(de la dreapta la stânga) Prof. Dr.-Ing. Peter Gutzmer, Chief Technology Officer și Director Adjunct Schaeffler AG și Prof. Dr.-Ing. Tim Hosenfeldt, Senior Vice President Technology Strategy & Innovation at Schaeffler AG, într-o discuție cu Felix Ballendat, co-fondator UrmO. Domnul Ballendat prezintă noua placă electrică dezvoltată.

Chief Technology Officer și Director Adjunct Schaeffler AG, întâmpină participanții la Venture Forum 2018.

Reprezentanții celor 14 de companii proaspăt înființate, din patru țări, își prezintă ideile de afaceri specialiștilor și reprezentanților din conducerea superioară Schaeffler, la Venture Forum 2018.

Prof. Dr.-Ing. Tim Hosenfeldt, Senior Vice President Technology Strategy & Innovation at Schaeffler AG, testează una din ideile de afaceri prezentate, scuterul electric Steereon, al companiei PLEV Technologies GmbH.

Prof. Dr.-Ing. Tim Hosenfeldt, Senior Vice President Technology Strategy & Innovation at Schaeffler AG, pe placa electrică numită UrmO.

Schaeffler Romania

Fax  +40  268 505484

Web

2018-10-12 | Brasov

Venture Forum Schaeffler 2018

Schaeffler susține companiile start-up: “Împreună suntem mai rapizi, mai flexibili și mai îndrăzneți”

• Schaeffler deschide calea către succes pentru companiile proaspăt înființate, cu al doilea Venture Forum
  • 14 companii internaționale își prezintă inovațiile și modelele de afaceri în Herzogenaurach
  • Scopul este colaborarea intensivă cu Schaeffler
  • Compania IT Autinity Systems ilustrează calea de la o companie proaspăt înființată spre Schaeffler, iar acum este integrată cu succes ca Schaeffler Digital Solutions GmbH

HERZOGENAURACH, 12 octombrie 2018. Schaeffler a invitat pentru a doua oară companii tinere la sediul său din Herzogenaurach. 14 companii proaspăt înființate din patru țări și-au prezentat ideile de afaceri specialiștilor și reprezentanților din conducerea superioară Schaeffler. Acestea au oportunitatea de a colabora cu compania, în calitate de partener sau client.

Idei noi și soluții neconvenționale

Schaeffler cunoaște potențialul imens oferit de companiile tinere, care au idei convingătoare de afaceri. Compania a început ca afacere nouă acum mai bine de 70 de ani. “Schaeffler nu reprezintă numai calitatea și tehnologia, ci și inovația”, spune Prof. Dr.-Ing. Peter Gutzmer, Chief Technology Officer și Director Adjunct Schaeffler AG. “Încercăm să găsim idei și abordări noi, soluții neconvenționale împreună cu companiile proaspăt înființate. Împreună suntem mai rapizi, mai flexibili și mai îndrăzneți.”

Proiecte comune alături de liderul în tehnologie

În schimb, tinerii antreprenori primesc susținerea unei companiei, care este lider în tehnologie, pentru implementarea ideilor de afaceri. “Analizăm ce companie proaspăt înființată este atractivă pentru Schaeffler cu privire la tehnologie, modelul de afaceri și antreprenoriat”, explică Prof. Dr.-Ing. Tim Hosenfeldt, Senior Vice President Technology Strategy & Innovation at Schaeffler AG. “Dacă totul se potrivește, continuăm să dezvoltăm împreună ideea de afaceri.”

Ideile de afaceri prezentate provin din domenii relevante pentru Schaeffler: Smart Factory/digitalizarea producției, concepte de mobilitate, soluții legate de senzori, crearea valorii datelor și soluții materiale noi. Câștigătorii au fost selectați în urma preselecției din 113 candidați – din 24 de țări din Asia, America de Nord, Europa și Australia.

Participarea ca pașaport spre succes

Participarea la Venture Forum și concentrarea pe proiectele și progresul comun poate fi un pașaport spre succes. La fel s-a întâmplat și cu compania IT Autinity Systems din Chemnitz, care face acum parte din Grupul Schaeffler, datorită colaborării reușite. “Integrarea companiei Autinity a demonstrat că acest concept este eficient”, spune Prof. Dr.-Ing. Peter Gutzmer. “La acest eveniment dorim să găsim companii proaspăt înființate pe care le putem integra în cadrul Schaeffler.”