INFORMAŢII ADIŢIONALE
Schaeffler Romania - Official Presentation
 
CATALOG DE PRODUSE
medias® 5.0

Rapid şi uşor prin asistenţa de selectare:
sistemul de selectare a produselor şi informare medias® au fost complet revizuite.

Catalogul de produse medias® 5.0

 

Bine aţi venit la Schaeffler România

Împreună punem lumea în mişcare

Grupul Schaeffler activează prin cele trei mărci puternice ale sale, LuK, INA si FAG, în sectorul auto, industrial şi aerospaţial în vederea realizării unor procese rapide şi flexibile de fabricaţie, dezvoltând parţial tehnologii, maşini şi comenzi proprii.

Schaeffler România, una dintre cele mai mari investiţii în capacităţi de producţie ale Grupului, produce în Braşov componente pentru industria automobilistică şi constructoare de maşini şi pentru industria eoliană.

 

Mesaje actuale

2014-10-20 | PRESǍ

Cupa de Pescuit Schaeffler România – prima ediție

Începutul toamnei (adevăratul anotimp al ”pașnicilor”), care a dat semne bune de debut (mai multe zile fără ploi abundente sau furtuni), i-a surprins pe cei mai pasionați și răbdători angajați Schaeffler România, la prima ediție a Cupei Schaeffler la Pescuit.

24 de echipe și peste 360 de kilograme de pește prins
 
2014-10-08 | PRESǍ

8 octombrie 2014 – Aniversarea de 10 ani a fabricii

Pentru 10 ani de activitate Schaeffler România are deja o istorie plină…plină de realizări, evenimente și acţiuni, provocări stăpânite, succese alături de echipele de lucru și momente frumoase care i-au marcat pe toți cei care s-au numit cu mândrie, în această zi specială, angajații Schaeffler România.

Cadouri deosebite, tricouri aniversare, prajituri și meniu special, atmosferă de sărbătoare și multe, multe zâmbete
 
2014-10-02 | PRESǍ

Practică la Schaeffler România

Ca ȋn fiecare vară, Schaeffler Romȃnia a găzduit ȋn lunile iulie, august şi septembrie, zeci de studenți practicanți dornici să pună ȋn aplicare cunoștințele dobȃndite la facultate.Deşi majoritatea studenților practicanți provin de la Universitatea Transilvania din Braşov, Schaeffler Romȃnia primeşte şi studenți de la alte universități din țară.

Peste 170 de studenți practicanți în 3 luni de program
 
2014-09-27 | PRESǍ

Cupa de Badminton Schaeffler România – la a II-a ediție

Prima lună de toamnă a adus angajaților Schaeffler cu spirit sportiv, o nouă provocare: cea de-a II-a ediție a Cupei Schaeffler la Badminton. Competiția a adunat un număr de considerabil de participanți, dovadă a faptului că badmintonul ”prinde teren” din ce în ce mai mult printre angajații companiei.

O nouă ediție, o nouă locație
 
2014-09-05 | PRESǍ

Programul Trainee în formulă îmbunătățită

Tinerii absolvenţi au şansa de a se angaja imediat după absolvire! Schaeffler România recrutează viitorii specialişti şi manageri ai companiei pentru a-i forma şi dezvolta profesional, în calitate de angajaţi, prin programul Schaeffler Trainee, program de excelenţă iniţiat şi desfăşurat de Schaeffler România.

Noutate în cadrul programului Trainee: conceptul de ”mentor”
 
2014-09-01 | PRESǍ

Colectăm responsabil deşeurile electrice şi returnăm comunităţii energie pozitivă!

Schaeffler România, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, a desfășurat un proiect de responsabilitate faţă de mediu, în perioada 5 septembrie - 5 octombrie 2014. Campania a avut ca obiectiv colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), prin implicarea angajaţilor companiei. Aceştia au avut posibilitatea de a se debarasa de aceste deşeuri, provenite din gospodăriile proprii, într-un mod simplu, ecologic şi nepoluant!

Angajații Schaeffler au dovedit responsabilitate ecologică și socială
 
2014-08-20 | PRESǍ

Certificatul IRIS cu numărul 1000 merge la Schaeffler România

La ȋnceputul anului 2014, locația Schaeffler din Braşov a trecut cu succes de certificarea ei inițiala şi este acum un titular oficial al certificatului internațional de Standard feroviar ( IRIS). Alături de fabricile Schaeffler din Wuppertal, Steinhagen, şi Schweinfurt, Brasov este a patra locație la nivel mondial care a primit certificatul IRIS.

Recunoaștere oficială pentru înalte standarde de calitate în sistemul feroviar
 
2014-08-15 | PRESǍ

Primul lagăr cu alunecare din Schaeffler România

În cea de-a doua jumătate a anului 2014, după o lungă perioadă de școlarizări, multă muncă și nenumărate provocări, Schaeffler România a reușit să realizeze realizeze prima linie de montaj pentru lagăre cu alunecare şi astfel s-au conturat premisele asamblării primului lagăr de alunecare din Schaeffler România.

Schaeffler România este printre singurele fabrici care produce rulmentul „Gelenklager”
 
2014-08-08 | PRESǍ

Premieră tehnologică în Grup: role TORO

Unul dintre cele mai importante produse dezvoltate în anul 2014 pentru Schaeffler România îl reprezintă rola TORO cu profil logaritmic, o inovație rezultată din munca unei echipe româno-germane pe durata mai multor luni de testare.

Recunoaștere oficială pentru înalte standarde de calitate în sistemul feroviar
 
2014-08-04 | PRESǍ

Absolvenţi cu brio, angajaţi excelenţi!

Prima şcoală profesională ȋn sistem dual din Romȃnia şi-a sărbătorit prima generație de absolvenți, intr-un cadru festiv alături de părinți, profesori, companii şi oficialități, pe 1 august 2014 la Braşov Business Park. Ȋn săptămȃna imediat după absolvire, 104 elevi din cei 111 ai şcolii au ȋnceput activitatea ca angajați ȋn companiile ȋn care au făcut pregătirea practică.

Școala Profesională Germană Kronstadt – de la festivitatea de absolvire la prima zi de lucru
 
2014-07-16 | PRESǍ

Simpozionul tehnic ECTiS, pentru a 3-a oară la Schaeffler România

În data de 15 Iulie 2014, în cadrul Schaeffler România, a avut loc a treia ediție a Simpozionului Tehnic ECTiS cu tema: ”Computer Aided Engineering”. Pentru această ediție a Simpozionului colegii din Germania au arătat un mare interes, implicându-se în susținerea de prezentări în cadrul evenimentului.

Tema ”Computer Aided Engineering” a fost dezbătută de specialişti şi invitaţi
 
2014-07-04 | PRESǍ

Schaeffler România la „Forum of Inspiration”, ediția a 7-a

Anul acesta, pe 4 iulie 2014, la Herzogenaurach, a avut loc ediția cu numărul șapte a evenimentului Forum of Inspiration. La acest eveniment, s-au prezentat noutățile în domeniul cercetării în sectoarele Automotive și Industrial, dar și Corporate R&D. Participanții la forum au ales ideea cea mai bună în “Arena of Inspiration”, iar Prof.Dr.Ing. Peter Gutzmer a înmânat premiul.

Participarea la acest simpozion le-a adus participanților numeroase beneficii
 
2014-07-03 | PRESǍ

Delegaţie de la Ministerul Economiei din Bavaria în vizită la Schaeffler România

În data de 2 iulie 2014 Schaeffler România a primit în vizită o delegație din partea Ministerului Economiei din Bavaria, domnul Dr. Hans Schleicher şi însoţită de consulul Germaniei la Sibiu, dna Judith Urban. Delegația compusă din peste 30 de participanți (oficialități din minister și directori/proprietari de companii din Bavaria) și-a dorit să cunoască mai îndeaproape compania noastră, fiind recomandată ca fiind una dintre investiţiile germane cu cel mai mare succes din zona Braşovului.

Vizită la nivel înalt la Schaeffler România
 
2014-06-23 | PRESǍ

Schaeffler România susține excelență și rezultatele de top în rândul elevilor brașoveni

Elevii braşoveni din clasele a VIII-a şi a XII-a cu rezultate deosebite au fost premiaţi duminica, 22 iunie 2014, în Aula Universităţii Transilvania, de primarul George Scripcaru, în cadrul unei gale festive organizată pentru prima dată la Braşov şi pe care, atât reprezentanţii autorităţilor locale, cât şi elevii şi reprezentanţii instituţiilor de învăţământ o doresc şi în anii ce vor urma. Alături de elevii premianţi, care au obţinut premiile I, al II-lea sau al III-lea în fiecare clasă, s-au aflat viceprimari, consilieri locali, rectorul Universităţii Transilvania, inspectorul şcolar general, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor şi Ştefan Gulacsi, director de producţie în cadrul Schaeffler România, ca reprezentat al mediului de afaceri din Braşov.

Schaeffler România la gala premierii celor mai buni elevi din Braşov
 
2014-06-19 | PRESǍ

Programul Trainee – detalii și impresiile din Brașov și Herzogenaurach

Progamul Schaeffler Trainee își propune să formeze generații de tineri specialiști, fie în domeniul tehnic, fie în cel non-tehnic. Activitatea beneficiarilor acestui program se desfășoară urmărind un plan de școlarizare, care alternează studiul teoretic cu activitățile practice. De la o generație la alta, programul poate varia atât ca durată, cât și ca locații de desfășurare, unele programe fiind organizate doar în România, altele având și secțiuni de școlarizare în Germania.

Schaeffler Trainee – un program de succes
 
2014-06-16 | PRESǍ

Echipa Schaeffler își adjudecă din nou trofeul pe divizie la Corporate Games 2014!

Schaeffler Team aduce noi trofee şi medalii de la Corporate Games 2014, ediţia de vară de la Bucureşti! Cu multă determinare, ambiţie, muncă, talent şi spirit de echipă, cei 100 de atleţi din Schaeffler România câştigă pentru a cincea oară trofeul Corporate Games pe divizie (de 3 ori la Corporate Games – ediția de vară și de 2 ori la Winter Corporate Games)! Sportivii au concurat la 14 sporturi cu 2.000 de atleţi din alte companii şi au arătat că au o echipă puternică, unită şi motivată care aduce rezultate!

Schaeffler Team a adus la Brașov 4 trofee și 39 de medalii
 
2014-06-11 | PRESǍ

Aur, argint și bronz pentru echipa de pompieri Schaeffler România

Emoții, implicare și succes – așa poate fi descrisă ziua de 11 iunie 2014, zi în care pompierii Schaeffler România s-au prezentat la linia de start a concursului profesional organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Țara Bârsei”, al județului Brașov.

11 echipe de pompieri au luptat contra cronometru pentru podium
 
2014-06-09 | PRESǍ

Ziua Copilului şi Ziua Mediului sărbătorită la Schaeffler România

Toţi angajaţii Schaeffler, alături de familiile lor, au fost invitaţi duminică, 7 iunie 2014, la fabrica Schaeffler România pentru a petrece o zi specială! Invitații au avut parte de premierea concursului de desene, de jocuri antrenante pentru copii (kids corner – ateliere de creație, jocurile gonflabile, atelierul "un prieten drag", mini-parcul de activităţi cu golf, baschet şi tenis de masă, face painting, jocuri cu baloane şi multe altele) și și-au putut testa îndemânarea tehnică în Centrul de Formare Profesională, care și-a deschis din nou porțile pentru toți cei prezenți.

Peste 1300 angajați împreună cu familiile lor au luat parte la eveniment
 
2014-06-06 | PRESǍ

Copiii Schaeffler România sărbătoresc Ziua Mondială a Mediului desenând

Copiii angajaților Schaeffler au fost invitați să participe pentru a 4-a oară la Concursul de desen organizat de companie, pentru a se remarca prin imaginație și talent. Prin acest concurs, Schaeffler România a dorit să sărbătorească împreună cu cei mari și cei mici, două zile cu o importanță deosebită: 1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului și 5 Iunie – Ziua Mondială a Mediului.

”Plantăm pentru mediu” – tematica din acest an pentru concursul de desen
 
2014-06-02 | PRESǍ

A 6-a ediție a Cupei Schaeffler la Fotbal

În 2014, Schaeffler România a organizat cea de-a 6-a ediției a cupei de fotbal. 16 echipe s-au aflat, rând pe rând, la mijlocul terenului așteptând fluierul de start, pe parcursul celor aproape două luni de competiții.

Primul meci feminin la Cupa Schaefler la Fotbal
 
2014-05-21 | PRESǍ

Prim-ministrul Victor Ponta și Ministrul Învățământului în vizită la Schaeffler România

În cursul zilei de 20 mai 2014, Schaeffler România a primit vizita oficială a Primului-ministrului Victor Ponta, a Ministrul Învățământului și altor oficialități centrale și locale, care și-au manifestat interesul de a cunoaște Centrul de Formare Profesională al companiei și Școala Profesională Germană Kronstadt.

Centrul de Formare Profesională și Școala Profesională Germană Kronstadt – modele la cel mai înalt nivel
 
2014-05-19 | PRESǍ

Angajații Schaeffler România donează 2%

Schaeffler România recunoaște importanța implicării în programe cu caracter social, motiv pentru care, de-a lungul celor 10 ani de activitate și-a pus amprenta asupra mai multor proiecte de responsabilitate socială, iar de aproximativ patru ani, compania pune la dispoziția angajaților săi „Standul 2 %”.

2% pentru o cauză nobilă
 
2014-05-15 | PRESǍ

Schaeffler România premiată la Gala Premiilor Excelenței în Afaceri

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov a organizat în data de 15 mai 2014, cea de-a IX-a ediţie a Galei „Premiile Excelenţei în Afaceri”. Cu această ocazie au fost evidenţiate și premiate rezultatele financiare şi performanţele economice înregistrate de companiile braşovene în ultimii 20 de ani, iar Schaeffler România a fost, bineînțeles, pe podium.

Schaeffler România premiată pentru cei 5 ani consecutivi în care a fost clasată în Topul Național al Firmelor, cât și pentru rezultatele deosebite în activitatea de export
 
2014-05-06 | PRESǍ

Școala Profesională Germană Kronstadt îi implică pe elevii săi în activități diverse

Învățământul profesional dual poate fi începutul unei cariere tehnice de succes. Acest drum consacrat în multe state europene devine din ce în ce mai atrăgător și la Brașov pentru că oferă avantaje tuturor părților implicate: sistemului de învățământ, companiilor partenere în pregătirea practică, dar mai ales elevilor.

SPGK participă Târgul Liceelor și la Ziua Porților Deschise
 
2014-05-02 | PRESǍ

Exercițiu SEVESO în Schaeffler România

Miercuri, 30 aprilie 2014, Schaeffler România a participat la unul dintre cele mai complexe exerciții de testare a Planului de Urgență Internă și Externă, desfășurat în ultimii ani la Brașov. Scopul acestui exercițiu a fost acela de a oferi un exemplu de bună practică, iar scenariul acestuia a inclus: Explozia unei autocisterne cu propan la depozitul I de substanțe periculoase, urmată de dispersie toxică de amoniac.

Din culisele exercițiului de testare a Planului de Urgență Internă & Externă
 
2014-04-29 | PRESǍ

Bursele de Excelență Schaeffler România – implicare, performanță și rezultate de top

Și în acest an Schaeffler România își propune să încurajeze excelența și performanță în rândul studenților brașoveni, prin programul special destinat acestora și anume ”Bursele de Excelență”. Ca de fiecare dată, vor fi acordate 20 de burse, câte 10 pentru fiecare semestru, iar posibilitatea participării la interviuri se adresează tuturor studenților Universității Transilvania, indiferent de specializare.

În luna aprilie s-au ales primii 10 bursieri din anul 2014
 
2014-04-18 | PRESǍ

„România, te iubesc!” în vizită la Schaeffler România

Joi, 17 aprilie 2014, echipa de filmare a emisiunii ”România, te iubesc!” s-a aflat în vizită la Schaeffler România pentru a realiza un material TV, firma noastră fiind una dintre companiile de top care oferă multiple programe de formare şi dezvoltare elevilor, studenţilor şi absolvenţilor.

Despre programul educațional ”Trainee” la ”România, te iubesc!”
 
2014-04-14 | PRESǍ

”Școala Altfel” pentru al 3-lea an consecutiv la Schaeffler România

Pentru al treilea an consecutiv, micii şi marii elevi din şcolile braşovene și din împrejurimi au avut parte de un program complex la Schaeffler România, cu ocazia săptămânii „Şcoala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun”, în perioada 7 - 11 aprilie 2014. Vizitele s-au desfăşurat după o agendă elaborată în cel mai mic detaliu şi gândită astfel încât, vizita să ofere elevilor posibilitatea de a-și creiona o viziune de ansamblu a ceea ce înseamnă o fabrică modernă.

Peste 350 de elevi au văzut și au simțit ce înseamnă să fii angajat la Schaeffler România
 
2014-03-21 | PRESǍ

Lideri ai Științei și Industriei automobile prezintă serie de prelegeri

Seria de prelegeri ”Lideri ai științei și industriei de automobile”, desfășurată în cadrul Universității Transilvania din Brașov, inițiată de Schaeffler România și în parteneriat cu alte companii din țară, și-a continuat activitatea, iar pe data de 20 Martie 2014, Dr. Martin Scheidt a susținut prelegerea, cu titlul „Engine Development Trends 2004 – now – 2024 Driven by European Legislation”.

Schaeffler România promovează excelența în domeniul industriei auto
 
2014-02-13 | PRESǍ

Școala Profesională Germană Kronstadt se aliniază la schimbările legislative care privesc învățământul profesional

Lunile Decembrie și Ianuarie au marcat schimbări semnificative în legea învățământului profesional. Aceste modificări legislative se datorează, nu în ultimul rând, reprezentanților Școlii Profesionale Germane Kronstadt și a companiei Schaeffler România, care prin implicarea lor activă au influențat deciziile luate chiar la nivelul Ministrului Educației. Modificările principale se referă la extinderea duratei formării profesionale de la 2 la 3 ani, ceea ce face posibilă o mai bună aprofundare a materiei parcurse și un accent mai mare pe pregătirea practică.

Școala profesională din Braşov se apropie din ce în ce mai mult de modelul învățământului dual din Germania
 
2014-02-11 | PRESǍ

Centrul de Formare Profesională Schaeffler România – parte activă în conturarea Platformei Profi Mec

În urma Zilei Tehnologiei organizată anul trecut de către Centrul de Formare Profesională, s-a conturat nevoia sprijinirii cadrelor didactice din domeniul mecanic, în completarea cunoștințelor de specialitate. Astfel, în luna Februarie, s-a semnat contractul de colaborare între Inspectoratul Școlar al Județului Brașov, Casa Corpului Didactic, Facultatea de Mecanică a Universității Transilvania, compania producătoare de scule așchietoare, Sandvik Coromant, și Centrul de Formare Profesională Schaeffler România.

Centrul de Formare Profesională se implică în formarea continuă a cadrelor didactice din domeniul mecanic
 
2014-02-10 | PRESǍ

Schaeffler România participă la a II-a ediție Winter Corporate Games 2014

În acest an, Schaeffler România a participat la cea de-a doua ediție a jocurilor corporatiste de iarnă, ediție la care echipa a făcut senzație. Deşi competiţia a fost acerbă (cu cca. 600 de participanţi în total), sportivii companiei au adunat un total de 41 de medalii şi 6 trofee, la cele 7 sporturi (cu unul mai puțin ca anul trecut) la care au participat: 20 medalii de aur, 13 medalii de argint şi 8 medalii de bronz!

Emoții, suspans și rezultate de top la Winter Corporate Games 2014
 
2014-01-13 | PRESǍ

Schaeffler România inaugurează Academia Fit for Quality

În data de 10 ianuarie 2014, a avut loc deschiderea oficială a Academiei Fit for Quality cu participarea managementului companiei Schaeffler România și a responsabililor centrali de axiome. Vorbim, așadar, despre inaugurarea celei de-a doua Academii Fit for Quality dezvoltată la nivelul Grupului Schaeffler, care are drept scop conștientizarea angajaților cu privire la importanța respectării calității în activitatea curentă.

Din culisele evenimentului de deschidere oficială a Academiei Fit for Quality
 
2013-12-23 | PRESǍ

Prima serbare de Crăciun la Școala Profesională Germană Kronstadt

Toate părțile implicate în școala Kronstadt au contribuit la organizarea primei serbări de Crăciun, un eveniment cu adevărat festiv. Cele 10 clase de elevi s-au întrecut în concursul de împodobit bradul, iar invitații de onoare împreună cu directorii companiilor partenere au evaluat brazii împodobiți cu multă inventivitate. Din program au făcut parte scenete interpretate de elevi, colindul profesorilor și desfăcutul cadourilor de sub brad.

Elevii SPGK au pregătit numeroase surprize pentru invitați
 
2013-12-19 | PRESǍ

A 5-a ediţie a „Galei de Premii Anuale Schaeffler România”

Nici o calitate nu va aduce unui om atâta considerație, ca admirația sinceră a calității celuilalt. Lucrul acesta dovedește curaj, onestitate, altruism și recunoașterea bucuroasă a meritului… În scopul promovării acestei atitudini și perspective asupra vieții profesionale și nu numai, compania a organizat și în acest an Gala Premiilor Anuale Schaeffler România.

Schaeffler România premiază excelența
 
2013-12-13 | PRESǍ

Jucării de pluș cadou pentru copii

Atunci când vrei să vezi lucruri bune în jurul tău, începi să te implici. Implicarea aduce oameni, speranțe și bucurii împreună, la masa de lucru. Așa s-a întâmplat și în luna decembrie a anului 2013, când, la inițiativa Departamentului HR și cu ajutorul Departamentului PR din Schaeffler România a demarat două acțiuni de donare, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Un cadou…zeci de zâmbete!
 
2013-12-13 | PRESǍ

Haine donate pentru tinerii defavorizați

În fiecare an angajații Schaeffler au impresionat prin implicarea în campaniile caritabile de colectare. Și în acest an au fost invitați să se implice cu ocazia sărbătorilor.

Un sprijin din partea angajaților
 
2013-11-20 | PRESǍ

10 burse de excelență pentru 10 studenți de top

Din dorinţa de a recompensa meritele celor mai buni studenţi ai Universităţii „Transilvania” din Braşov, compania noastră oferă 10 burse de excelenţă studenţilor aleşi în urma unui riguros proces de selecţie.

Studenți Universității Transilvania au posibilitatea de a aplica pentru bursele de excelență oferite de Schaeffler România
 
2013-11-18 | PRESǍ

Ambasadorul Germaniei la București, Werner Hans Lauk, susține Școala Profesională Germană Kronstadt

Cu ocazia vizitei ce a avut loc pe data de 15 noiembrie 2013, la Școala Profesională Germană Kronstadt, Ambasadorul Werner Hans Lauk, însoțit de Șeful Serviciului Economic al Ambasadei, Sebastian Gromig, a discutat cu elevi, cadre didactice și reprezentanți ai Schaeffler România și a fost impresionat de succesul acestui proiect.

SPGK - proiect pilot de importanță majoră
 
2013-11-07 | PRESǍ

Lideri ai Științei și Industriei automobile prezintă serie de prelegeri

Schaeffler România în colaborare cu Universitatea Transilvania din Brașov și alți parteneri de renume din industria de autovehicule, au inițiat la Brașov un program prin care lideri ai științei și industriei de automobile sunt invitați în cadrul Universității, pentru a împărtăși din vasta lor experiență domeniu. În acest scop personalitățile susțin prezentări, iar invitații (studenți, cadre didactice, specialiști) pot afla informații de valoare, având posibilitatea de a le adresa întrebări din domeniul autovehiculelor.

Schaeffler România promovează excelența în domeniul industriei auto
 
2013-10-30 | PRESǍ

A 2-a ediţie a Simpozionului ECTiS la Schaeffler România

Simpozionul ECTiS ediția a II – a, cu tema: FROM WIND TO ENERGY, s-a desfășurat în 29 Octombrie 2013, în sălile Schaeffler și a reunit un număr de aproximativ 120 de participanți angajați ai Grupului Schaeffler.

From Wint to Energy – tema principală a simpozionului
 
2013-10-16 | PRESǍ

Cupa Schaeffler la Badminton

Cupa Schaeffler la badminton este o nouă competiție sportivă (ediția 1, 2013) dedicată angajaților Schaeffler. Iniţiativa aparţine echipei mixt de badminton care ne-a reprezentat la Corporate Games ediția 2013, Mihaela Purenciu şi Adrian Prunache, evenimentul fiind posibil datorită susţinerii de către companie şi mai ales de către echipa de înot Schaeffler România.

Angajații Schaeffler - Competiție aprigă la fileu
 
2013-10-11 | PRESǍ

Centrul de Formare Profesională Schaeffler România găzduiește o școlarizare de tehnologii de strunjire

Centrul de Formare Profesională a găzduit în luna Octombrie o școlarizarea pe domeniul strunjirii, destinată operatorilor, reglorilor și programatorilor de mașini unelte din cadrul fabricii. Organizarea acestui eveniment a fost posibilă datorită bunei colaborări dintre Schaeffler România, Segmentul de producție C și compania Ceratizit Austria.

Centrul de Formare Profesională oferă suport pentru dezvoltarea angajaților Schaeffler
 
2013-10-10 | PRESǍ

Recunoaștere Schaeffler Group pentru performanță de mediu

În luna octombrie s-a desfășurat la Herzogenaurach prima Conferință Internațională de Mediu, Sănătate și Securitate, Management energetic și Întreținere, iar Schaeffler România s-a numărat printre câştigătorii premiilor decernate pentru performanţă în protecţia mediului.

Schaeffler România pe podium
 
2013-10-09 | PRESǍ

9 ani de fabrică împliniți pe 8 octombrie 2013

Pe 8 octombrie Schaeffler România a împlinit 9 ani de fabrică. Tricourile aniversare, felicitările tematice, pozele de grup, prăjitura aniversară, dar și filmul Schaeffler România în imagini, elementele care au dat culoare acestei zile speciale.

Angajaţii Schaeffler România sărbătoresc rezultatele deosebite înregistrate de-a lungul anului 2013
 
2013-10-02 | PRESǍ

Practică studențească la Schaeffler România

An de an, în lunile iulie august şi septembrie, Schaeffler România îşi deschide porţile pentru zeci de studenţi interesaţi de oportunitatea de a intra în contact cu mediul profesional. În acest an şi-au desfăşurat stagiul de practică în cadrul companiei noastre 149 de studenţi, de la diverse universităţi din Braşov, Bucureşti, Iaşi, Bacău, Galaţi, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, dar şi din alte ţări precum Anglia, Spania şi Austria.

Iulie, august şi septembrie sunt luni de practică studenţească în Schaeffler România
 
2013-10-01 | PRESǍ

Angajat vacanță – a treia ediție a programului

Prin programul ”Angajat în vacanță”, aflat la a treia ediție, copiii angajaților se pot angaja pe timpul vacanței de vară și își pot descoperi atracția pentru domeniul tehnic.

Copiii adolescenți ai angajaților Schaeffler România își pot descoperi atracția pentru domeniul tehnic
 
2013-09-17 | PRESǍ

Bun venit la Școala Profesională Germană Kronstadt (SPGK) pentru cea de-a II-a generație

Pe16 septembrie o nouă generație de viitori profesioniști și-au început activitatea la Școala Profesională Germană Kronstadt (SPGK). Celor 116 elevi de clasa a XI-a li s-au alăturat alți 133 de elevi de clasa a X-a. Doar 62% din cei 213 elevi înscriși au reușit să treacă cu succes de selecția companiilor, care a constat într-un interviu și un test.

Bun venit la SPGK! Bun venit la Schaeffler România!
 
2013-09-16 | PRESǍ

Ziua Pompierilor la Schaeffler România

Întâlnirea anuală profesională a Pompierilor din Schaeffler România debutează la 13 septembrie, cu Imnul pompierilor în paşi de defilare. Atât angajaţii Schaeffler cât şi cei dragi pompierilor asistă cu entuziasm la probele de concurs: echiparea în barem, popic rolă, îndemânare şi viteză.

13 septembrie
 
2013-09-13 | PRESǍ

Schaeffler România lansează Schaeffler Academy

În data de 09.09.2013 a avut loc lansarea platformei electronice Schaeffler Academy în România, fiind a treia locație a Grupului Schaeffler care a implementat acest instrument de dezvoltare pentru angajații săi, după Germania și Brazilia.

Pas cu pas în construirea carierei angajaților Schaeffler
 
2013-07-01 | PRESǍ

Cupa Schaeffler la Fotbal la cea de-a V-a ediție

În perioada mai – iunie 2013 s-a desfășurat a V-a ediție a deja tradiționalei “Cupa Schaeffler la Fotbal”. Interesul pentru această competiție este tot mai mare de la o ediție la alta, în acest an prezentându-se la start 210 participanți, grupați în 6 grupe de câte 3 echipe, fotbalul dovedindu-se astfel sportul cu cei mai mulți simpatizanți angrenați într-o competiție sportivă Schaeffler.

Adrenalină, suspans și dăruire în competiție
 
2013-06-18 | PRESǍ

Engineering Center Technical Symposium: ECTiS

În această lună am avut privilegiul de a organiza primul Simpozion Tehnic în Schaeffler România, marca Engineering Center sub numele de ECTiS (Engineering Center Technical Symposium). Acest simpozion are scopul de a informa angajații Schaeffler România în legătură cu noile tendințe de dezvoltare a produselor și tehnologiilor de producție, urmărind direcții ce țin de produs, funcțiile acestuia, tehnologie și operare. Evenimentul s-a adresat tuturor celor interesați de tema discutată: operatorilor, tehnologilor, persoanelor implicate în pregătirea fabricației, managerilor de segmente și departamente.

De la cerere la prototip: sistem de reglare a gărzii la sol – tema primei ediții a simpozionului
 
2013-06-17 | PRESǍ

Școala Profesională Germană Kronstadt (SPGK) încheie primul an școlar

Modelul dual al învățământului profesional german se aplică cu succes la Brașov. Peste 150 de elevi s-au înscris la Școala Profesională Germană Kronstadt cu dorința de a învăța o meserie modernă și căutată pe piața muncii.

Ce oferă diferit elevilor Școala Profesională Germană Kronstadt?
 
2013-06-14 | PRESǍ

Schaeffler Trainee – un program căutat de absolvenţii universitari

Programul Schaeffler Trainee a demarat în compania noastră în urmă cu mai mulți ani, de-a lungul timpului formându-se generații de tineri specialiști, fie în domeniul tehnic, fie în cel non-tehnic. În cadrul acestui program sunt formaţi viitorii specialişti ai companiei, iar activitatea lor se desfășoară urmărind un plan de școlarizare, care alternează studiul teoretic cu activitățile practice. De la o generație la alta, programul poate varia atât ca durată, cât și ca locații de desfășurare, unele programe fiind organizate doar în România, altele având și secțiuni de școlarizare în Germania.

Un program căutat de absolvenţii universitari
 
2013-06-10 | PRESǍ

Schaeffler România la Corporate Games 2013

Schaeffler Team se întoarce cu trofee şi medalii de la Corporate Games 2013, ediţia de vară de la Bucureşti! Cu multă determinare, ambiţie, muncă, talent şi spirit de echipă, cei 99 atleţi din Schaeffler România câştigă pentru a treia oară trofeul Corporate Games pe divizie! Sportivii au concurat la 15 sporturi cu 2.000 de atleţi din alte companii şi au arătat că avem o echipă puternică, unită şi motivată, care aduce rezultate!

O echipă de învingători!
 
2013-05-20 | PRESǍ

Fit for Future – Program de orientare profesională

Aflat la a treia ediție, acest program devine din ce în ce mai popular în rândul elevilor de clasa a XI-a. Elevii care au ales Schaeffler România au sosit în firmă cu multe așteptări, iar după o săptămână petrecută în fabrică au mărturisit că experiența lor a fost mult diferită de ceea ce și-au imaginat.

O săptămână la Schaeffler România pentru elevii din liceele brașovene
 
2013-05-20 | PRESǍ

De la începutul anului 2013 Serviciul Privat pentru Situații de Urgență (SPSU) a coordonat 7 exerciții de evacuare în caz de incendiu, a participat la 5 exerciţii de testare a planului de urgenţă internă şi 20 de şedinţe de pregătire de specialitate. Şi toate acestea pentru a menţine nivelul ridicat de siguranţă al companiei şi al fiecărui angajat în parte, în cazul unor situaţii de urgenţă.

Din nou pe podium și în anul 2013
 
2013-05-16 | PRESǍ

Angajații Schaeffler România donează 2%

Schaeffler România a pus la dispoziţia angajaţilor săi „Standul 2 %”. În perioada 7 – 15 mai 2013, angajaţii Schaeffler au putut completa şi colecta formularele „230” în punctul special amenajat.

2% pentru o cauză nobilă
 
2013-05-13 | PRESǍ

Angajaţii Schaeffler s-au întâlnit pe biciclete, alături de familii şi prieteni cu ocazia Schaeffler Bike Sunday. Ziua a fost complet planificată cu activităţi pentru toţi: experţii s-au înscris în concursul de 15 km Cross Country; cei mici, dar voinici s-au întrecut şi ei în concursul pentru copii, iar pentru toţi participanţi a avut loc un tur lejer până la liziera pădurii.

Duminica pe biciclete pentru angajați și familii
 
2013-05-07 | PRESǍ

Vizita Miele la Schaeffler România

Anul 2013 a început cu o agendă încărcată la Schaeffler România din punct de vedere al vizitelor în fabrică. Printre acestea se numără şi vizita board-ului „Miele”, din data de 6 mai 2013. Reprezentanţi de top ai companiei, precum Dr. Markus Miele & Dr. Reinhard Zinkann (directori generali), au fost oaspeţii Schaeffler România la începutul lunii mai.

Programul vizitei a urmărit cunoașterea Schaeffler România ca exemplul unei investiţii de succes în România
 
2013-04-29 | PRESǍ

Angajații Schaeffler România plantează magnolii

Continuând implicarea în proiectele de mediu, Schaeffler România s-a alăturat iniţiativei „Braşovul - Capitala Internaţională a Magnoliilor”. Proiectului a urmărit transformarea angajaţilor noştri în „părinţii”, „protectorii” unui pui de magnolie, prin activitatea de plantare a 24 de magnolii în interiorul fabricii.

În luna aprilie angajații Schaeffler se întorc cu fața către natură și mediu
 
2013-04-19 | PRESǍ

Pe podium la Premiile Excelenţei în Afaceri

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov a premiat, în seara zilei de 18 aprilie 2013, firmele braşovene care au dovedit prin performanţele economice înregistrate de-a lungul anilor că îşi merită locul în elita mediului de afaceri din Braşov.

Rezultate constant bune pentru Schaeffler România
 
2013-04-08 | PRESǍ

Programul Școala Altfel - Săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun”

Anul acesta, clopoţelul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun” a sunat în data de 1 aprilie şi în Schaeffler România. Compania şi-a deschis porţile în perioada 1 – 5 aprilie către elevii şi profesorii ce au dorit să descopere o „lume” nouă, modernă şi cu o tehnologie de înaltă calitate.

Peste 400 de elevi ne-au vizitat fabrica in Săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun”
 
2013-02-25 | PRESǍ

Ford acordă companiei Schaeffler România Q1 Preferred Quality Award

Q1 Preferred Quality Award este cea mai mare recunoaștere din partea Ford acordată furnizorilor săi de componente. Acest titlu, dorit de către toți furnizorii companiei Ford, se acordă numai celor care au obținut un grad ridicat de satisfacție a clientului, ca urmare a îndeplinirii cerințelor foarte stricte impuse.

Certificarea Q1 recunoaște munca și rezultatele excelente ale echipei segmentului V
 
2013-03-11 | PRESǍ

Schaeffler România sărbătoreşte Ziua Femeii

Ziua de 8 martie, motiv de bucurie pentru doamne şi domnişoare... Schaeffler România celebrează în această zi femeia la toate vârstele, zâmbetul, gingăşia, generozitatea şi dăruirea ei, într-o atmosferă de sărbătoare.

8 Martie la Schaeffler România
 
2013-02-12 | PRESǍ

Schaeffler România participă la Winter Corporate Games 2013

Echipele Schaeffler România domină competiţiile sportive Winter Corporate Games. Prima ediţie de iarnă a acestei competiţii cu tradiţie internaţională de 23 ani s-a desfăşurat în Poiana Braşov şi împrejurimi. Concurenţii Schaeffler la cele 8 sporturi au adus 43 de medalii şi 9 trofee, printre care şi trofeul competiţiei „SPORT FOR LIFE GRAND AWARD”.

Din culisele „Winter Corporate Games” ediţia 2013
 
2013-01-30 | PRESǍ

Schaeffler România susţine proiectul „Liderii de mâine”

Demararea implicării civice a noii generaţii şi dorinţa transformării acesteia într-o tradiţie este ceea ce îşi propune Proiectul „Liderii de mâine Braşov!”, proiect demarat de Asociaţia Femeilor de Afaceri şi a Femeilor Conducătoare de Întreprinderi (AFAFCI). Identificând, educând şi sprijinind viitori lideri pentru comunitatea braşoveană înseamnă un pas spre o mai mare implicare civică, o confirmare şi responsabilizare a apartenenţei noastre la acest oraş!

„Liderii de mâine” în vizită la Schaeffler România
 
2013-01-08 | PRESǍ

Competiţia de Schi şi Snowboard pentru angajaţii Schaeffler România 2013

Anul 2013 a început pentru Schaeffler România cu un eveniment în premieră pentru angajaţii companiei şi familiile acestora: Competiţia de Schi şi Snowboard pentru angajaţii Schaeffler România 2013.

Din culisele Competiţia de Schi şi Snowboard pentru angajaţii Schaeffler România 2013