Volant cu masă dublă (ZMS)

Volant cu masă dublă de la LuK

Privire de ansamblu ale avantajelor ZMS de la LuK :

  • Comfort de rulaj al vehiculului de prima clasă
  • Absoarbe vibraţiile
  • Izolează zgomotele
  • Permite rulaj comfortabil şi la viteză redusă
  • Economiseşte combustibil
  • Reduce solicitarea arborelui cotit şi a transmisiei

Aşadar, Ambreiajul cu masă dublă LuK este soluţia ideală.
Cu o condiţie: Supraînălţarea amplitudinilor, şi astfel ale momentelor maxime, cauzate de ambreiajul cu masă dublă, sunt proporţionale cu inerţia maselor oscilante. La ambreiajul cu masă dublă acest lucru ar fi perceptibil la pornirea şi oprirea motorului. La aceasta se adaugă şi faptul că inerţia mai mică a volantului motorului destabilizează vibraţiile torsionale ale acestuia. Datorită experienţei de decenii în construcţia de ambreiaje, specialiştii de la LuK au reuşit să rezolve convingător această problemă. Un dispozitiv suplimentar de amortizare împiedică eficient o supraînălţare a amplitudinilor la rezonanţă. În regim normal de funcţionare acest dispozitiv este nefuncţional, iar vibraţiile motorului sunt filtrate de către amortizorul cu arc.

Frecarea şi elasticitatea arcului - raport optimizat.
Pentru o izolare optimă a oscilaţiilor şi pentru trecerea lină peste fecvenţa de rezonanţă la pornirea şi oprirea motorului, raportul dintre momentul frecare şi elasticitatea arcului trebuiesc adaptate optim. Lungimea arcurilor are aici o importanţă deosebită: Cu cât mai moale este un arc, cu atât mai bine se pot izola vibraţiile. Arcurile extrem de lungi din ultima generaţie ZMS au o rigiditate mult mai redusă decât de cele din prima generaţie. În regimul de rulaj, amplitudinile de rezonanţă sunt practic complet izolate faţă de transmisie.

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord