INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Catalog de produse cu sistem de selectare şi consiliere

Roţi întinzătoare de lanţ / role întinzătoare de curea
 
Publicaţii
 

Catalog | 2018-06
Rolling bearings
Ball bearings, Roller bearings, Needle roller bearings, Track rollers, Bearings for screw drives, Insert bearings/housing units, Bearing housings, Accessories

 
CONTACT
 
Rulmenţi de fixare / Rulmenti în carcasă /  Roţi întinzătoare de lanţ / Role Intinzatoare de curea

Intinzătoare de lanţ / Intinzătoare de curea

Roţi pentru întinzătoare de lanţ

Roţile pentru întinzătoarele de lanţ INA sunt ansambluri pentru ghidarea şi conducerea lanţurilor cu role sau cu bucşe. Acestea compensează alungirile condiţionate de funcţionarea lanţului şi îmbunătăţesc silenţiozitatea de rulare a sistemului în cazul unor încărcări şi viteze mai înalte.

Ansamblurile, gata de montaj, se compun din roata de lanţ propriuzisă şi din rulmenţi cu bile. Roţile de lanţ se execută dintr-un oţel de rezistenţă înaltă, oţel sinterizat sau din material plastic (poliamidă). Roţile de lanţ din material plastic funcţionează deosebit de silenţios şi cu vibraţii reduse. Deoarece inelul interior al rulmentului cu bile este lărgit pe ambele părţi, nu mai sunt necesare inele de distanţare suplimentare.

La tipul KSR..BO, inelul interior se fixează pe arbore printr-o bucşă de strângere. Orificiul lagărului are o toleranţă pozitivă. Astfel, la încărcări şi viteze medii, se pot folosi arbori neprelucraţi cu o toleranţă maximă ISO h9.

Role pentru tensionarea curelelor

Rolele de tensionare pentru curele sunt sisteme de tensionare şi de conducere pentru curele. Acestea

  • măresc unghiul de înfăşurare la mecanismele cu curea şi transferă astfel puteri mai mari sau permit dimensionări mai mici
  • compensează alungirile curelei condiţionate de funcţionare
  • permit distanţe dintre arbori mai mici
  • reduc uzura mecansimului de curea.

Ansamblurile, gata de montaj, constau din şaibe din tablă de oţel ambutisate, profilate şi nituite reciproc şi din rulmenţi cu bile. Şaibele cu diametrele mai mari sunt sudate. Teşiturile la diametrul exterior ale şaibelor evită deteriorările curelei. La varianta din tablă, masele rotative neechilibrate şi inerţia sunt foarte reduse.

Varianta A este adecvată pentru curelele trapezoidale, varianta B pentru curelele late, trapezoidale sau rotunde iar varianta D pentru curelele rotunde, precum şi pentru cablurile din oţel sau funii din cânepă.

 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord