Montaj final

Web

2018-10-26 | Brasov

Rulment oscilant cu diametru de 2,3 m pentru forjă din China

Cea de-a doua jumătate a anului 2018 reprezintă momentul în care sectorul de industrie al Schaeffler

Romania primește prima cerere de ofertare pentru o nouă provocare în materie de rulmenți, aparținând sectorului 1600+. Este vorba despre acordul pe care Grupul Schaeffler îl semnează cu China National Erzhong Group Co., unul din liderii pieței asiatice delimitat pentru sectorul de industrie grea. Totodată, este vorba despre cel mai mare echipament metalurgic din China, ce își pune speranțele în livrarea în timp util a rulmentului cu role sferice, care să întregească ansamblul manipulatorului de forjă, atât de necesar întregului proiect. Schaeffler Romania răspunde apelului lansat și este cea care își asumă responsabilitatea de a asigura în timp util lagărul de alunecare solicitat.

La nici mai puțin de un an distanță, de la montajul celui mai greu rulment cu role tip butoi (8,08 tone) din istoria Schaeffler Romania, echipa ridică stacheta încă o dată și întreg personalul devine responsabil pentru asamblarea celui mai mare rulment oscilant produs la fabrica din Brașov (diametru exterior 2.300 mm şi cu greutatea de 5,17 tone). Ca de fiecare dată, provocările unui proiect de o asemenea anvergură sunt pe măsură, însemnând pregătirea pas cu pas pentru o desfășurare cât mai „lean” a întregului proces.

După un efort concentrat, o implicare deosebită și un lucru în echipă adevărat, 8 tipuri distincte de componente, însumate într-un total de 128 de bucăți, au fost pregătite pentru asamblare într-un timp extrem de redus. Astfel, lungul drum către Chengdu din Provincia Sichuan, China a început în timp util, respectându-se în acest fel termenul de livrare agreat, iar echipa de la Brașov nu a putut decât să se bucure de încheierea încă unui proiect ... cum altfel decât la scară “Grosslager”!