Noțiune de căutare

Produse de întreținere Schaeffler: Unelte mecanice

Aceste unelte mecanice sunt proiectate pentru montarea și demontarea rulmenților. Forțele de montaj vor fi transmise prin efectul de blocare geometrică.

spre catalogul de produse medias

Produse de întreținere Schaeffler: Unelte mecanice, seturi de unelte pentru montaj

Seturi de unelte pentru montaj

Seturile de unelte pentru montaj sunt potrivite pentru instalarea simplă a rulmenților cu alezaj de până la 50 mm. Cu acestea se pot monta și bucșe, inele intermediare, garnituri și alte piese similare. Un set de unelte pentru montaj are bucșe de oprire din aluminiu și inele de contact din material plastic.

spre catalogul de produse medias

Produse de întreținere Schaeffler: Unelte mecanice, chei tubulare

Chei tubulare

Cheile tubulare LOCKNUT-SOCKET sunt potrivite pentru strângerea și deșurubarea ușoară a piulițelor de blocare de pe arbori, bucşe de strângere şi de extracţie. Acestea necesită mai puțin spațiu pe circumferința piuliței decât cheile cu cârlig și permit utilizarea clicheților și a cheilor dinamometrice.

spre catalogul de produse medias

Produse de întreținere Schaeffler: Unelte mecanice, extractoare mecanice

Extractoare mecanice

Cu ajutorul extractoarelor mecanice se pot demonta rulmenți mici și medii care au locaș cu ajustaj fix pe arbore sau în carcasă. Pentru o demontare fără deteriorări, extractorul trebuie să prindă inelul de rulment montat cu ajustaj fix. În cazul extractoarelor mecanice, forța de tracțiune va fi aplicată mai ales cu fusuri filetate. Pe lângă dispozitivele cu două și trei brațe, precum și pe lângă un instrument de presiune hidraulică, este posibilă și elaborarea unor soluții speciale. Pentru demontarea rulmenților mari se utilizează extractoare hidraulice.

spre catalogul de produse medias

Produse de întreținere Schaeffler: Unelte mecanice, extractoare hidraulice

Extractoare hidraulice

Extractoarele hidraulice se utilizează atunci când sunt necesare forțe de extragere mai mari. Cu ajutorul acestor unelte, se pot demonta rulmenți, roți dințate, bucșe și multe alte piese îmbinate prin fretare. Pentru adâncimi de fixare mai mari există varianta XL sau brațe de tracțiune mai lungi ca și accesorii. O plasă de siguranță sau o acoperire de siguranță servește la protejarea personalului de operare.

spre catalogul de produse medias

Produse de întreținere Schaeffler: Unelte mecanice, plăci extractoare din trei segmente

Plăci extractoare din trei segmente

Plăcile extractoare din trei segmente PULLER-TRISECTION pot fi utilizate împreună cu extractoarele hidraulice sau mecanice. Acestea facilitează îndepărtarea lagărelor complete, a inelelor interioare montate cu ajustaj fix sau a altor piese. Capacitatea de încărcare este adaptată la forța maximă de tracțiune a extractorilor hidraulici respectivi recomandați. Pentru ca rulmentul să nu fie deteriorat în timpul îndepărtării, cele trei segmente extractoare vor prinde rulmentul doar pe inelul interior datorită formei lor geometrice. Plăcile extractoare pot fi montate în spatele rulmentului în câțiva pași simpli.

spre catalogul de produse medias

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare