Noțiune de căutare

Robotică

De câteva decenii, Schaeffler oferă un portofoliu cuprinzător de robotică industrială bazat pe componente convenționale ale rulmenților, cum ar fi rulmenții radiali și radial-axiali cu bile, rulmenții cu role cilindrice, rulmenții cu role conice și sferice etc. De-a lungul anilor, au fost alăturate dezvoltările speciale care se potrivesc pentru roboți articulați, cum ar fi rulmenții cu role încrucișate cu și fără dantură sau rulmenții axiali cu role sferice.

Aplicații

Roboții mai mici sunt din ce în ce mai folosiți pentru automatizarea sarcinilor monotone de manipulare și asamblare.
Roboții mai mici sunt din ce în ce mai folosiți pentru automatizarea sarcinilor monotone de manipulare și asamblare.

Soluții de rulmenți și sisteme dinamice de mișcare pentru automatizare bazată pe roboți

Astăzi, roboții mai mici și unii roboți colaborativi, așa-numiții coboti, sunt din ce în ce mai folosiți pentru automatizarea sarcinilor de manipulare și asamblare monotone, pentru distribuirea adezivilor și a etanșanților sau, de asemenea, pentru interconectarea mașinilor.

Brațele lor articulate foarte subțiri și domeniul de lucru relativ mare au ca rezultat raporturi mari ai pârghiei între sarcină și suportul lagărului sau sarcină și angrenajul pentru brațul articulat. Încărcările acționează, de asemenea, pe distanțe mari pe suporturile ghidajelor liniare ale sistemelor liniare utilizate ca prelungitoare de cursă. Ca urmare, sunt necesare reazăme cu rulmenți cu rigiditate deosebit de mare și o capacitate de încărcare ridicată - în ciuda sarcinilor relativ mici. Dezvoltarea de aplicații viitoare pentru construcția roboților ultra-ușori necesită capacități de sarcini mai mari de încărcare în cadrul aceluiași spațiu de proiectare. Pentru a ține seama de această dinamică a pieței, Schaeffler prezintă câteva noi dezvoltări, care vor stabili fiecare repere noi sub eticheta sa, Cobot Solutions.

Produse

Suporturi noi pentru rulmenți pentru construcții ușoare a roboților

Schaeffler a dezvoltat un tip de rulment complet nou special pentru brațele articulate ale roboților ușori (LBR) și coboților: rulmentul radial-axial cu ace din seria XZU pe două rânduri. Cu un număr mare de elemente de rulare, contact liniar rigid și distanțier intern cu două căi de rulare separate, rulmenții XZU oferă valori optime cu până la 30% mai multă rigiditate la înclinare și cu 20% mai puțină frecare în comparație cu rulmenții cu role încrucișate de aceeași mărime. Designul optimizat al coliviei oferă buzunare pentru lubrifianți, care rețin lubrifiantul în contactul de rulare într-un mod optim. În afară de fricțiunea redusă, aceasta duce și la o etanșare îmbunătățită și mai fiabilă a rulmenților.

Producătorii de roboți pot proiecta acum brațe articulate chiar mai mici, mai ușoare și mai rigide utilizând noii rulmenți radial-axiali cu ace din seria XZU la roboții ușori. Avantajele pentru operator: Oscilația brațelor robotului este redusă semnificativ și rigiditatea controlului este îmbunătățită.

Tip nou de rulment: rulmentul radial-axial cu ace din seria XZU pe două rânduri.
Tip nou de rulment: rulmentul radial-axial cu ace din seria XZU pe două rânduri.

Angrenaje noi de tip armonic cu element flexibil și deformator pentru construcția ușoară a roboților

Angrenajul de tip armonic cu element flexibil și deformator DuraWave din seria RTWH a fost dezvoltat, de asemenea, cu același obiectiv. Pentru a avea succes pe o piață cu proiecte dovedite și furnizori cu experiență, este necesar un salt major în dezvoltare. Din acest motiv, Schaeffler nu folosește doar noii rulmenți radial-axiali cu ace din seria XZU pe două rânduri din angrenajele de tip armonic cu element flexibil și deformator DuraWave. Compania și-a transferat, de asemenea, expertiza în formarea danturilor de înaltă rezistență pentru piața auto înspre sectorul industrial. Angrenajele de precizie cu elemente deformatoare sunt caracterizate de lipsa jocurilor, precizie pozițională ridicată, un design compact și o durată de viață foarte lungă. Angrenajele RTWH DuraWave sunt oferite în prezent în cele patru dimensiuni 14, 17, 25 și 32, cu rapoarte de transmitere de la 100 la 160 și cupluri nominale de la 25 la aproape 900 Nm.

Angrenajele de tip armonic cu element flexibil și deformator RTWH DuraWave se caracterizează, printre altele, printr-o precizie pozițională ridicată și o durată de viață foarte lungă.
Angrenajele de tip armonic cu element flexibil și deformator RTWH DuraWave se caracterizează, printre altele, printr-o precizie pozițională ridicată și o durată de viață foarte lungă.

Range extender pentru robotică

Schaeffler oferă actuatoare liniare plug-and-play-ready ca prelungitoare pentru extinderea semnificativă a spațiului de lucru a roboților. Acestea sunt proiectate ca o soluție completă individuală și sunt livrate cu servomotor cu reductor, servo controller, soluție de cablu și un kit de instalare în podea sau tavan pentru robot. O selecție poate fi făcută între o curea dințată triplă sau o transmisie cu șurub cu bilă pentru sistemul de acționare, în funcție de aplicație.

Sistemele cu axe X și Z pot fi, de asemenea, realizate cu ușurință pentru coboți folosind două elemente de acționare liniare din sistemul modular larg Schaeffler. Intervalul extinsă de deplasare în două axe oferă adesea opțiunea de a utiliza un robot mai mic și mai ușor.

Schaeffler oferă actuatoare liniare plug-and-play-ready, ca extensoare de gamă.
Schaeffler oferă actuatoare liniare plug-and-play-ready, ca extensoare de gamă.

Realitate Augmentată Schaeffler Aplicație pentru smartphone - Robotică

Acum puteți experimenta practic o gamă de produse Schaeffler pentru robotică ușoară pe dispozitivul dvs. mobil: cu ajutorul aplicației „Augmented Reality” (realitate augmentată) care aduce imaginea digitală a unui robot ușor sau cobot în lumea fizică chiar în fața ochilor. Puteți afla, de asemenea, mai multe despre Schaeffler’s XZU (rulmenți cu braț articulat și cutie de viteze), DuraWave (angrenaje cu undă de tracțiune), UPRS PCB Motor și Range Extension (sisteme liniare).

Serviciu

Consultare, calcul și selectarea produselor

Indiferent dacă este vorba de cercetare și dezvoltare, tribologie, tehnologia materialelor, testări tehnice, analize de rulmenți la fața locului, instruire sau instruire avansată, vă puteți baza pe inginerii consultanți experți Schaeffler încă de la început. În domeniul proiectării și simularii, ne extindem continuu gama de servicii, de exemplu, cu programul de calcul al rulmenților BEARINX. Acest lucru face posibilă afișarea, calcularea și documentarea foarte precisă a sarcinilor pe rulmenții din brațele articulate ale robotului, luând în considerare un număr mare de condiții ambientale. Pot fi luate în considerare înclinarea lagărelor articulațiilor articulate, rigiditatea danturii angrenajului și chiar deformarea brațelor articulate. Facem acest lucru calculând sarcinile lagărului până la contactul individual al mișcării de rostogolire.

Contact

Doriți să discutați cu noi despre un anumit proiect sau să obțineți mai multe informații despre soluțiile noastre sectoriale?

Nu ezitați să ne contactați - unul dintre experții noștri vă va contacta cât mai curând posibil.

Contactează-ne

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare