Noțiune de căutare

Recondiţionarea rulmenţilor

Mulți rulmenți sunt înlocuiți în cadrul lucrărilor de întreținere, deși nu au ajuns încă la limita capacităţii lor de performanță. Aici, recondiționarea rulmenților poate fi o alternativă atractivă din punct de vedere economic.

Adesea se instalează rulmenți noi, deși rulmenții existenți ar putea fi aduşi într-un stadiu echivalent cu un produs nou, în urma unei recondiționări profesionale.

Avantajele pentru client sunt:

  • Durată de funcționare mai lungă datorită serviciilor de întreținere și reparație de înaltă calitate
  • Perioade de nefuncționare reduse datorită decurgerii rapide a procesului de întreținere
  • Efort redus de montaj deoarece rulmenții sunt returnați gata de instalare
  • Reducerea costurilor de întreţinere datorită mentenanţei preventive.
Etape de recondiționare

Înainte de recondiționare, rulmentul este demontat, curățat și examinat. Vor fi definiți pașii de lucru necesari și va fi făcută o ofertă. Domeniul recondiționării rulmenților este împărțit în 4 niveluri (Level).

Rulmenții standard cu diametrul exterior de până la 425 mm și rulmenții de osie ai vehiculelor feroviare

În special rulmenții cu dimensiuni mai mici sunt înlocuiți în mod regulat în timpul lucrărilor de întreținere, deși ar putea fi recondiționați cu efort redus și ar putea fi folosiți în continuare. Același lucru este valabil și pentru rulmenții de osie ai vehiculelor feroviare. Aceștia sunt printre cele mai încărcate piese de vehicul și trebuie supuși regulat lucrărilor de întreținere. Schaeffler oferă operatorilor de vehicule feroviare posibilitatea de a avea proprii rulmenţi de osie demontaţi, curăţaţi şi recondiţionaţi în mod profesional.

Serviciul oferit de Schaeffler se aplică pentru următoarele:
  • Toți rulmenții de osie, precum și rulmenții cu role cilindrice, rulmenţii oscilanți cu role și rulmenţii cu role conice până la o lățime maximă de 180 mm și un diametru exterior maxim de 425 mm
  • Produsele tuturor producătorilor de rulmenți
  • Toate vehiculele feroviare.
Service-ul cuprinde:
  • Dezasamblarea, curățarea, analiza daunelor și recondiționarea profesională a rulmenților în centrul de service Schaeffler
  • Marcarea individuală a fiecărui rulment înainte de demontare
  • În caz de nevoie, o documentaţie referitoare la toate activităţile de întreţinere realizate pentru fiecare rulment.
Rulmenți mari cu un diametru exterior mai mare decât 425 mm.

Chiar și rulmenții standard și speciali mai mari pot fi readuși într-o impecabilă stare funcțională fiabilă, prin curățare și recondiționare profesională. Costurile pentru o astfel de recondiționare a rulmentului sunt în general mult sub costul unui rulment nou - cu un timp de livrare în general mai scurt.
În anumite cazuri, clienții beneficiază chiar de aceeași garanție pentru un rulment recondiționat ca și pentru un rulment nou.

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare