SERVICE
 

Campionii echipei pe podium. De la stânga: Lucas di Grassi, Prof. Peter Gutzmer (tehnolog șef la Schaeffler), Allan McNish (conducătorul echipei Audi Sport ABT Schaeffler), Daniel Abt și Georg F. W. Schaeffler (acționar și președintele Consiliului de administrație al companiei Schaeffler AG)

 

Cursa de revenire: Audi Sport ABT Schaeffler a obținut 78 din cele 94 de puncte posibile în cele două curse din New York. (poză: Lucas di Grassi)

 

Schaeffler oferă o perspectivă asupra viitorului Formulei E: Cu această mașină spectaculoasă de curse, Audi Sport ABT Schaeffler va începe sezonul al cincilea în decembrie

 
CONTACT

Schaeffler Romania

Tel.  +40  268 505000
Fax  +40  268 505484

Web

2018-07-16 | Brasov

FIA Formula E New York

Echipa campioană – Audi Sport ABT Schaeffler câștigă la finalul primei ere a curselor cu mașini electrice seria ABB din Campionatul FIA Formula E


Echipa Audi Sport ABT Schaeffler a câștigat titlul de campioană timp de patru ani în Formula E. După câștigarea locului trei și de două ori a locului doi în cele trei sezoane anterioare, Lucas di Grassi și Daniel Abt au obținut o revenire impresionantă transformând deficitul de 33 de puncte într-un avantaj de două puncte în cele două curse finale ale ultimului sezon din New York.

HERZOGENAURACH/NEW YORK, 15 iulie, 2018. Cu al doilea punctaj de 1-2 al sezonului – un nou record în Formula E – echipa a pus bazele sâmbătă și a redus deficitul față de echipa fruntașă Techeetah cu numai cinci puncte. 43 de curse în cartierul Brooklyn în partea opusă a orașului Manhattan au reprezentat duminică ultimul tur de forță pentru a decide câștigătorul în clasificarea echipelor. Aflat pe locul cinci sâmbătă, Jean-Éric Vergne (echipa Techeetah) a ajuns pe locul doi, după Lucas di Grassi, în clasificarea conducătorilor auto. Techeetah și Audi Sport ABT Schaeffler s-au aflat în lupta directă pentru premiu în cursa finală din sezonul 2017/2018. Di Grassi și Abt au început de pe locurile patru și cinci, fiind mereu în urma rivalilor și au răsturnat clasamentul echipei în timpul cursei. La final, Lucas di Grassi a terminat pe locul doi, clasându-se ca vice-campion, Daniel Abt pe locul trei și a mai câștigat un punct pentru cea de a patra cursă, considerată cea mai rapidă din acest sezon. Cu patru finale câștigate și două dintre cele mai rapide curse din ultimul sfârșit de săptămână, Audi Sport ABT Schaeffler a obținut 78 din cele 94 de puncte posibile – atingând aproape imposibilul – titlul de campioană în clasificarea echipelor.

“Incredibil, am pornit dintr-o poziție aproape fără speranță și totuși am reușit să schimbăm complet situația. Echipa campioană – nu putem fi mai fericiți de atât. Am fost foarte aproape în fiecare sezon și acum avem și trofeul,” spune Prof. Peter Gutzmer, tehnolog șef la Schaeffler. “Vom expune la muzeu prima generație de mașini din Formula E și ne vom aminti de perioada plină de succes în calitate de cea mai bună echipă.”

În primele patru sezoane de Formula E, Audi Sport ABT Schaeffler a jucat un rol important din punct de vedere statistic. Nicio echipă nu a câștigat mai multe premii – respectiv 35 – în cele 45 de curse anterioare. 11 dintre acestea numai în 2017/2018. Nicio echipă nu a obținut rezultate atât de bune într-un singur sezon. Seria finală câștigată de Lucas di Grassi printre evenimentele acestui an din Mexico City și New York a dus la recordul absolut al echipei de șapte finaluri consecutive pe podium într-un singur sezon. În Roma, Paris și Berlin, di Grassi și Abt au stabilit un nou record pentru cele mai rapide curse consecutive ale unei echipe. Evenimentul din Berlin a rămas în istorie: cu finalul de 1-2, prima poziție și cea mai rapidă cursă, Audi Sport ABT Schaeffler este prima echipă care a obținut punctajul maxim de 47 de puncte. Abt este al doilea conducător auto din Formula E care a obținut ‘triplul’ extraordinar de victorie, prima poziție și cea mai rapidă cursă. Cu patru dintre cele mai rapide curse, tânărul de 25 de ani a stabilit un nou record în 2017/2018. Un alt aspect de neuitat este câștigarea titlului de campion în sezonul 2016/2017 de către Lucas di Grassi.

Audi e-tron FE04 este dotat cu tehnologia “realizată de către Schaeffler.” Împreună cu Audi, inginerii Schaeffler au dezvoltat inima mașinii: combinația dintre motor și transmisie. Schaeffler este partenerul tehnologic oficial al companiei Audi Sport ABT Schaeffler în seriile de curse cu mașini electrice inovative. Schaeffler s-a remarcat de asemenea pe pistă ca pionier al electromobilității încă de la primul sezon din 2014/2015. Deoarece reglementările tehnice nu au mai fost atât de stricte pentru sezonul al doilea din 2015/2016, specialiștii din cadrul Schaeffler au dezvoltat grupul motopropulsor pentru mașina de curse a singurei echipe germane. Pentru Schaeffler, Formula E este una din multele domenii de activitate care susțin mobilitatea vizionară și sustenabilă de mâine.

În timpul Formulei E, compania activă la nivel global specializată în tehnologie a oferit o perspectivă asupra viitorului Formulei E și a invitat sâmbătă seara aproape 300 de persoane – inclusiv Ambasadorul Germaniei în Statele Unite, Dr. Emily Haber, Georg F. W. Schaeffler, asociat director executiv și președintele Consiliului de administrație al companiei Schaeffler AG – pe acoperișul unei clădiri tipice din New York, unde a prezentat prototipul noului Audi e-tron FE05 care utilizează din nou tehnologia grupului motopropulsor dezvoltată de Schaeffler și Audi. Prima cursă de la mijlocul lunii decembrie din Riyadh/Arabia Saudită sărbătorește a doua eră a Formulei E.

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord