Ambreiaj cu volant dublu (ZMS)

Detalii ZMS

Grafică
 
Volant cu masă dublă
 
Arc ZMS
 
 

Avantajele ZMS LuK în ansamblu:

  • Comfort de conducere de prima clasă
  • Absoarbe vibraţiile
  • Împiedică zgomotele
  • Favorizează deplasare comfortabilă, cu viteză redusă
  • Economiseşte combustibil
  • Descarcă arborele cotit şi transmisia

Ambreiajul cu volant dublu LuK este aşadar soluţia ideală.
Cu o limitare: Creşterea amplitudinii la rezonanţă şi astfel vârfurile momentelor de torsiune cresc o dată cu cu momentele de inerţie ale maselor oscilante. La ambreiajul cu volant dublu acest lucru ar fi perceptibil la pornirea şi oprirea motorului; mult mai semnificativ ca la sistemul de ambreiaj convenţional. La aceasta se adaugă: inerţia redusă a volantului motorului contribuie mai puţin la stabilizarea neuniformităţilor de rotaţie ale motorului. Datorită experienţei de decenii în construcţia de ambreiaje, specialiştii LuK au reuşit să rezolve convingător această problemă. Un dispozitiv suplimentar de amortizare împiedică eficient o suprasarcină la rezonanţă. În regimul normal acest dispozitiv suplimentar de amortizare este scos din funcţiune, şi oscilaţiile motorului sunt filtrate  de amortizorul cu arc.

Frecarea şi caracteristica arcului - raportul trebuie să corespundă.
Pentru o izolare optimă a vibraţiilor şi pentru trecerea lină peste frecvenţa de rezonanţă propprie la pornirea şi oprirea motorului, raportul dintre frecare şi caracteristica arcului trebuiesc selectate optim. Lungimea arcurilor are o semnificaţie deosebită: Cu cât mai moale este un arc, cu atât mai bine se izolează oscilaţiile. Arcurile extrem de lungi ale celei mai noi generaţii ZMS reduc semnificativ caracteristica arcurilor faţă de ZMS de primă generaţie. Amplitudinea de rezonanţă este izolată practic complet  în regimul zilnic de funcţionare.

 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord