INFORMAŢII SUPLIMENTARE

FAG Mounting Manager

Instrucţiuni de montaj pentru rulmenţi cu alezaj conic

FAG Mounting Manager

 
Produse INA / FAG

FAG Mounting Manager

 
 
 

Programul de calcul FAG Mounting Manager este un asistent comod la selectarea montajului de lagăr corect şi oferă următoarele posibilităţi:

  • indică diferite proceduri mecanice şi hidraulice de montaj
  • calculează datele necesare pentru montaj, pentru reducerea jocului radial, a căii de deplasare şi a presiunii la pornire
  • oferă indicaţii folositoare de montaj
  • şi creează o listă cu accesoriile şi uneltele necesare

Posibilităţile de calcul la procedura de montaj:

Lagăre cu alezaj conic se montează fie direct pe arborele/pivotul conic, fie pe arborele cilindric cu un manşon de strângere, resp. de scoatere. Reglajul jocului lagărului are loc fie convenţional, cu ajutorul unei lere palpator, fie prin calea axială de deplasare.

a) montajul lagărelor cu alezaj conic prin intermediul măsurării căii de deplasare axiale

Lagărul se montează cu o piuliţă hidraulică pe locaşul conic al lagărului în poziţie de pornire. Pentru aceasta se ia în considerare prin intermediul unui manometru digital, presiunea necesară la pornire stabilită pentru fiecare lagăr individual, din cadrul piuliţei hidraulice. Cu un ceas comparator montat la piuliţa hidraulică se măsoară la procesul de deplasare calea de deplasare până la poziţia finală pe locaşul conic.

Această procedură de montaj:

  • reduce şi simplifică semnificativ montajul
  • oferă siguranţă şi exactitate maximă
  • înlesneşte montajul corect al lagărelor etanşate

b) montajul lagărelor cu alezaj conic prin intermediul măsurării reducerii jocului radial

La împingerea lagărului pe locaşul conic se lărgeşte inelul interior şi astfel se reduce jocul radial existent al lagărului. Această reducere a jocului radial se ia ca măsură pentru locaşul fix al lagărului. Măsurarea are loc prin intermediul unei lere palpator.

 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord