Transmisie manuală automatizata (ASG)

Componente LuK ASG

LuK ASG se bazează pe managementul electronic de ambreiaj LuK EKM. Pe lângă motorul electric pentru acţionarea ambreiajului se folosesc două motoare electrice, pentru schimbarea vitezelor. Aceste motoare electrice sunt montate direct pe transmisie şi înlocuiesc şi legătura mecanică dintre maneta de viteze şi transmisie, selectroul este pur electronic. Timpii scurţi de cuplare sunt una dintre cerinţele înalte de la LuK ASG. Elasticitatea de cuplare integrată protejează transmisia la suprasarcină şi garantează cuplările bune şi rapide în mod constant.

Pentru o conducere dinamică  sunt posibile schimbări arbitrare ale vitezei. Acţionarea transmisiei LuK ASG este integrată fie în transmisie, fie este cuplată la acţionarea exterioară a transmisiei. Acţionarea ambreiajului se face cu ajutorul unui mecanism electromotor, care reglează şi poate menţine ambreiajul în fiecare poziţie în întregul domeniu de reglare.

Printr-un ambreiaj cu auto-ajustare (LuK SAC), acţionarea ambreiajului este dinamică şi eficientă. Cu componentele LuK ASG consumul de combustibil se poate reduce prin caracteristici de cuplare optimizate faţă de schimbătorul manual. Economia de carburant poate ajunge la peste 10% în ciclul european de consum.

În modul de funcţionare manuală, schimbarea vitezei se declanşează electronic prin acţionarea selectorului sau altor elemente de comandă. În modul de funcţionare automat  momentul schimbării vitezei se stabileşte de unitatea de comandă în funcţie de situaţia de deplasare. O schimbare între tipurile de funcţionare este posibilă oricând.

Suplimentar, LuK ASG poate schimba vitezele in orice ordine se doreşte, prin utilizarea a două motoare electrice. Prin kick-down (de ex. la depăşire) se selectează treapta de viteză optimă pentru o acceleraţie maximă. Transsformarea mişcării de rotaţie a motoarelor electrice în  mişcări lineare in direcţiile "cuplare" şi "selectare" din transmisie, necesită doar puţine componente de construcţie.

Mişcările de cuplare se pot comanda de aşa manieră încât toleranţele uzuale din transmisii să nu trebuiască îngustate. Pentru dotarea cu LuK ASG, producătorul de autmobile poate folosi astfel transmisia manuală originală. Greutatea suplimentară redusă de cca. 4 kg este un avantaj suplimentar pentru sistem.

Pe lângă componentele XSG, LuK mai livrează şi module electronice de comandă, pecum şi sisteme întegrale. Comportamentul întregului sistem se poate adapta pentru fiecare aplicare în parte de către producătorul autovehiculului printr-o interfaţă software.

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord