-ului intitulat ”Calificarea Forței de Muncă”, Schaeffler România a prezentat cu argumente faptul că mediul pentru dezvoltarea sistemului educațional tehnologic este favorabil în prezent, iar disponibilitatea companiilor să se implice pentru pregătirea viitorilor angajați este foarte mare. De asemenea, ca plan de acțiune imediată, este necesară promovarea intensivă a școlilor profesionale și de meserii (învățământ dual) printre părinți și elevi, continuarea dezvoltării de parteneriate între companii și instituții de învățământ, modernizarea curriculei, creșterea motivației pentru cadrele didactice și crearea unui program național de stagii practice, susținut atât de angajatori, cât și de instituțiile de învățământ.

Parteneriatul Auto Român își propune să transforme ”Romania Automotive Summit” într-un eveniment cu recurență, în cadrul căruia să fie prezentate, pe lângă propuneri de îmbunătățire și inițiative, și rezultate concrete ale problemelor identificate în edițiile precedente.