Noțiune de căutare

Customer Success Story

Tăiere fără întreruperi nedorite - SmartChecks va asigura prelucrarea lemnului în Suedia

Beneficii clienți

  • Fără costuri generate de oprirea producției
  • Costuri mici de achiziție a sistemului
  • Costuri de întreținere reduse
  • Disponibilitate crescută a instalațiilor
  • Securitate crescută datorită sistemului de auto-raportare
Sector:
Industria prelucrării lemnului
Aplicație:
Motoare
Soluția de produs:
Soluție de monitorizare a condițiilor
Mikael Eriksson, operatorul gaterului Kåge este încântat.
Mikael Eriksson, operatorul gaterului Kåge este încântat.

Datorită SmartCheck, defecțiunile neprevăzute ale motorului sunt prevenite aproape în totalitate. Acum putem reacționa imediat dacă ceva nu funcționează, cum ar fi creșterea neobișnuită a temperaturii sau vibrațiile modificate semnificativ, de exemplu, astfel putem interveni înainte de apariția unor probleme majore. Drept urmare, costurile de oprirepentru mentenanță de aprox. 20.000 de euro, care au fost suportate în cazul celui mai recent incident, fac deja parte din trecut.

Provocarea

Provocarea

Funcționarea motoarelor în gaterul Norra este o cerință fundamentală pentru producerea lemnului tăiat. În timpul acestui proces, rulmenții din motoare sunt supuși unei sarcini deosebite. Când motorul principal a eșuat, instalația a fost oprită și a durat câteva ore până când operațiunile s-au putut relua. Un eșec de acest gen poate avea impact asupra întregului lanț de aprovizionare. Pentru a evita astfel de incidente în viitor, operatorul de gater a căutat o soluție proactivă.

Soluția

Soluția

Experții de la Schaeffler au recomandat utilizarea SmartCheck pentru monitorizarea motorului. SmartCheck este un sistem online de măsurare care permite monitorizarea utilajelor și a parametrilor de proces. Această soluție de întreținere permite declanșarea timpurie a alarmelor și vizualizarea daunelor potențiale, permițând astfel planificarea lucrărilor de întreținere în mod specific și proactiv.

Caracteristici speciale ale proiectului

Caracteristici speciale ale proiectului

Schaeffler furnizează de ani buni rulmenți cu role la fabrica Norra, prin partenerul local de distribuție Schaeffler, Sesemic. Prin utilizarea soluției de monitorizare a condițiilor Schaeffler, operatorul de gater își pune din nou toată încrederea în soluțiile Schaeffler. Această soluție de întreținere poate fi, de asemenea, aplicată și extinsă și la alte unități, cum ar fi ventilatoare, pompe, cutii de viteze, compresoare și mașini-unelte, practic această soluție se poate aplica la toate instalațiile, din toate sectoarele.

Clientul

Clientul

Gaterul Norra din Kåge este una dintre cele mai mari companii de prelucrare a lemnului din Suedia de Nord. Aproximativ 240.000 m³ de lemn sunt prelucrate în cherestea în fiecare an și expediate clienților din întreaga lume.

Centrul de control al gaterului
Centrul de control al gaterului
Punerea în funcțiune a SmartCheck pe motorul principal
Punerea în funcțiune a SmartCheck pe motorul principal
Schaeffler SmartCheck în acțiune
Schaeffler SmartCheck în acțiune

Soluțiile noastre de produse

SmartCheck de la Schaeffler

SmartCheck de la Schaeffler este un sistem online de măsurare, compact și inovator, pentru monitorizarea continuă a parametrilor mașinilor și procesului, în mod decentralizat.

Pagina produsului Schaeffler SmartCheck

Mai multe informații

Detalii despre povestea de succes


Acest lucru vă poate interesa

Lubrifianții automați și trecerea la un lubrifiant de calitate Arcanol MULTITOP previne defecțiunile mașinii de rectificat cu banda lată.

Furnizorul de apă potabilă Perlenbach se bazează pe soluțiile Schaeffler pentru întreținerea pompelor sale.

Suntem aici pentru tine!

Aveți întrebări despre Schaeffler, produsele și serviciile noastre sau doriți să primiți informații suplimentare?

Reprezentantul de vânzări vă va ajuta cu orice solicitare.

Va rugam sa ne contactați

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare