Noțiune de căutare

Oportunităţi pentru elevi

Aici aflaţi mai multe despre oportunităţile de care puteţi profita la Schaeffler România ca elev sau student şi ce condiţii sunt necesare acestora. Pentru întrebări adiţionale vă rugăm să vă adresaţi persoanelor de contact corespunzătoare fiecărui program.

Şcoala profesională germană Kronstadt

Prima şcoală profesională care adoptă în România modelul învăţământului dual german

Şcoala Profesionala Germană Kronstadt este prima şcoală profesională care adoptă în România modelul învăţământului dual german.

Înfiinţată cu susţinerea activă a 18 companii de renume mondial prezente în zona Braşovului, şcoala profesională oferă elevilor posibilitatea de a se forma profesional în strânsă colaborare cu şi sub tutela agenţilor economici. Tinerii învaţă în condiţiile cele mai moderne şi performante, meserii tehnice căutate pe piaţa muncii.

După 3 ani de pregătire cu accent sporit pe pregătirea practică, elevii vor ieşi de pe băncile şcolii cu competenţele necesare de a începe o carieră profesională, având prioritate la angajare la agenţii economici implicaţi în proiect.

Alege Școala profesională germană Kronstadt și ai următoarele avantaje:

 • Prioritate la angajare după absolvire
 • Bursă pe perioada studiului
 • Transport și masă asigurate la agentul economic pe perioada practicii
 • Meserii căutate pe piață
 • Dobândirea de competențe specifice meseriei prin accent sporit pe pregătirea practică
 • Diplomă recunoscută pe plan european

Informații cheie:

 • Predare în limba română
 • Durată de pregătire de 3 ani
 • Posibilitatea continuării studiilor pentru obținerea diplomei de bacalaureat

Pentru mai multe informații accesează site-ul www.sgk.ro.

Practică şcolară

Ai fost întotdeauna fascinat de tehnică şi eşti nerăbdător să aplici teoria în practică?

Schaeffler România îţi oferă oportunitatea să deschizi noi orizonturi şi să desfăşori practica şcolară într-un atelier dotat cu tehnică modernă la cele mai înalte standarde.

Bancuri de lucru complet echipate, maşini cu comandă numerică de ultimă oră şi săli de curs informatizate cu cele mai noi aplicaţii, vor contribui la sporirea îndemânărilor tale practice. Lăcătuşeria generală, prelucrarea prin aşchiere a metalelor, folosirea instrumentelor de măsură şi control, cât şi aprofundarea cunoştinţelor de desen tehnic şi managementul calităţii produselor sunt doar câteva dintre deprinderile ce le vei putea dobândi în Schaeffler Romania.

Dar asta nu este tot! Activitatea desfăşurată în cadrul Centrului de Formare Profesională îţi vor dezvolta simţul creativ, abilităţile de lucru în echipă şi responsabilitatea faţă de munca depusă. Poţi descoperi noi talente şi te poţi afirma ca unul dintre cei mai buni elevi ai școlii în care înveţi!

Solicitările pentru desfășurarea stagiilor de pregătire practică în cadrul Centrului de Formare Profesionala Schaeffler România se transmit pentru grupuri organizate pe fax la nr. +40 268 505054.

Orientare profesională

Fit for Future & Angajat în vacanță

Fit for Future - Săptămâna informării profesionale

Un proiect realizat la inițiativa Clubului Economic German (DWK) – Fit for Future care își propune sprijinirea și orientarea tinerilor în activitatea profesională.

În cadrul unui stagiu de practică cu durată de o săptămână oferim elevilor din clasele a XI-a din liceele teoretice și colegiile tehnice, ocazia să descopere o meserie atractivă din cadrul companiei noastre.

Scopul este de a susţine elevii în alegerea profesiei sau a meseriei potrivite, dar în acelaşi timp de a prezenta varietatea de locurilor de muncă existente în companie, pentru a combate trend-ul actual de emigrare a tinerilor specialişti.

Perioadă de desfășurare: anual între luna februarie și luna mai

Detalii privind participarea găsiți pe pagina de interne a Clubului economic German, Brașov

Angajat în vacanță

Schaeffler România dorește să ofere angajaților proprii, cu copii aflați la vârsta unei decizii privind viitorul lor profesional, posibilitatea ca aceștia să poată lucra în cadrul companiei pe o perioadă determinată pe timpul vacanței.

Activitățile desfășurate de tineri sunt exclusiv din domeniul tehnic și oferă o experiență valoroasă pentru cei care doresc să urmeze o carieră tehnică.

Condiție de angajare:

 • părintele tânărului trebuie să fie angajat Schaeffler România
 • dovada calității de elev/ student
 • acordul părintelui
 • prezentarea actelor pentru angajare

Perioadă de aplicare: anual mai-iunie la Centrul de Servicii pentru Angajați (CSA)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare