Noțiune de căutare

Alte servicii de întreținere

Schaeffler oferă servicii de înaltă calitate în domeniile echilibrare și aliniere, lubrifiere și consultanță tehnică.

Servicii de întreținere Schaeffler

Gama de oferte din cadrul serviciilor de întreținere este vastă. Pe baza cerințelor clienților, experții Schaeffler vor dezvolta un concept bazat pe nevoi și vor oferi asistență la implementare.

Echilibrare și aliniere

Dacă s-a detectat o problemă de utilaj, aceasta trebuie remediată cât se poate de repede. Două dintre cele mai frecvente probleme, neechilibrările pompelor și ale ventilatoarelor, precum și componentele mașinii care nu sunt aliniate unele cu altele, pot fi corectate direct de către experții Schaeffler.

Echilibrarea

Neechilibrarea este una dintre cele mai frecvente erori care duce la perioade de nefuncționare neplanificate ale elementelor rotative ale mașinii. Echilibrarea corectă crește semnificativ durata de viață a pieselor rotative ale mașinii. Astfel cresc productivitatea și disponibilitatea utilajului. Experții Schaeffler reduc la un nivel normal neechilibrările apărute, spre exemplu, din cauza contaminării, uzurii și reparațiilor.

Ei detectează și elimină cauzele pe mașini funcţionând cu o turaţie de 40 min-1 până la 10.000 min-1. Exemple tipice de astfel de mașini sunt pompele, ventilatoarele, compresoarele, turbinele și motoarele. Pe lângă o analiză detaliată a cauzelor defecțiunii, Schaeffler oferă și eliminarea neechilibrărilor.

Aliniere

Multe utilaje sunt compuse din mai multe componente, cum ar fi motorul electric și pompa. După instalare, reparare sau revizie, componentele unui astfel de utilaj trebuie să fie aliniate între ele. Dacă acest lucru nu se întâmplă sau se realizează incorect, se generează încărcări mari pe rulmenți, precum și creșterea necesarului de energie și uzură.

Pe lângă sistemele de aliniere cu laser, Schaeffler oferă și serviciul de aliniere a mașinilor. În caz că este necesar, tehnicianul de service de la Schaeffler va veni cu sistemul de aliniere cu laser și va alinia componentele utilajului în conformitate cu specificațiile producătorului. Ulterior, lucrarea va fi documentată.

Servicii de întreținere Schaeffler: Echilibrare și aliniere
Servicii de întreținere Schaeffler: Lubrifiere

Lubrifiere

În peste jumătate din toate cazurile, lubrifierea necorespunzătoare este cauza unei staţionări neplanificate a mașinii. Prin unsorile adecvate pentru diferitele condiții de funcționare și de mediu, precum și prin specificarea și respectarea intervalelor și cantităților de lubrifiere, se măreşte semnificativ durata de funcționare a elementelor rotative ale mașinii.

Serviciile de lubrifiere includ următoarele:
  • Selectarea lubrifianților și a sistemelor de lubrifiere
  • Elaborarea planurilor de lubrifiere și de întreținere
  • Managementul punctelor de lubrifiere
  • Consultanță în ceea ce privește lubrifianții
  • Examinări și teste cu privire la lubrifianți.
Serviciul de lubrifiere Schaeffler ajută la următoarele:
  • Prevenirea defecțiunilor componentelor rotative
  • Creșterea productivității
  • Scăderea costurilor pentru lubrifiere.

Aveți la dispoziție o selecție largă de unsori de rulmenți Arcanol de înaltă calitate. Aceste unsori au fost testate și selectate special pentru a fi utilizate în rulmenți.

Consiliere tehnică

Schaeffler sprijină companiile care doresc să treacă la conceptul de întreținere în funcție de stare, oferind instruire, asistență în faza introductivă, consultanță permanentă pe durata de folosire și contracte de prestări servicii.

Întreţinere în funcţie de stare

În cadrul întreținerii în funcţie de stare, mașinile și sistemele nu mai sunt întreținute într-o manieră orientată spre defecțiuni sau spre timp, ci în conformitate cu condiția constatată. Împreună cu utilizatorul, experții în consultanță de la Schaeffler elaborează planuri de întreținere care oferă recomandări de acțiune, desprinse din rezultatele monitorizării condiției. Aceste recomandări duc la măsuri de întreținere țintite și astfel la scăderea costurilor.

Concepte de service pentru producătorii și operatorii de instalații

Serviciile nu sunt produse „universale” iar cerințele variază în funcție de sistem și cunoștințele acumulate la fața locului. Gama largă de servicii Schaeffler permite angajaților locali certificați de la Schaeffler să pună la dispoziție pachetul potrivit de instruiri și de servicii de la Schaeffler, precum și propria contribuție. Spectrul este larg și depinde de cunoștințele anterioare, de capacitatea de lucru utilizabilă și de cerinţele privind calitatea monitorizării.

Servicii de întreținere Schaeffler: Consiliere tehnică
Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare