INFORMAŢII ADIŢIONALE
Schaeffler Romania - Official Presentation
 
CATALOG DE PRODUSE
medias® 5.0

Rapid şi uşor prin asistenţa de selectare:
sistemul de selectare a produselor şi informare medias® au fost complet revizuite.

Catalogul de produse medias® 5.0

 

Bine aţi venit la Schaeffler România

Împreună punem lumea în mişcare

Grupul Schaeffler activează prin cele trei mărci puternice ale sale, LuK, INA si FAG, în sectorul auto, industrial şi aerospaţial în vederea realizării unor procese rapide şi flexibile de fabricaţie, dezvoltând parţial tehnologii, maşini şi comenzi proprii.

Schaeffler România, una dintre cele mai mari investiţii în capacităţi de producţie ale Grupului, produce în Braşov componente pentru industria automobilistică şi constructoare de maşini şi pentru industria eoliană.

 

Mesaje actuale

2014-07-03 | PRESǍ

Delegaţie de la Ministerul Economiei din Bavaria în vizită la Schaeffler România

În data de 2 iulie 2014 Schaeffler România a primit în vizită o delegație din partea Ministerului Economiei din Bavaria, domnul Dr. Hans Schleicher şi însoţită de consulul Germaniei la Sibiu, dna Judith Urban. Delegația compusă din peste 30 de participanți (oficialități din minister și directori/proprietari de companii din Bavaria) și-a dorit să cunoască mai îndeaproape compania noastră, fiind recomandată ca fiind una dintre investiţiile germane cu cel mai mare succes din zona Braşovului.

Vizită la nivel înalt la Schaeffler România
 
2014-06-23 | PRESǍ

Schaeffler România susține excelență și rezultatele de top în rândul elevilor brașoveni

Elevii braşoveni din clasele a VIII-a şi a XII-a cu rezultate deosebite au fost premiaţi duminica, 22 iunie 2014, în Aula Universităţii Transilvania, de primarul George Scripcaru, în cadrul unei gale festive organizată pentru prima dată la Braşov şi pe care, atât reprezentanţii autorităţilor locale, cât şi elevii şi reprezentanţii instituţiilor de învăţământ o doresc şi în anii ce vor urma. Alături de elevii premianţi, care au obţinut premiile I, al II-lea sau al III-lea în fiecare clasă, s-au aflat viceprimari, consilieri locali, rectorul Universităţii Transilvania, inspectorul şcolar general, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor şi Ştefan Gulacsi, director de producţie în cadrul Schaeffler România, ca reprezentat al mediului de afaceri din Braşov.

Schaeffler România la gala premierii celor mai buni elevi din Braşov
 
2014-06-16 | PRESǍ

Echipa Schaeffler își adjudecă din nou trofeul pe divizie la Corporate Games 2014!

Schaeffler Team aduce noi trofee şi medalii de la Corporate Games 2014, ediţia de vară de la Bucureşti! Cu multă determinare, ambiţie, muncă, talent şi spirit de echipă, cei 100 de atleţi din Schaeffler România câştigă pentru a cincea oară trofeul Corporate Games pe divizie (de 3 ori la Corporate Games – ediția de vară și de 2 ori la Winter Corporate Games)! Sportivii au concurat la 14 sporturi cu 2.000 de atleţi din alte companii şi au arătat că au o echipă puternică, unită şi motivată care aduce rezultate!

Schaeffler Team a adus la Brașov 4 trofee și 39 de medalii
 
2014-06-09 | PRESǍ

Ziua Copilului şi Ziua Mediului sărbătorită la Schaeffler România

Toţi angajaţii Schaeffler, alături de familiile lor, au fost invitaţi duminică, 7 iunie 2014, la fabrica Schaeffler România pentru a petrece o zi specială! Invitații au avut parte de premierea concursului de desene, de jocuri antrenante pentru copii (kids corner – ateliere de creație, jocurile gonflabile, atelierul "un prieten drag", mini-parcul de activităţi cu golf, baschet şi tenis de masă, face painting, jocuri cu baloane şi multe altele) și și-au putut testa îndemânarea tehnică în Centrul de Formare Profesională, care și-a deschis din nou porțile pentru toți cei prezenți.

Peste 1300 angajați împreună cu familiile lor au luat parte la eveniment
 
2013-12-19 | PRESǍ

A 5-a ediţie a „Galei de Premii Anuale Schaeffler România”

Nici o calitate nu va aduce unui om atâta considerație, ca admirația sinceră a calității celuilalt. Lucrul acesta dovedește curaj, onestitate, altruism și recunoașterea bucuroasă a meritului… În scopul promovării acestei atitudini și perspective asupra vieții profesionale și nu numai, compania a organizat și în acest an Gala Premiilor Anuale Schaeffler România.

Schaeffler România premiază excelența
 
2013-12-13 | PRESǍ

Jucării de pluș cadou pentru copii

Atunci când vrei să vezi lucruri bune în jurul tău, începi să te implici. Implicarea aduce oameni, speranțe și bucurii împreună, la masa de lucru. Așa s-a întâmplat și în luna decembrie a anului 2013, când, la inițiativa Departamentului HR și cu ajutorul Departamentului PR din Schaeffler România a demarat două acțiuni de donare, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Un cadou…zeci de zâmbete!
 
2013-12-13 | PRESǍ

Haine donate pentru tinerii defavorizați

În fiecare an angajații Schaeffler au impresionat prin implicarea în campaniile caritabile de colectare. Și în acest an au fost invitați să se implice cu ocazia sărbătorilor.

Un sprijin din partea angajaților
 
2013-11-20 | PRESǍ

10 burse de excelență pentru 10 studenți de top

Din dorinţa de a recompensa meritele celor mai buni studenţi ai Universităţii „Transilvania” din Braşov, compania noastră oferă 10 burse de excelenţă studenţilor aleşi în urma unui riguros proces de selecţie.

Studenți Universității Transilvania au posibilitatea de a aplica pentru bursele de excelență oferite de Schaeffler România
 
2013-11-07 | PRESǍ

Lideri ai Științei și Industriei automobile prezintă serie de prelegeri

Schaeffler România în colaborare cu Universitatea Transilvania din Brașov și alți parteneri de renume din industria de autovehicule, au inițiat la Brașov un program prin care lideri ai științei și industriei de automobile sunt invitați în cadrul Universității, pentru a împărtăși din vasta lor experiență domeniu. În acest scop personalitățile susțin prezentări, iar invitații (studenți, cadre didactice, specialiști) pot afla informații de valoare, având posibilitatea de a le adresa întrebări din domeniul autovehiculelor.

Schaeffler România promovează excelența în domeniul industriei auto
 
2013-10-30 | PRESǍ

A 2-a ediţie a Simpozionului ECTiS la Schaeffler România

Simpozionul ECTiS ediția a II – a, cu tema: FROM WIND TO ENERGY, s-a desfășurat în 29 Octombrie 2013, în sălile Schaeffler și a reunit un număr de aproximativ 120 de participanți angajați ai Grupului Schaeffler.

From Wint to Energy – tema principală a simpozionului
 
2013-10-16 | PRESǍ

Cupa Schaeffler la Badminton

Cupa Schaeffler la badminton este o nouă competiție sportivă (ediția 1, 2013) dedicată angajaților Schaeffler. Iniţiativa aparţine echipei mixt de badminton care ne-a reprezentat la Corporate Games ediția 2013, Mihaela Purenciu şi Adrian Prunache, evenimentul fiind posibil datorită susţinerii de către companie şi mai ales de către echipa de înot Schaeffler România.

Angajații Schaeffler - Competiție aprigă la fileu
 
2013-10-10 | PRESǍ

Recunoaștere Schaeffler Group pentru performanță de mediu

În luna octombrie s-a desfășurat la Herzogenaurach prima Conferință Internațională de Mediu, Sănătate și Securitate, Management energetic și Întreținere, iar Schaeffler România s-a numărat printre câştigătorii premiilor decernate pentru performanţă în protecţia mediului.

Schaeffler România pe podium
 
2013-10-09 | PRESǍ

9 ani de fabrică împliniți pe 8 octombrie 2013

Pe 8 octombrie Schaeffler România a împlinit 9 ani de fabrică. Tricourile aniversare, felicitările tematice, pozele de grup, prăjitura aniversară, dar și filmul Schaeffler România în imagini, elementele care au dat culoare acestei zile speciale.

Angajaţii Schaeffler România sărbătoresc rezultatele deosebite înregistrate de-a lungul anului 2013
 
2013-10-02 | PRESǍ

Practică studențească la Schaeffler România

An de an, în lunile iulie august şi septembrie, Schaeffler România îşi deschide porţile pentru zeci de studenţi interesaţi de oportunitatea de a intra în contact cu mediul profesional. În acest an şi-au desfăşurat stagiul de practică în cadrul companiei noastre 149 de studenţi, de la diverse universităţi din Braşov, Bucureşti, Iaşi, Bacău, Galaţi, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, dar şi din alte ţări precum Anglia, Spania şi Austria.

Iulie, august şi septembrie sunt luni de practică studenţească în Schaeffler România
 
2013-10-01 | PRESǍ

Angajat vacanță – a treia ediție a programului

Prin programul ”Angajat în vacanță”, aflat la a treia ediție, copiii angajaților se pot angaja pe timpul vacanței de vară și își pot descoperi atracția pentru domeniul tehnic.

Copiii adolescenți ai angajaților Schaeffler România își pot descoperi atracția pentru domeniul tehnic
 
2013-09-17 | PRESǍ

Bun venit la Școala Profesională Germană Kronstadt (SPGK) pentru cea de-a II-a generație

Pe16 septembrie o nouă generație de viitori profesioniști și-au început activitatea la Școala Profesională Germană Kronstadt (SPGK). Celor 116 elevi de clasa a XI-a li s-au alăturat alți 133 de elevi de clasa a X-a. Doar 62% din cei 213 elevi înscriși au reușit să treacă cu succes de selecția companiilor, care a constat într-un interviu și un test.

Bun venit la SPGK! Bun venit la Schaeffler România!
 
2013-09-16 | PRESǍ

Ziua Pompierilor la Schaeffler România

Întâlnirea anuală profesională a Pompierilor din Schaeffler România debutează la 13 septembrie, cu Imnul pompierilor în paşi de defilare. Atât angajaţii Schaeffler cât şi cei dragi pompierilor asistă cu entuziasm la probele de concurs: echiparea în barem, popic rolă, îndemânare şi viteză.

13 septembrie
 
2013-09-13 | PRESǍ

Schaeffler România lansează Schaeffler Academy

În data de 09.09.2013 a avut loc lansarea platformei electronice Schaeffler Academy în România, fiind a treia locație a Grupului Schaeffler care a implementat acest instrument de dezvoltare pentru angajații săi, după Germania și Brazilia.

Pas cu pas în construirea carierei angajaților Schaeffler
 
2013-07-01 | PRESǍ

Cupa Schaeffler la Fotbal la cea de-a V-a ediție

În perioada mai – iunie 2013 s-a desfășurat a V-a ediție a deja tradiționalei “Cupa Schaeffler la Fotbal”. Interesul pentru această competiție este tot mai mare de la o ediție la alta, în acest an prezentându-se la start 210 participanți, grupați în 6 grupe de câte 3 echipe, fotbalul dovedindu-se astfel sportul cu cei mai mulți simpatizanți angrenați într-o competiție sportivă Schaeffler.

Adrenalină, suspans și dăruire în competiție
 
2013-06-18 | PRESǍ

Engineering Center Technical Symposium: ECTiS

În această lună am avut privilegiul de a organiza primul Simpozion Tehnic în Schaeffler România, marca Engineering Center sub numele de ECTiS (Engineering Center Technical Symposium). Acest simpozion are scopul de a informa angajații Schaeffler România în legătură cu noile tendințe de dezvoltare a produselor și tehnologiilor de producție, urmărind direcții ce țin de produs, funcțiile acestuia, tehnologie și operare. Evenimentul s-a adresat tuturor celor interesați de tema discutată: operatorilor, tehnologilor, persoanelor implicate în pregătirea fabricației, managerilor de segmente și departamente.

De la cerere la prototip: sistem de reglare a gărzii la sol – tema primei ediții a simpozionului
 
2013-06-17 | PRESǍ

Școala Profesională Germană Kronstadt (SPGK) încheie primul an școlar

Modelul dual al învățământului profesional german se aplică cu succes la Brașov. Peste 150 de elevi s-au înscris la Școala Profesională Germană Kronstadt cu dorința de a învăța o meserie modernă și căutată pe piața muncii.

Ce oferă diferit elevilor Școala Profesională Germană Kronstadt?
 
2013-06-14 | PRESǍ

Schaeffler Trainee – un program căutat de absolvenţii universitari

Programul Schaeffler Trainee a demarat în compania noastră în urmă cu mai mulți ani, de-a lungul timpului formându-se generații de tineri specialiști, fie în domeniul tehnic, fie în cel non-tehnic. În cadrul acestui program sunt formaţi viitorii specialişti ai companiei, iar activitatea lor se desfășoară urmărind un plan de școlarizare, care alternează studiul teoretic cu activitățile practice. De la o generație la alta, programul poate varia atât ca durată, cât și ca locații de desfășurare, unele programe fiind organizate doar în România, altele având și secțiuni de școlarizare în Germania.

Un program căutat de absolvenţii universitari
 
2013-06-10 | PRESǍ

Schaeffler România la Corporate Games 2013

Schaeffler Team se întoarce cu trofee şi medalii de la Corporate Games 2013, ediţia de vară de la Bucureşti! Cu multă determinare, ambiţie, muncă, talent şi spirit de echipă, cei 99 atleţi din Schaeffler România câştigă pentru a treia oară trofeul Corporate Games pe divizie! Sportivii au concurat la 15 sporturi cu 2.000 de atleţi din alte companii şi au arătat că avem o echipă puternică, unită şi motivată, care aduce rezultate!

O echipă de învingători!
 
2013-05-20 | PRESǍ

Fit for Future – Program de orientare profesională

Aflat la a treia ediție, acest program devine din ce în ce mai popular în rândul elevilor de clasa a XI-a. Elevii care au ales Schaeffler România au sosit în firmă cu multe așteptări, iar după o săptămână petrecută în fabrică au mărturisit că experiența lor a fost mult diferită de ceea ce și-au imaginat.

O săptămână la Schaeffler România pentru elevii din liceele brașovene
 
2013-05-20 | PRESǍ

De la începutul anului 2013 Serviciul Privat pentru Situații de Urgență (SPSU) a coordonat 7 exerciții de evacuare în caz de incendiu, a participat la 5 exerciţii de testare a planului de urgenţă internă şi 20 de şedinţe de pregătire de specialitate. Şi toate acestea pentru a menţine nivelul ridicat de siguranţă al companiei şi al fiecărui angajat în parte, în cazul unor situaţii de urgenţă.

Din nou pe podium și în anul 2013
 
2013-05-16 | PRESǍ

Angajații Schaeffler România donează 2%

Schaeffler România a pus la dispoziţia angajaţilor săi „Standul 2 %”. În perioada 7 – 15 mai 2013, angajaţii Schaeffler au putut completa şi colecta formularele „230” în punctul special amenajat.

2% pentru o cauză nobilă
 
2013-05-13 | PRESǍ

Angajaţii Schaeffler s-au întâlnit pe biciclete, alături de familii şi prieteni cu ocazia Schaeffler Bike Sunday. Ziua a fost complet planificată cu activităţi pentru toţi: experţii s-au înscris în concursul de 15 km Cross Country; cei mici, dar voinici s-au întrecut şi ei în concursul pentru copii, iar pentru toţi participanţi a avut loc un tur lejer până la liziera pădurii.

Duminica pe biciclete pentru angajați și familii
 
2013-05-07 | PRESǍ

Vizita Miele la Schaeffler România

Anul 2013 a început cu o agendă încărcată la Schaeffler România din punct de vedere al vizitelor în fabrică. Printre acestea se numără şi vizita board-ului „Miele”, din data de 6 mai 2013. Reprezentanţi de top ai companiei, precum Dr. Markus Miele & Dr. Reinhard Zinkann (directori generali), au fost oaspeţii Schaeffler România la începutul lunii mai.

Programul vizitei a urmărit cunoașterea Schaeffler România ca exemplul unei investiţii de succes în România
 
2013-04-29 | PRESǍ

Angajații Schaeffler România plantează magnolii

Continuând implicarea în proiectele de mediu, Schaeffler România s-a alăturat iniţiativei „Braşovul - Capitala Internaţională a Magnoliilor”. Proiectului a urmărit transformarea angajaţilor noştri în „părinţii”, „protectorii” unui pui de magnolie, prin activitatea de plantare a 24 de magnolii în interiorul fabricii.

În luna aprilie angajații Schaeffler se întorc cu fața către natură și mediu
 
2013-04-19 | PRESǍ

Pe podium la Premiile Excelenţei în Afaceri

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov a premiat, în seara zilei de 18 aprilie 2013, firmele braşovene care au dovedit prin performanţele economice înregistrate de-a lungul anilor că îşi merită locul în elita mediului de afaceri din Braşov.

Rezultate constant bune pentru Schaeffler România
 
2013-04-08 | PRESǍ

Programul Școala Altfel - Săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun”

Anul acesta, clopoţelul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun” a sunat în data de 1 aprilie şi în Schaeffler România. Compania şi-a deschis porţile în perioada 1 – 5 aprilie către elevii şi profesorii ce au dorit să descopere o „lume” nouă, modernă şi cu o tehnologie de înaltă calitate.

Peste 400 de elevi ne-au vizitat fabrica in Săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun”
 
2013-02-25 | PRESǍ

Ford acordă companiei Schaeffler România Q1 Preferred Quality Award

Q1 Preferred Quality Award este cea mai mare recunoaștere din partea Ford acordată furnizorilor săi de componente. Acest titlu, dorit de către toți furnizorii companiei Ford, se acordă numai celor care au obținut un grad ridicat de satisfacție a clientului, ca urmare a îndeplinirii cerințelor foarte stricte impuse.

Certificarea Q1 recunoaște munca și rezultatele excelente ale echipei segmentului V
 
2013-03-11 | PRESǍ

Schaeffler România sărbătoreşte Ziua Femeii

Ziua de 8 martie, motiv de bucurie pentru doamne şi domnişoare... Schaeffler România celebrează în această zi femeia la toate vârstele, zâmbetul, gingăşia, generozitatea şi dăruirea ei, într-o atmosferă de sărbătoare.

8 Martie la Schaeffler România
 
2013-02-12 | PRESǍ

Schaeffler România participă la Winter Corporate Games 2013

Echipele Schaeffler România domină competiţiile sportive Winter Corporate Games. Prima ediţie de iarnă a acestei competiţii cu tradiţie internaţională de 23 ani s-a desfăşurat în Poiana Braşov şi împrejurimi. Concurenţii Schaeffler la cele 8 sporturi au adus 43 de medalii şi 9 trofee, printre care şi trofeul competiţiei „SPORT FOR LIFE GRAND AWARD”.

Din culisele „Winter Corporate Games” ediţia 2013
 
2013-01-30 | PRESǍ

Schaeffler România susţine proiectul „Liderii de mâine”

Demararea implicării civice a noii generaţii şi dorinţa transformării acesteia într-o tradiţie este ceea ce îşi propune Proiectul „Liderii de mâine Braşov!”, proiect demarat de Asociaţia Femeilor de Afaceri şi a Femeilor Conducătoare de Întreprinderi (AFAFCI). Identificând, educând şi sprijinind viitori lideri pentru comunitatea braşoveană înseamnă un pas spre o mai mare implicare civică, o confirmare şi responsabilizare a apartenenţei noastre la acest oraş!

„Liderii de mâine” în vizită la Schaeffler România
 
2013-01-08 | PRESǍ

Competiţia de Schi şi Snowboard pentru angajaţii Schaeffler România 2013

Anul 2013 a început pentru Schaeffler România cu un eveniment în premieră pentru angajaţii companiei şi familiile acestora: Competiţia de Schi şi Snowboard pentru angajaţii Schaeffler România 2013.

Din culisele Competiţia de Schi şi Snowboard pentru angajaţii Schaeffler România 2013
 
2012-12-19 | PRESǍ

A 4-a ediţie a „Galei de Premii Anuale Schaeffler România”

Gala Premiilor Schaeffler oferă angajaţilor ocazia de a recunoaşte şi promova excelenţa, dar şi de a motiva persoanele cu rezultate deosebite, de a face cunoscute proiecte şi angajaţi de valoare în întreaga fabrică. Anul 2012 a adus cu sine cea de-a 4-a ediţie a „Galei Premiilor Anuale Schaeffler România” urmărind recunoaşterea meritelor deosebite ale angajaţilor în cadrul a 10 categorii (Calitate, Productivitate, Cifră de afaceri, Costuri, Satisfacţia clienţilor, Imagine, Îmbunătăţire continuă, Motivaţie, Protecţia mediului înconjurător şi a vieţii, Responsabilitate socială), plus Marele Premiu. Locaţia de desfăşurare a fost una deosebită şi anume, noua clădire „Engineering Center”.

Angajaţii Schaeffler România sărbătoresc rezultatele deosebite înregistrate de-a lungul anului 2013
 
2012-11-18 | PRESǍ

"Burse Private de Excelenţă" Schaeffler România

Ca în fiecare an, Schaeffler România susţine performanţa în rândul studenţilor braşoveni, oferindu-le acestora posibilitatea de a deveni „Bursieri de Excelenţă” Schaeffler România. În fiecare an universitar au loc două sesiuni de analiză/ evaluare a aplicaţiilor şi de stabilire a studenţilor bursieri, în luna noiembrie şi în luna martie (după prima sesiune).

În urma desfăşurării interviurilor, Schaeffler România a ales cei 10 studenţi bursieri.
 
2012-11-01 | PRESǍ

Inaugurare „Engineering Center Schaeffler România”

Dezvoltarea s-a bazat dintotdeauna pe creaţie. De cele mai multe ori s-a pornit de la lucruri simple care aparent nu au avut nici o importanţă, însă timpul a făcut ca aceste lucruri simple să prindă formă şi cu multă implicare să devină lucruri de mare importanţă şi de o deosebită necesitate. Astfel, dacă Schaeffler România a ajuns astăzi să deţină unul dintre cele mai performante centre de cercetare din ţară, acest lucru se datorează faptului că angajaţii din companie au dat dovadă de creativitate, profesionalism şi multă, multă implicare.

Engineering Center Schaeffler, centru de competenţe în Braşov
 
2012-11-07 | PRESǍ

Ziua tehnologiei în cadrul Centrului de Formare Profesională

În data de 3 noiembrie în cadrul Centrului de Formare Profesională si-au dat întâlnire specialişti din domeniul frezării CNC. Organizatorii, departamentul de Tehnologie Centrală, Centrul de Formare Profesională şi unul dintre furnizorii acceptaţi de compania noastră, au urmat un scop comun şi anume prezentarea programelor de frezare CNC.

Ziua tehnologiei în cadrul Centrului de Formare Profesională
 
2012-10-12 | PRESǍ

8 ani de fabrică împliniţi pe 8 octombrie 2012

Pe 8 octombrie Schaeffler România a împlinit 8 ani de fabrică. Acest eveniment a fost sărbătorit conform tradiţiei ultimilor ani de către angajaţii Schaeffler, într-un mod discret, dar cu entuziasm. Conform tradiţiei, fiecare angajat a primit în dar un tricou aniversar, iar pentru prima oară în istoria recentă a fabricii, categoria de vechime 5-10 ani a fost cea mai numeroasă. Echipa noastră câştigă…să spunem experienţă, în loc de vechime.

Angajaţii Schaeffler au sărbătorit ziua companiei într-un mod inedit
 
2012-09-19 | PRESǍ

Inaugurarea Şcolii Profesionale Germane Kronstadt

Şcoala Profesională Germană Kronstadt este prima şcoală profesională care adoptă modelul învăţământului dual german în România. Înfiinţată cu susţinerea activă a 11 companii de renume mondial reprezentate în zona Braşovului, şcoala profesională oferă elevilor posibilitatea de a se forma profesional în strânsă colaborare cu şi sub tutela agenţilor economici. Tinerii învaţă în condiţiile cele mai moderne şi performante, calificări tehnice căutate pe piaţa muncii. După doi ani de pregătire cu accent sporit pe pregătirea practică, elevii vor ieşi de pe băncile şcolii cu competenţele necesare de a începe o carieră profesională, având prioritate la angajare la agenţii economici implicaţi în proiect.

Şcoala Profesională Germană Kronstadt (SPGK) îşi deschide porţile
 
2012-10-02 | PRESǍ

Student în practică la Schaeffler România

În vara anului 2012, Schaeffler România şi-a deschis porţile pentru 187 de studenţi practicanţi, veniţi din numeroase centre universitare, precum: Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Suceava, Galaţi, Târgu-Mureş, Bacău. Cuvintele cheie cu care aceşti studenţi au asociat experienţa în cadrul Schaeffler România au fost: calitate, curăţenie, sistem bine pus la punct, noutate, organizare foarte bună a segmentului.

187 de studenţi practicanţi în 3 luni
 
2012-10-05 | PRESǍ

Angajat în vacanţă la Schaeffler România

Copiii angajaţilor sunt dornici să se angajeze pe perioada vacanţei de vară. Schaeffler România oferă angajaţilor proprii, cu copii aflaţi la vârsta unei decizii privind viitorul lor profesional, posibilitatea ca aceştia să poată lucra pe o perioadă determinată în timpul vacanţei. Acest program cu caracter profesional, ce are ca scop contribuţia activă a companiei la orientarea profesională a tinerilor, se bucură de un mare succes!

Angajaţii în vacanţă conştientizează avantajele acestui program
 
2012-09-07 | PRESǍ

Noul Centru de Formare Schaeffler România

În data de 5 Septembrie şi-a deschis porţile Centrul de Formare Profesională cu un atelier şcoală transformat, cu activităţi restructurate, într-o clădire nouă şi cu o echipă nouă. De ce a fost nevoie de această restructurare? Dorim să contribuim la dezvoltarea profesională a tinerilor care s-au dedicat dobândirii unei meserii tehnice. Scopul nostru este de a atinge nivelul de calificare necesar printr-un sistem de formare care pune accent foarte mare pe învăţare practică într-un atelier cu dotat la standardele tehnologiei de vârf, necesare pentru învăţare în condiţii similare producţiei.

Noul Centru de Formare îşi deschide porţile pentru 100 de tineri
 
2012-09-06 | PRESǍ

Angajaţii Schaeffler susţin gimnastica românească

Implicarea activă a companiei în viaţa comunităţii, prin acţiuni de responsabilitate socială, se regăseşte cu uşurinţă şi în rândul angajaţilor. Oameni cu suflet mare, angajaţi Schaeffler, au răspuns pozitiv la solicitarea unuia dintre angajaţii noştri de a organiza o mică vacanţă pentru viitorul gimnasticii româneşti.

Minivacanţă pentru lotul de gimnaste de la Deva
 
2012-06-18 | PRESǍ

Pompierii voluntari Schaeffler din nou în top

Emoţii, sudoare, succes – doar aşa putem descrie ziua de 15 iunie 2012, când o nouă etapă judeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă a fost întâmpinată cu pregătiri intense de către echipa de pompieri voluntari Schaeffler România.

Pompieri Voluntari Schaeffler România – consecvenţă în obţinerea rezultatelor excelente
 
2012-06-04 | PRESǍ

Schaeffler Day pentru studenţi

Pentru 21 de studenți din anul IV de la specializările Mecatronică și Autovehicule Rutiere, Schaeffler Day a însemnat o zi în care au cunoscut fabrica noastră și au aflat de la specialiști din România și Germania ce înseamnă să lucrezi în sectorul automotive şi industrial.

În cadrul „Schaeffler Day”, studenţii realizează un eco-mobil din produse inedite
 
2012-05-29 | PRESǍ

Schaeffler România participă la Corporate Games

„Corporate Games”, competiţia cu 23 de ani de experienţă la nivel mondial, se ţine în anul 2012 pentru prima oară şi în România. Acest concursul naţional polisportiv este destinat sportivilor amatori din societăţile comerciale din ţară. Schaeffler România a participat la această competiţie, echipele noastre reuşind să se situeze pe podium, făcându-ne mândri pe noi, toţi angajaţii Schaeffler, dar şi pe toţi ceilalţi susţinători. Schaeffler România a plecat cu trofeul pe divizie, pe lângă multe alte medalii obţinute la competiţii.

Din culisele „Corporate Games Bucureşti” ediţia 2012
 
2012-05-22 | PRESǍ

Programul 2% susţinut de Schaeffler România

Conform Codului Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea să direcţioneze doi la sută din impozitul pe veniturile obţinute în anul precedent către o entitate nonprofit. Aşadar, cu un simplu gest, angajaţii Schaeffler România îşi exersează spiritul civic şi fac o faptă bună donând 2% din impozitul pe venit prin completarea formularelor 230.

Ca în fiecare an, angajaţii Schaeffler se implică
 
2012-05-17 | PRESǍ

Forum of Inspiration

„Forum of Inspiration” este un simpozion care se organizează o dată la doi ani în diferite locaţii ale Grupului Schaeffler. Acest simpozion are ca scop întâlnirea celor care lucrează la dezvoltarea unui produs nou sau optimizarea unor produse existente, făcând posibilă colaborarea persoanelor care lucrează la diferite proiecte cât şi realizarea schimbului de experienţă. Anul acesta, „Forum of Inspiration”, s-a desfăşurat la Schweinfurt la jumătatea lunii mai, unde inginerii Grupului Schaeffler şi-au prezentat ideile la cele 65 de standuri, amenajate în incinta Schaeffler Technologies AG & Co. KG – Schweinfurt.

Cuvinte lui V. Hugo, „Inspiraţia guvernează întreaga artă” – sursă motivaţională pentru angajaţii Schaeffler România
 
2012-05-15 | PRESǍ

Let’s do it, România! – mai 2012

Lansat, în primă fază, ca şi un proiect de ecologizare de către unul dintre angajaţii Schaeffler România, „Let’s do it, România!” s-a dovedit, în timp, a fi o oportunitate de a redescoperi privelişti greu de descris prin cuvinte, dar şi de a crea noi relaţii între angajaţii companiei noastre sau de a le consolida pe cele deja existente.

Angajaţii Schaeffler s-au mobilizat din nou în cadrul acţiunilor de ecologizare
 
2012-05-15 | PRESǍ

Întâlnirea practicanţilor la nivel global în Herzogenaurach

1.200 de practicanţi din 29 de locaţii Schaeffler s-au întâlnit în data de 8 Mai 2012 la Herzogenaurach. Tinerii au petrecut alături de instructorii lor 3 zile bogate în evenimente şi au avut ocazia să îi cunoască pe dna. Maria-Elisabeth Schaeffler şi pe Georg F. W. Schaeffler.

Practicanţii de la Schaeffler România prezenţi în Herzogenaurach
 
2012-05-03 | PRESǍ

Corespondenţă publică

În răspuns la scrisoarea publică apărută în presa braşoveană în data de 03.05.2012, dl Blemovici, director Schaeffler România a clarificat situaţia.

Scrisoare deschisă
 
2012-04-29 | PRESǍ

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov premiază compania Schaeffler România

În fiecare an Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, organizează Gala Premiilor de Excelenţă în Afaceri. Evenimentul aduce anual în faţa mediului de afaceri cele mai merituoase firme, care de-a lungul timpului au ocupat poziţii fruntaşe în Topul Judeţean al Firmelor.

Schaeffler România din nou pe podium
 
2012-04-12 | PRESǍ

Angajaţii Schaeffler la catedră!

Demarat în anul 2010, proiectul de colaborare dintre departamentul Processes & Systems de la Schaeffler România şi Facultatea de Inginerie Tehnologică şi Management Industrial din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov a ajuns la a 4-a generaţie de studenţi.

Un proiect deosebit cu UniversitateaTransilvania din Braşov
 
2012-04-10 | PRESǍ

Şcoala Altfel în prima săptămâna din aprilie 2012

În săptămâna 2-6 aprilie, angajaţii Schaeffler România au avut deosebita plăcere de a se implica într-un proiect special numit Şcoala Altfel. Este vorba despre o săptămână în care elevii nu au ţinut cursuri doar în clase, ci au avut opţiunea unui program alternativ, menit să le îmbogăţească cunoştinţele, mai ales în relaţie cu ce se întâmplă în realitate.

5 clase în 5 zile la Schaeffler Romania
 
2012-04-10 | PRESǍ

Proiectul „Fit for Future”

Dacă vă întrebaţi ce este ”Fit for Future”, ei bine, acest proiect reprezintă o iniţiativă DWK (Deutscher Wirtshaftsklub Kronstadt/Clubul Economic German) care are ca scop susţinerea calificării şi a formării profesionale a tinerilor dinn zona Braşovului. "Săptămâna Informării Profesionale" îşi propune să ofere elevilor de clasa a 11-a oportunitatea de a experimenta timp de o săptămână meseria sau funcţia visată, în cadrul unei firme germane braşovene.

„Fit for Future” la Schaeffler România
 
2012-04-09 | PRESǍ

Treasure Hunt pentru studenţi la Schaeffler România

Dedicat studenţilor de anul IV de la facultăţile Inginerie Tehnologică şi Management Industrial, Design de Produs şi Mediu şi Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, concursul Treasure Hunt i-a plimbat pe studenţi pe diverse trasee din fabrică, într-o vânătoare de comori.

Curiozitate, emoţii şi suspans pentru studenţi, în căutarea de comori tehnice
 
2012-02-08 | PRESǍ

Noul soft „IdeaFactory”

Începând cu luna decembrie a anului 2011, Schaeffler România a pus bazele unui soft de succes intitulat „IdeaFactory”, soft ce va face posibil ca o ideea bună să devină realitate mult mai uşor. Noutatea constă şi în faptul că fiecare aplicant are posibilitatea de a vizualiza oricând, în timp real, parcursul propriei idei. Cele mai creative idei introduse în soft vor fi premiate pe măsură.

Ideile pun lumea în mişcare
 
2011-12-20 | PRESǍ

A 3-a ediţie a „Galei de Premii Anuale Schaeffler România”

În anul 2009 a fost celebrată, pentru prima oară în istoria Schaeffler România „Gala Premiilor Anuale Schaeffler România”, o gală cu scopul de a recunoaşte merite deosebite ale angajaţilor în cadrul a 10 categorii (Calitate, Productivitate, Cifră de afaceri, Costuri, Satisfacţia clienţilor, Imagine, Îmbunătăţire continuă, Motivaţie, Protecţia mediului înconjurător şi a vieţii, Responsabilitate socială), plus Marele Premiu. Pentru prima oară, în decembrie 2011, “Gala Premiilor Anuale Schaeffler România” aflată la a 3-a ediţie, a fost celebrată pe 16.12.2011 într-o locaţie externă, la Centrul Cultural Reduta.

Angajaţii Schaeffler au premiat excelenţa în cadru festiv, la Centrul Cultural Reduta
 
2011-11-16 | PRESǍ

Anunţ public etapă emitere acord de mediu

S.C. SCHAEFFLER ROMANIA S.R.L. (titular proiect) anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectele: “Construire clădire tehnico-socială P+3” şi “Construire magazie pentru containere şi hală utilaje casate”, propuse a fi amplasate în Cristian, Aleea Schaeffler nr. 3.

Depunere informaţii
 
2011-10-17 | PRESǍ

Dr. Kurt Kirsten numit profesor onorific

Dr. Kurt Kirsten, CTO Sisteme de Motoare – Grupul Schaeffler, a primit pe 6 octombrie 2011, în cadrul unei ceremonii titulatura de profesor onorific din partea Universităţii Transilvania din Braşov.

În cadrul ceremoniei, prof. Kirsten a ţinut prelegerea tehnică „Îmbunătăţirea eficacităţii motorului cu combustie convenţională în autovehicule cu pasageri prin folosirea deschiderii variabile a supapelor”
 
2011-10-11 | PRESǍ

7 ani de fabrică Schaeffler România

8 octombrie 2011 a marcat aniversarea a 7 ani de fabrică Schaeffler România la Cristian. Cea mai mare investiţie de tip greenfield din zona Braşov, Schaeffler România a fost fondată în anul 2002, dar a debutat producţia în noua fabrică la data de 8 octombrie 2004. Cu 15 linii de producţie, 6 hale şi peste 3600 de angajaţi, firma este una dintre cele mai de succes firme industriale atât pe plan local, recunoscută în topurile judeţene ale Camerei de Comerţ şi Industrie, cât şi în cadrul Grupului Schaeffler care deţine peste 80 de fabrici la nivel mondial.

Schaeffler România îşi serbează onomastica
 
2011-10-05 | PRESǍ

Încă o realizare la palmaresul echipei de fotbal Schaeffler România

Sâmbătă 01.10.2011, a avut loc la Sibiu ediţia a XII-a a Cupei de Fotbal, organizată prin intermediul Clubului Economic German din Transilvania. Aflată la prima participare externă, selecţionata de fotbal Schaeffler România, încurajată de un grup de suporteri, a ocupat la finalul competiţiei locul 2.

O zi – 7 meciuri
 
2011-09-27 | PRESǍ

Voluntarii Schaeffler – participanţi activi în cadrul proiectului „Let’s do it România!”

După succesul înregistrat în 2010 în Parcul Naţional Piatra Craiului, Schaeffler România s-a implicat şi în 2011 în proiectul „Let’s Do It, Romania” dedicat curăţeniei naţionale într-o singură zi. Acţiunea a fost pregătită încă din lunile anterioare când echipe de voluntari, formate din angajaţi ai companiei, au parcurs mai multe trasee pentru a identifica zonele cu deşeuri.

24 septembrie 2011 – 3 trasee
 
2011-09-14 | PRESǍ

Noi drumuri în cercetare-dezvoltare

Universitatea Transilvania din Braşov se pregăteşte să inaugureze un nou centru de dezvoltare în anul 2012. Acest nou drum în învăţământul universitar braşovean este însoţit de o colaborare cu Grupul Schaeffler care va oferi sprijin, prin activităţi de consultanţă tehnică şi de proiect. În mod deosebit, Schaeffler va susţine dezvoltarea departamentului de tribologie din cadrul centrului.

O nouă colaborarea între Grupul Schaeffler şi Universitatea Transilvania
 
2011-08-10 | PRESǍ

Din nou alături de „Let’s do it România!”

În 2010 echipa de voluntari Schaeffler s-a alăturat acţiunii „Let’s do it, Romania!” pentru a ecologiza un traseu din Piatra Craiului pe 25 septembrie 2010. În acest an, Schaeffler s-a alăturat proiectului din timp, pentru a participa pas cu pas la fiecare etapă care va avea ca rezultat o ţară mai frumoasă, mai curată, cu care să ne mândrim!

Pe biciclete şi pe jos: echipa Schaeffler parcurge trasee montane
 
2011-07-14 | PRESǍ

O noua cantină pentru angajaţii Schaeffler România

Din data de 11 iulie 2011, angajaţii Schaeffler România se bucură de o nouă cantină spaţioasă, elegantă, dotată după ultimele standarde. Odată cu luare primei mese în noua cantină, angajaţii au savurat o felie de tort din tortul-gigant INA şi un pahar de cocktail din partea casei, păstrând ca amintire paharul cu data zilei.

Tort gigantic, meniu de gală şi cocktail-uri de celebrare in pahare cadou pentru fiecare angajat
 
2011-07-08 | PRESǍ

Echipa de pompieri Schaeffler România din nou în top

Lotul de concurs al pompierilor Schaeffler România a adăugat noi victorii la palmares: locul 1 în clasamentul general al etapei judeţene desfăşurată în localitatea Râşnov în 10 iunie 2011, şi locul 2 în clasamentul general la etapa interjudeţeană din Zona Centru 7 la concursurile profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, desfăşurată în 6-7 iulie 2011 în Reghin, judeţul Mureş.

Noi victorii pentru echipa de pompieri Schaeffler România
 
2011-06-15 | PRESǍ

Cupa de fotbal Schaeffler România la a patra ediţie

Pe 12 iunie 2011 s-a încheiat campionatul de fotbal Schaeffler România 2011. 15 echipe s-au înfruntat începând cu luna mai, campioana acestui an fiind echipa „Stăpânii Inelelor”. Pentru a doua oară, finalele au fost precedate de meciul dintre echipa managementului şi cea a comitetului salariaţilor.

Schaeffler România la balon
 
2011-06-08 | PRESǍ

Pentru a doua oară în istoria Schaeffler România, 5 iunie este zi de sărbătoare

Pentru al 2-lea an consecutiv, angajaţii Schaeffler au sărbătorit alături de familii atât ziua copilului cât şi ziua mediului duminică, pe 5 iunie 2011. Ziua a început cu festivităţi de premiere, urmată de concursuri de triciclete, role, biciclete, separare de deşeuri, desen cu creta pe asfalt şi vizitarea fabricii.

Concursuri, jocuri şi distracţie atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari
 
2011-06-03 | PRESǍ

Proiectul câştigător a fost ales pentru Reamenajarea Parcului Livada Poştei din Braşov

Concursul de idei lansat de Schaeffler România pe 25 ianuarie 2011, în parteneriat cu Primăria Braşov şi în colaborare cu Ordinul Arhitecţilor din România pentru reamenajare a parcului Livada Poştei din Braşov are un câştigător. Echipa arhitectului Ştefan Zaharia, din Portugalia a ieşit învingătoare în concursul de 2 etape la care au participat 116 proiecte.

Câştigătorul a prezentat proiectul în faţa presei braşovene
 
2011-05-16 | PRESǍ

Vizită la nivel înalt la Braşov

Proprietarii Grupului Schaeffler, dna Maria-Elisabeth Schaeffler, alături de fiul Georg Schaeffler au vizitat pentru a treia oară de la fondarea Schaeffler România, fabrica Grupului de la Braşov. Această vizită a avut un rol dublu: atât acordarea domnului Dr. Peter Pleus, preşedinte al Grupului Schaeffler Automotive, a titlului de profesor onorific de către Universitatea Transilvania din Braşov, cât şi pentru a observa progresul fabricii de la Cristian de la ultima vizită din 2008.

Ceremonie la aula Universităţii Transilvania, urmată de vizita fabricii Schaeffler România
 
2011-04-05 | PRESǍ

116 proiecte şi 8 finalişti după prima etapă a concursului de idei: Reamenajarea Parcului Livada Poştei din Braşov

Concursul de idei lansat de Schaeffler România pe 25 ianuarie 2011, în parteneriat cu Primăria Braşov şi în colaborare cu Ordinul Arhitecţilor din România pentru reamenajare a parcului Livada Poştei din Braşov a ajuns la finalul etapei 1. Juriul compus din specialişti a ales din cele 116 proiecte predate 8 finalişti care vor continua în etapa 2.

Premiere şi vernisaj după prima etapă a concursului
 
2011-01-27 | PRESǍ

Concurs de idei pentru reamenajarea parcului din Livada Poştei, Braşov

Schaeffler România a lansat în colaborare cu primăria Braşov şi Ordinul Arhitecţilor din România un concurs de arhitectură pentru reamenajarea parcului de lângă Livada Poştei. Concursul are ca scop principal selectarea celor mai bune propuneri pentru crearea unui parc contemporan sustenabil, cu o identitate proprie, care să constituie un centru de interes în Braşov.

Un parc de vis pentru Braşov