Publicaţii
 

Broşură | 2005-09
BEARINX®-online Spindle Calculation

 
Calcul

Calculul arborilor principali cu BEARINX-online

Software de calcul performant de la INA/FAG - acum disponibil online
Acest serviciu se adresează clienţilor direcţi şi partenerilor de distribuţie INA/FAG!

 

Instrumentele uzuale de calcul de pe piaţă folosesc în mare parte o procedură de calcul foarte simplificată. Înclinarea lagărelor ca urmare a încovoierii arborilor şi comportamentul diferitelor tipuri de lagăre sunt ignorate în mare parte. Chiar şi distribuţia internă a sarcinii lagărului - decisivă pentru durata de funcţionare - se stabileşte în general printr-o procedură empirică şi imprecisă.

 

Cu BEARINX-online aveţi posibilitatea de a stabili solicitarea reală prin luarea în considerare a încovoierii arborilor şi a comportamentului suspensiei. Bineînţeles, se calculează exact şi distribuţia internă de sarcină , precum şi presiunea de contact considerând profilul real al corpului de rulare.

 
Introducere uşoară a datelor pentru un grup de construcţii al fusului
 
Rulmenţi din banca de date INA/FAG
 
Reacţiile arborilor reprezentate grafic
 
 

Interfaţă comodă cu utilizatorul

Algoritmii de calcul a fusurilor BEARINX-online sunt identici cu cei folosiţi de BEARINX, care se foloseşte la INA şi FAG. Calculul fusurilor BEARINX-online vă înlesneşte calculul sistemelor de arbori multipli cu un singur ax, la locul dumneavoastră de muncă.

O interfaţă cu utilizatorul implementată în Java vă ajută la introducerea datelor. O reprezentare grafică a construcţiei dumneavoastră creează o imaginea de ansamblu şi înlesneşte astfel controlul datelor.

Datele şi geometria rulmenţilor din programul catalogului de la INA şi FAG le puteţi accesa într-un mod comfortabil în baza de date integrată. Serverele performante de calcul din cadrul companiei INA preiau apoi calculul real.

Inginerii de consiliere vă asistă

Fişierele de date, pe care le-aţi creat cu calculul fusurilor BEARINX-online, sunt compatibile cu BearinX. Astfel, se înlesneşte comunicarea în continuare cu ingineriii noştri de consiliere şi se evită astfel o muncă dublă.

O documentaţie a rezultatelor în format HTML, precum şi prezentarea grafică a reacţilor arborilor şi distribuţia internă a sarcinii înlesneşte analiza variantelor dumneavoastră de construcţie. Cu tutorialul online şi cu un sistem de asistenţă detaliat puteţi exploata comod întregul potenţial al calculului fusurilor BEARINX-online.

Anexa 4 la DIN ISO 281 (aprilie 2003) defineşte calculul unitar al duratei la oboseală prin folosirea procedurii de calcul computerizată adusă la standarde actuale ale tehnicii. Această procedură de calcul vă stă bineînţeles la dispoziţie şi în noua versiune online.

 
Nu totul merge online: Contactul personal este deosebit de important la dimensionarea fusului lagărelor.

Intensificarea colaborării

Prin dezvoltarea calculului de arbori BEARINX-online nu s-a intenţionat înlocuirea serviciilor de consiliere şi de calcul de la INA şi FAG. Dimpotrivă, am dori să stabilim o relaţie strânsă de colaborare cu dumneavoastră. Scopul este de a lua împreună cu dumneavoastră decizia corectă în privinţa rulmenţilor, încă din faza de proiectare pentru a scurta timpii de dezvoltare în cadrul companiei dumneavoastră.

 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord