Noțiune de căutare

Monitorizarea condiției

Funcționarea fără defecțiuni și optimizată a mașinilor și a instalațiilor complexe poate fi realizată numai prin întreținerea în funcţie de stare. Aici, Schaeffler preferă diagnoza de vibrații.

Servicii de întreținere Monitorizarea condiției

Diagnoza de vibrații permite detectarea defecțiunilor mașinilor într-un stadiu foarte timpuriu. Astfel, spre exemplu, componentele deteriorate pot fi înlocuite în cadrul opririlor planificate. Opririle neplanificate vor fi evitate. În funcție de tipul sistemului și de importanța acestuia pentru procesul de producție, în cadrul monitorizării condiției se aplică monitorizarea continuă (online) sau monitorizarea la intervale regulate (offline).

Monitorizare continuă

În cazul mașinilor de importanță critică pentru producție, monitorizarea continuă prin diagnoza de vibrații este esențială în multe cazuri. Investiția în astfel de sisteme de monitorizare se amortizează adesea după numai câteva luni, din cauza reducerii costurilor generate de pe urma perioadelor de nefuncționare. În funcție de domeniul de aplicare, Schaeffler oferă o gamă largă de soluții, cum ar fi soluții individuale cu un singur canal pentru unități mai mici, sisteme de dimensiuni medii cu până la 8 canale, care pot fi extinse modular, dar și sisteme complexe de monitorizare cu până la 2.048 de canale cu senzori.

Pe lângă consultanța cu privire la selecția sistemului potrivit, Schaeffler realizează și monitorizarea utilajului. Aceasta include nu numai selecția hardware-ului, ci și configurația sistemului și, în caz că este necesar, integrarea în sistemele existente.

Clientul decide dacă va efectua singur monitorizarea utilajului sau dacă va utiliza monitorizarea online a echipamentelor efectuată de Schaeffler. Opțiunile de comunicare ale sistemelor de monitorizare permit analiza la distanță de către experții Schaeffler.

Monitorizarea condiției, oferită de Schaeffler: Monitorizare continuă
Monitorizarea condiției, oferită de Schaeffler: Monitorizare regulată

Monitorizare regulată

Defectarea așa-numitelor componente B și C de utilaj nu duce imediat la opriri și, prin urmare, nu implică neapărat daune consecvente costisitoare. În cazul unor astfel de piese de mașini, se recomandă, în general, monitorizarea regulată mai economică. Experții Schaeffler ajută în identificarea celei mai viabile soluții economice între o monitorizare continuă eficientă din punctul de vedere al costurilor și monitorizarea regulată.

În cadrul acestui tip de monitorizare mașinile sunt examinate și evaluate la intervale regulate, de exemplu la fiecare patru săptămâni, pentru testarea vibrațiilor. Prin această regularitate se obțin cunoștințe mai detaliate despre starea normală a mașinii. În acest fel, neregularitățile pot fi detectate. Pentru conceptul de monitorizare, în special, selecția punctelor de măsurare și a accesoriilor de monitorizare, precum și intervalul de măsurare joacă un rol decisiv. În cazul în care apar abateri în timpul măsurătorilor sau dacă trebuie analizate tendințele, datele pot fi trimise la centrul de diagnoză de la Schaeffler. Aici, experții în vibrații analizează datele și creează un raport de diagnoză. Prin colaborarea cu experții de la Schaeffler, clienții își pot dezvolta propriul know-how privind analizele.

În cazul în care nu există personal disponibil pentru colectarea datelor, Schaeffler poate oferi chiar și sprijin pentru colectarea datelor. Experții companiei vor efectua măsurători periodice la fața locului.

Depanare

În cazul în care apar defecțiuni la o mașină, erorile trebuie detectate și remediate foarte repede. Datorită multor ani de experiență în diverse domenii și aplicații, experții în diagnoză Schaeffler sunt familiarizați cu astfel de sarcini.

În analiză ajung diferite informații. Acestea pot fi, spre exemplu, protocoale de măsurare sau rapoarte de reparații anterioare. Dacă nu există protocoale de măsurare disponibile, experții în diagnoză se orientează, spre exemplu, prin observarea, examinarea documentației mașinii și prin discuțiile cu operatorii mașinilor.

Problemele sau defecțiunile funcționării mașinii apar adesea în comportamentul modificat al vibrațiilor, comportamentul neobișnuit în ceea ce privește temperatura sau altele asemănătoare. În cazul în care experții în diagnoză efectuează măsurători pe mașină, alegerea metodei de măsurare depinde de specificul maşinii și de tipul defecțiunii. Experții în diagnoză de la Schaeffler sunt familiarizați cu toate tehnicile de analiză, de la măsurarea vibrațiilor până la determinarea cuplului și endoscopie. Astfel, ei pot observa defecțiunile foarte repede și pot elabora sugestii privind soluțiile. Finalizarea unei investigații este un dialog de transfer informaţional al experților în diagnoză cu tot personalul competent la fața locului. Aici, pe lângă rezultatele investigației, se vor discuta în special și contramăsurile recomandate.

Monitorizarea condiției, oferită de Schaeffler: Depanare
Monitorizarea condiției, oferită de Schaeffler: Echilibrarea

Echilibrarea

Neechilibrările apar foarte frecvent în cazul aerisirilor și ventilatoarelor. Această neechilibrare poate deveni atât de pronunțată încât poate provoca daune permanente sau poate distruge complet mașina. Din acest motiv, neechilibrarea trebuie verificată mai frecvent și trebuie corectată, dacă este necesar. Angajații noștri de service vă ajută la detectarea și eliminarea neechilibrărilor, asigurând astfel disponibilitatea optimă a sistemului.

Endoscopie

Cu ajutorul endoscoapelor optice digitale, interiorul unei mașini poate fi vizualizat pentru a determina gradul de deteriorare. Ce se observă va fi păstrat ca o fotografie digitală sau video și va fi baza diagnozei efectuate de experții Schaeffler. Starea componentelor individuale, cum ar fi rulmenții sau danturile de angrenaj, poate fi evaluată. Dacă rulmenții inspectați sunt produse Schaeffler, clientul are la dispoziție și cunoștințele inginerilor de aplicații Schaeffler. Acești experți vor pregăti o analiză detaliată a daunelor și vor prezenta sugestii de îmbunătățire.

Monitorizarea condiției, oferită de Schaeffler: Endoscopie
Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare