Noțiune de căutare

Eficientizare energetică Sistem de iluminat inteligent în zonele de producție din Schaeffler România contribuie la sustenabilitate

Pressrelease Stage Image
Noul sistem de iluminat implementat de Schaeffler România are o garanție de funcționare de 50.000 de ore.

18.09.2020 | Brașov

  • Aproape 6.000 de lămpi cu tuburi fluorescente au fost înlocuite în halele de producție din Schaeffler România
  • Consum de energie redus cu 70%, prin sistem inteligent care controlează intensitatea luminoasă în funcție de lumina naturală disponibilă
  • Durată de viață a lămpilor cu tehnologie cu LED-uri: de 3.5 ori mai mare

Grija față de mediu a fost mereu o temă prioritară pentru Schaeffler România, aceasta făcând parte din valorile de bază și cultura companiei. În portofoliul de responsabilitate socială dezvoltat de Schaeffler România de-a lungul timpului se regăsesc numeroase acțiuni și proiecte ce vizează respectarea procesului de protecție a mediului și maximizare a resurselor, dovadă stau în acest sens acțiuni precum cele de plantare, de celebrare a mediului și de eficientizare a resurselor la nivel intern. Implementarea noului sistem de iluminat a reprezentat un alt pas în direcția de responsabilitate socială şi sustenabilitate făcut de Schaeffler România în ceea ce privește mediul, fiind identificate și aplicate soluții care contribuie la menținerea unui climat prietenos cu mediul, eficientizând resursele existente.

Mai mult, calitatea luminii este foarte importantă indiferent de activitatea pe care o derulăm de-a lungul unei zile, aceasta putând contribui la crearea unui confort funcțional și vizual, ajutându-ne să fim astfel mai productivi și mai eficienți. Plecând de la acest considerent Schaeffler România a decis să implementeze un proiect pe termen lung, dar cu impact imediat în zonele de producție, prin îmbunătățirea calității luminii din aceste arii, unde este atât de necesară și importantă pentru a putea realiza produse la cele mai înalte standarde de calitate.

Eficientizare energetică printr-un consum redus cu 70%
Sistemele convenționale de iluminat au fost utilizate în zonele de producție încă de la debutul activității din fabrică, la acel moment fiind cea mai bună soluție disponibilă. Din cauza nivelului de eficiență scăzut înregistrat de-a lungul timpului, dar și pentru că noi tehnologii au fost identificate s-a decis renunțarea la vechiul sistem și înlocuirea sa cu o nouă versiune, mult mai performantă. Cele 5.941 de lămpi cu tuburi fluorescente și corpuri de tip high-bay cu lămpi cu halogenuri metalice din toate zonele de producție din fabrică au fost înlocuite cu lămpi cu tehnologie cu LED-uri, acțiune ce a condus la reducerea consumului total de energie electrică cu 70%, adică dintr-un consum inițial de 923 kWh s-a ajuns la 281 kWh.

Diferențele dintre sistemul convențional și cel nou, modern sunt considerabile, rezultatele celui de-al doilea fiind net superioare și cu mult mai orientate către sustenabilitate. Spre exemplu, sistemul convențional ce funcționa pe baza lămpilor cu tuburi fluorescente, pe termen lung poate fi nociv atât pentru mediu, cât și pentru oameni, prin eliminarea de vapori cu mercur toxici. Dincolo de acest aspect, sistemul oferea o garanție de funcționare de aproximativ 14.000 ore, iar întreg procesul de întreținere și ulterior de înlocuire al acestora era tot mai complex și consumator de resurse.

În cazul noului sistem lucrurile se arată cu totul diferit. Acesta se prezintă mult mai fiabil, garantând aproximativ 50.000 ore de funcționare, lucru ce conduce la o durată de viață a lămpilor cu tehnologie cu LED-uri de 3.5 ori mai mare, oferind cantitatea potrivită de lumină, în funcție de activitatea derulată.

Sistem inteligent de gestionare a calității luminii
Acest sistem modern de iluminat implementat de Schaeffler România este gestionat central, de un server care face corelarea între aportul de lumină naturală și cea artificială, necesar în halele de producție. În acest sens există un sistem inteligent, care controlează intensitatea luminoasă a lămpilor, în funcție de lumina naturală.

Serverul transmite mai departe către departamentul coordonator al proiectului și informații în ceea ce privește consumul și starea de funcționare a sistemului. Pe lângă faptul că oferă eficiență energetică și maximizează utilizarea luminii naturale, noua tehnologie aduce după sine și saving-uri financiare considerabile.

Prin astfel de proiecte de eficientizare și digitalizare, în care sunt îmbinate noile tehnologii cu ingeniozitatea specialiștilor Schaeffler, compania demonstrează încă odată că acordă o atenție deosebită îmbunătățirii continue a proceselor de mediu și energetice, alinându-se astfel la unul dintre obiectivele centrale ale Grupului Schaeffler, ce face referire la utilizarea resurselor în perspectivă, evitând astfel risipa și maximizând resursele.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare