Componente PSG LuK

PSG (Transmisia Manuală Paralelă) este o transmisie cu ambreiaj dublu. Vitezele pare precum şi cele impare sunt colocate separat pe arbori concentrici intergraţi în carcasa transmisiei. Aceşti doi arbori sunt cuplaţi separat de două ambreiaje integrate unul in altul. La schimbarea vitezei, treapta dorită se selectează pe arborele al cărui ambreiaj este decuplat. După aceea acest ambreiaj se cuplează treptat, în timp ce celălalt ambreiaj se decuplează în mod continuu.

Rezultatul: Ambreiajele duble pot funcţiona uscat sau în baie de ulei. Acţionarea are loc la alegere cu motoare electrice sau printr-o unitatea de comandă electro-hidraulică.

Plăcere maximă de conducere la un comfort maxim - în acelaşi timp ambreiajul dublu contribuie la reducerea consumului de combustibil.

Pentru cuplarea şi decuplarea vitezelor transmisiei se foloseşte modulul "Active Interlock". Motoarele fără perii din familia LuK XSG pentru aplicaţii dinamice prezintă o fiabilitate ridicată. În acelaşi timp, sistemul XSG LuK este montat modular; astfel acelaşi modul de acţionare a ambreiajului se poate folosi pentru ASG şi PSG, la PSG atât pentru ambreiajele duble uscate sau multidisc în ulei.

Prin randamentul ridicat al modulului PSG sunt posibile performanţe de funcţionare care se situează peste nivelul transmisiei manuale. Acţionarea are loc la alegere cu motoare electrice sau printr-o comandă electro-hidraulică. Reducerea complexităţii şi costurilor la un gabarit redus fac transmisia manuală paralelă atractivă chiar şi la vehiculele mici.

Pe lângă componentele XSG, LuK livrează module electronice de comandă precum şi sisteme complete. Comportamentul întregului sistem se poate adapta de producătorul autovehiculului printr-o interfaţă software pentru fiecare aplicare în parte.

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord