INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Catalog de produse cu sistem de selectare şi consiliere

Articulaţie cu nucă
 
CONTACT
 
ELGES articulaţii sferice, bucşe de alunecare, capete de bară

Articulaţii sferice cu întreţinere

Lagărele cu întreţinere obligatorie trebuiesc lubrifiate datorită stratului glisant din oţel/oţel sau din oţel/bronz. Lubrifiantul reduce frecarea şi uzura, prelungeşte durata de funcţionare şi protejează împotriva coroziunii. La proiectarea suspensiei trebuie luat în considerare faptul ca locaşul de ungere al articulaţiei să fie accesibil să poată fi alimentat suficient cu lubrifiant. Lagărele se oferă în varianta de lagăr radial, radial-axial şi axial.

Articulaţii sferice radiale

Articulaţiile sferice radiale se compun din inele exterioare şi interioare cu suprafeţe glisante din oţel/oţel sau din oţel/bronz şi se lubrifiează atât prin inelul exterior cât şi cel interior. Preiau forţe radiale, transmit mişcările şi forţele cu frecare redusă şi reduc la minimum solicitările de încovoiere ale construcţiei învecinate. Articulaţiile sunt deosebit de adecvate pentru solicitări schimbătoare cu şocuri şi permit încărcări axiale reduse din ambele direcţii. Articulaţiile etanşate sunt protejate împotriva impurităţilor sau apei prin garnituri cu buze de etanşare.

Articulaţii sferice radial-axiale

Articulaţiile sferice radial-axiale se compun din inele exterioare şi interioare cu suprafeţe glisante din oţel/oţel sau din oţel/bronz. Pe lângă forţe radiale, ele preiau şi forţe axiale mai înalte, sunt adecvate pentru solicitări dinamice schimbătoare şi se utilizează printre altele ca alternativă pentru rulmenţii cu role conice din seria 320X conform DIN 720, dacă încărcări înalte şi unghiuri mici de pivotare ar duce la deteriorarea rulmentului. Articulaţiile sferice radial-axiale transmit mişcări şi forţe cu frecare redusă şi reduc la minimum solicitările de încovoiere ale construcţiei învecinate. Sunt prevăzute pentru lubrifiere cu unsoare şi se lubrifiează prin inelul exterior.

Articulaţii sferice axiale

Articulaţiile sferice axiale constau din şaibe de arbore şi de carcasă cu suprafeţe glisante din oţel/oţel. Ele preiau solicitări axiale şi transmit forţele de susţinere cu frecare redusă la construcţia învecinată. Pentru a prelua şi forţe radiale, ele se pot combina cu articulaţii radiale din seria de dimensiuni E conform DIN ISO 12 240-1. Lagărele se lubrifiează prin şaiba de carcasă.

 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord