Plăci de presiune pentru ambreiaje

SAC 1

Deoarece ambreiajele sunt supuse uzurii, LuK s-a ocupat foarte intensiv cu compensarea ei şi a fabricat acest mecanism deja din 1995. Ambreiajul cu auto-ajustare de tipSAC activează printr-un senzor de forţă (arc-disc) compensarea uzurii prin rotirea unui inel cu rampe înclinate. Datorită acestui mecanism de compensare se reduc forţele de acţionare la pedala de ambreiaj. Prin compensarea uzurii discului, a devenit posibilă şi prelungirea duratei de viaţă a ambreiajului de aproximativ 1,5 ori, fără o modificare semnificativă a forţelor de pedală pe timpul duratei de viaţă. Mecanismul de autoajustare SAC - constând din arc-disc senzor (senzor de forţă) şi dintr-un inel de ajustare din oţel ambutisat - se caracterizează printr-o precizie de funcţionare foarte ridicată. Deoarece pentru o acţionare comfortabilă a ambreiajului, pe lângă forţe de acţionare reduse, este necesar şi un proces armonic de cuplare, la SAC s-au creat posibilităţi pentru adaptarea caracteristicii de cuplare la fiecare autovehicul. Un exemplu în acest sens este arcul de compensare, care adesea poate genera caracteristici de acţionare a pedalei mai lineare.

O optimizare suplimentară a sistemului se întâlneşte la generaţia nouă SAC II.
La acesta, senzorul de forţă nu este materializat printr-un al doilea arc-disc, ci prin limbi ieşite în afară din arcul disc principal precum şi prin arcuri lamelare tangenţiale cu caracteristică degresivă.

 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord