INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Catalog de produse cu sistem de selectare şi consiliere

Cruci cardanice
 
CONTACT
 
ELGES articulaţii sferice, bucşe de alunecare, capete de bară

Articulaţii sferice pentru cilindri hidraulici

Articulaţiile pentru cilindri hidraulici sunt dotate cu articulaţii sferice de tip GE..-LO sau GE..-DO. Au frecare oţel pe oţel, preiau forţe în direcţia de tracţiune sau de compresiune, transferă mişcările şi forţele cu frecare redusă şi se pretează la solicitări radiale oscilante. Articulaţiile pentru cilindri hidraulici pot fi înşurubate în tija pistonului sau sudate de aceasta printr-un cordon de sudură circular sau pătrat.

Articulaţiile cu posibilitate de sudare circulară au o teşitură de sudură la 45° şi o posibilitate de centrare printr-un ştift central. Aceste articulaţii se folosesc la tijele de piston. Articulaţiile de sudare cu secţiune pătrată se pretează pentru partea inferioară a cilindrului. Articulaţiile până la d = 50 mm sunt degajate pe ambele părţi, cele cu d >50 mm sunt degajate numai pe o parte. Cu ajutorul unui niplu de lubrifiere conic ele pot fi întreţinute periodic.

Cu dispozitiv de fixare filetat

Tipul GIHNRK..-LO se foloseşte conform DIN 24 338, ISO 6 982 pentru cilindrii hidraulici normali conform recomandării Cetop RP 58 H, DIN 24 333, DIN 24 336, ISO/DIS 6 020 I şi ISO/DIS 6 022.

Articulaţiile sferice sunt fixate cu inele de siguranţă în articulaţia cilindrului. Blocarea filetului se face cu două şuruburi cu cap cilindric conform DIN EN ISO 4 762. Tipul GIHRK..-DO se pretează pentru tijele de piston. Aceste articulaţii se pot echipa şi cu articulaţii sferice fără întreţinere de tip GE..-UK-2RS, GE..-FW-2RS.

Cu capăt de sudură

Tipurile GK..-DO sunt executate, conform DIN ISO 12 240-4 seria de dimensiuni E, forma S, cu capăt de sudură circular, cu ştift de centrare la partea inferioară a pistonului şi cu o teşitură de sudură la 45°. Se pretează pentru fixarea la capătul tijei de piston precum şi la partea inferioară a cilindrului. Articulaţiile sferice sunt fixate prin stemuire pe ambele părţi în articulaţia cilindrului.

Tipul GF..-DO există în variantă masivă cu capăt de sudură pătrat. Articulaţiile sferice sunt fixate cu inele de siguranţă şi sunt detaşabile. Aceste articulaţii sunt adecvate pentru fixarea la partea inferioară a cilindrului hidraulic.

 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord