Discuri de ambreiaje

Discuri de ambreiaje - detalii

 
 
 
 

Discul de ambreiaj este elementul de legătură central al ambreiajului. Împreună cu discul de presiune al ambreiajului acesta asigură cuplarea şi decuplarea motorului de lanţul cinematic de antrenare. Caracteristica fiecărui disc de ambreiaj LuK este suspensia garniturii de fricţiune, optimizată pentru fiecare caz în parte, care facilitează o creştere continuă a momentului la pornire şi o caracteristică ergonomică a forţei de pedală. Pentru reducerea oscilaţiilor torsionale generate în motor prin procesele de ardere, discul de ambreiaj trebuie să preia şi funcţia de amortizare. Aceasta reduce zgomotele şi uzura transmisiei.

Discul de ambreiaj cu amortizor de torsiune este soluţia cea mai economică şi cu gabaritul cel mai redus la rezolvarea problemelor de vibraţii în lanţul cinematic de antrenare. Centrarea pe con dezvoltată de LuK compensează dezalinierea axelor dintre motor şi transmisie şi garantează chiar şi în mersul liber o funcţionare exactă a amortizorului.

Discul de ambreiaj fără amortizor de torsiune se foloseşte la volantul cu masă dublă, cel mai eficient sistem de amortizare pe care LuK îl oferă în prezent. Datorită toleranţelor de fabricaţie la motor şi transmisie, în special la arborii de intrare în transmisie fără lagăr pilot, apare un dezaliniament între arborele cotit şi transmisie. La utilizarea discurilor rigide de ambreiaj pentru ZMS, această nealiniere poate duce în cazuri critice la zgomote de mers în gol şi la uzură crescută a profilului.

Discul de ambreiaj de compensare a nealinierii permite deplasarea radială a butucului la relantiu şi la sarcină redusă şi oferă astfel soluţia problemei; se evită forţe radiale de dezaliniere  Astfel se asigură funcţionarea ZMS la mersul în gol chiar şi la abateri de aliniere.
Pentru cazuri de utilizare deosebit de critice în ceea ce priveşte zgomotul, soluţia adecvată este adesea combinaţia ZMS cu discul de ambreiaj cu amortizor de torsiune este.

 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord