Pentru a coincide cu InnoTrans 2018, Schaeffler și ZF au semnat memorandumul de înțelegere pentru colaborarea între cele două companii cu scopul creării sistemului digital de monitorizare a trenurilor de rulare mecanice din sectorul feroviar. De la stânga la dreapta: Michael Holzapfel, Vice-Președinte executiv Unitate operativă Rail Europe în Departamentul Industrial Schaeffler, Stefan Spindler, CEO Departamentul Industrial la Schaeffler AG, Klaus Geißdörfer, șeful Departamentului de Tehnologie Industrială la ZF și Eberhard Wilks, Vice-Președinte al Departamentului de Tehnologie Industrială Sisteme feroviare de rulare la ZF.

Schaeffler Romania

Fax  +40  268 505484

Web

2018-09-18 | Brasov

Mobilitate pentru viitor – în colaborare și digitală

Rail 4.0: Schaeffler și ZF anunță colaborarea privind monitorizarea condiției căilor ferate

BERLIN, 18 septembrie 2018. Pentru a coincide cu InnoTrans 2018, Schaeffler și ZF au semnat memorandumul de înțelegere pentru colaborarea între cele două companii cu scopul creării sistemului digital de monitorizare a trenurilor de rulare mecanice din sectorul feroviar. Combinarea expertizei ambelor companii va permite soluția Rail 4.0 cu valoare adăugată semnificativă în care acționarea mecanică, menținută ca unitate independentă, poate fi monitorizată digital separat până la subsistemele și componentele sale utilizând un singur sistem de monitorizare. Obiectivul este permiterea luării măsurilor de întreținere pe baza condiției cu ajutorul analizelor datelor de operare și extinderea intervalelor de întreținere o dată cu reducerea timpilor de nefuncționare.

“Digitalizarea în industrie poate aduce numai valoare adăugată în momentul colaborării dintre diferite companii”, explică Stefan Spindler, CEO Departamentul Industrial la Schaeffler AG. “Acest proiect reprezintă extinderea parteneriatului nostru de dezvoltare pe termen lung cu ZF în sectorul feroviar cu soluția Industrie 4.0 ce va face posibile noi concepte de servicii.”

Klaus Geißdörfer, șeful Departamentului de Tehnologie Industrială ZF, este sigur că piața solicită în prezent platforme digitale comprehensive și de ultimă generație: “Abordarea monitorizării online a condiției pe care o prezentăm acum în colaborare cu Schaeffler va ajuta clienții să planifice mai bine intervalele de întreținere și să continue optimizarea sarcinilor actuale ale trenului de rulare.” Ambii parteneri au început să profite din timp de avantajul oportunităților viitoare oferite de Industrie 4.0. ZF livrează sisteme complete feroviare de rulare cu sisteme de monitorizare, iar Schaeffler le îmbunătățește prin adăugarea senzorilor de vibrații și temperatură specifici osiei montate cu roți conform SIL 2 împreună cu analiza datelor corespunzătoare.

Sistemul de monitorizare a condiției va fi creat utilizând conceptul platformei deschise ce poate fi extins pentru a include parteneri adiționali și pentru a permite monitorizarea componentelor adiționale și chiar a boghiurilor complete.