INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Catalog de produse cu sistem de selectare şi consiliere

Articulaţie cu nucăBucşe de alunecare
 
CONTACT
 
ELGES articulaţii sferice, bucşe de alunecare, capete de bară

Articulaţii sferice, bucşe cilindrice de alunecare fără întreţinere

Articulaţiile sferice fără întreţinere se utilizează acolo unde se impun cerinţe speciale la durata de funcţionare sau dacă suprafeţele glisante metalice nu sunt acceptate din motive tehnice de lubrifiere. Articulaţiile sferice permit mişcări spaţiale şi preiau în funcţie de variantă ( radiale, radial-axiale, axiale) solicitări radiale, combinate sau axiale.

Articulaţiile sferice fără întreţinere au straturi glisante speciale pe bază de PTFE (politetrafluoretilenă). După performanţa lor acestea sunt:

  • ELGOGLIDE® – strat de alunecare performant
  • PTFE - strat de legătură
  • Folie din PTFE.

Aceste materiale formează suprafaţa glisantă a inelului exterior sau a şaibei de arbore. Acestea transmit forţele şi preiau lubrifierea - este interzisă lubrifierea ulterioară a acestor articulaţii!

Articulaţie sferică radială

Articulaţiile sferice radiale constau din inele interioare şi exterioare cu straturi glisante fără întreţinere din ELGOGLIDE® şi cu strat legătură din PTFE sau sau folie PTFE. Pe lângă forţe radiale, ele preiau şi forţele axiale reduse şi sunt adecvate pentru încărcări dinamice oscilante.
Articulaţiile sferice etanşate sunt protejate contra impurităţilor sau apei prin garnituri cu buze de etanşare. Articulaţiile sferice mari de la d = 320 mm se livrează în clasa premium X-life.

Articulaţii sferice radial-axiale

Articulaţiile sferice radial-axiale se compun din inele interioare şi exterioare cu ELGOGLIDE®. Preiau pe lângă forţe radiale, şi forţele axiale ridicate şi se pretează la sarcini dinamice schimbătoare.

Articulaţie sferice axiale

Articulaţiile sferice axiale se compun din inele de arbore şi din inel de carcasă prevăzuţi cu ELGOGLIDE®. Preiau de preferinţă forţe axiale şi sunt adecvate ca lagăr de susţinere sau ca lagăr de bază.
Articulaţiile sferice mari de la d = 320 mm se livrează în clasa premium X-life

Buşce cilindrice

Bucşele cilindrice se compun dintr-un corp de susţinere din oţel cu ELGOGLIDE®. Pot prelua, pe lângă mişcări oscilante, şi mişcări axiale precum şi foţe mai înalte decât lagărele de alunecare convenţionale.

 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord