INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Catalog de produse cu sistem de selectare şi consiliere

Lagăr cu inel subţire
CONTACT
 
Rulmenţi şi lagăre de alunecare

Rulmenţi cu inele subţiri

Lagărele cu inel subţire sunt foarte precise, silenţioase şi foarte portante. Aceşti rulmenţi cu bile se oferă în trei variante diferite cu secţiune pătrată extrem de mică. Secţiunea din cadrul unei tipo-serii rămâne constantă pentru diferite diametre ale arborelui şi carcasei. De aceea, lagărele se numesc şi Constant Section Bearings(CS). Această caracteristică deosebeşte lagărele cu inel subţire de cele convenţionale standardizate după ISO.

Astfel, la acelaşi diametru de arbore se poate alege o secţiune a rulmentului mai mare obţinând un lagăr cu capacitate de încărcare mai înaltă. Se pot astfel realiza construcţii extrem de uşoare şi cu gabarit redus.

Rulmenţi radiali cu bile, rulmenţi cu contact în patru puncte, rulmenţi radiali-axiali cu bile

Lagărele cu inel subţire se oferă în variantele de rulmenţi radiali cu bile(C), rulmenţi cu contact în patru puncte (X) şi ca rulmenţi radiali-axiali cu bile (E). Fiecare din aceste variante se oferă în diferite serii de dimensiuni. Tipo-seriile corespund astfel dimensiunilor secţiunii, respectiv a diametrului bilelor.

Rulmenţii cu bile preiau sarcini radiale şi axiale din ambele sensuri.

Rulmenţii cu contact în patru puncte preiau sarcini radiale şi axiale din ambele sensuri; Ei acţionează astfel ca rulmenţii radiali-axiali cu bile pe două rânduri.

Rulmenţii radiali-axiali cu bile se pot înzestra cu un număr optimizat de bile şi au un unghi de presiune de 30°. Ei suportă sarcini radiale mai înalte decât rulmenţii cu bile sau rulmenţii cu contact în patru puncte şi pot fi încărcaţi axial dintr-un sens. Pentru necesităţi speciale, rulmenţii radiali-axiali cu bile se pot livra şi ca lagăre împerecheate. Aceste combinaţii au o rigiditate şi o capacitate portantă semnificativ mai înaltă decât soluţiile cu lagăre individuale.

 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord