INFORMAŢII ADIŢIONALE
Schaeffler Romania - Official Presentation
 
CATALOG DE PRODUSE
medias® 5.0

Rapid şi uşor prin asistenţa de selectare:
sistemul de selectare a produselor şi informare medias® au fost complet revizuite.

Catalogul de produse medias® 5.0

 

Bine aţi venit la Schaeffler România

Mobilitate pentru mâine

Grupul Schaeffler activează prin cele trei mărci puternice ale sale, LuK, INA si FAG, în sectorul auto, industrial şi aerospaţial în vederea realizării unor procese rapide şi flexibile de fabricaţie, dezvoltând parţial tehnologii, maşini şi comenzi proprii.

Schaeffler România, una dintre cele mai mari investiţii în capacităţi de producţie ale Grupului, produce în Braşov componente pentru industria automobilistică şi constructoare de maşini şi pentru industria eoliană.

 

Mesaje actuale

2018-05-11 | OFERTǍ

Poziții disponibile

Anul acesta Schaeffler România își mărește echipa și este în căutare de candidați excelenți – atât specialiști, cât și juniori. Ce ne dorim din partea ta este dorința de a (te) construi împreună cu noi. Dacă vrei să să îți clădești o carieră în cea mai mare companie din Brașov, nominalizată Best Employer 2017, te invităm să regăsești mai jos un top 10 al pozițiilor disponibile luna aceasta, împreună cu adresele de e-mail la care așteptăm CV-ul tău.

Top 10 posturi și alte poziții deschise găsești aici
 
2018-05-11 | PRESǍ

Ziua CSR la Schaeffler România, ediția a 3-a

Joi, 26 aprilie, la Schaeffler România: 10 ONG-uri, reprezentate de peste 30 de asistenți sociali, psihologi, specialiști PR & voluntari, sute de angajați Schaeffler și sute de formulare 2% completate la Ziua CSR sau Ziua Responsabilității Sociale Corporatiste - principalul eveniment din an dedicat interacțiunii directe dintre mediul economic și organizațiile non-guvernamentale din Brașov și împrejurimi.

Din culisele evenimentului
 
2018-04-10 | PRESǍ

Schaeffler Day pentru studenții brașoveni

A 5-a ediție Schaeffler Day organizată de compania noastră pentru studenții Universității „Transilvania” s-a bucurat din nou de un public numeros. Evenimentul a avut loc la Aula Sergiu Chiriacescu și a debutat cu prelegerea susținută de specialistul în domeniu Eidloth Rainer, Senior Vice President Development Bearing & Components Technologies Schaeffler Germania. Prelegerea a fost urmată de 3 workshopuri desfășurate în paralel, perfecte pentru studenții dornici să cunoască oportunitățile existente în domeniile lor de activitate.

Schaeffler Day: Tehnică & Inovație
 
2018-05-08 | PRESǍ

Schaeffler raportează pentru prima dată trei divizii și confirmă liniile directoare pentru anul în curs

Anul 2018 a început conform planului, vânzările au crescut la o valoare constantă de 3,9% | OEM auto crește cu patru procente peste nivelul pieței, profitul privind Piața de Accesorii Auto scade temporar, creștere rapidă pentru divizia Industrială | marja EBIT înainte de articolele speciale de 11% la jumătatea obiectivului, peste 300 de milioane de euro investiți | Transformarea s-a accelerat, rețeaua de fabrici trebuie reorganizată și structurată mai eficient | Perspectivă confirmată, accelerarea creșterii în a doua jumătate a anului 2018

Comunicat de presa
 
2018-04-23 | PRESǍ

Birou de recrutare Schaeffler în inima orașului

Pentru a fi mai aproape de cei interesați de un loc de muncă la Schaeffler, în data de 20 aprilie 2018, compania, alături de partenerul lor, Human Solutions, a inaugurat un birou de recrutare pe strada Mihai Viteazu, nr. 6, bloc 3, apartament 3. La această locație, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 9 și 17:30, cei aflați în căutarea unui loc de muncă pot afla informații despre Schaeffler sau despre pozițiile vacante din cadrul companiei.

Mereu aproape de brașoveni
 
2018-04-03 | PRESǍ

Școala Altfel la Schaeffler Romania, ediția a 6-a

În săptămâna care tocmai s-a încheiat (26-29 martie), am primit in vizita, bucuroși și cu brațele deschise, peste 400 de elevi. Pentru Schaeffler România, a fost o reală plăcere să fie alături de tânăra generație, prin intermediul programului „Școala Altfel”, ajuns deja la cea de-a 6-a ediție. Ca de fiecare dată, toți cei care au trecut pragul companiei au fost încântați de tot ceea ce au întâlnit: de la echipa care i-a primit și însoțit pe parcursul vizitei, până la contactul cu zona de producție.

De pe băncile școlii, direct în zona de producție a uneia dintre cele mai mari companii din Brașov
 
2018-03-30 | ANUNT PUBLIC

Decizie aprobare dezvoltare “Montare cuptor tratament termic in hala existenta”

SCHAEFFLER ROMÂNIA SRL cu sediul în jud. Braşov, com. Cristian, str. Aleea Schaeffler nr. 3, titular al proiectului “Montare cuptor tratament termic in hala existenta” anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare “continuarea procedurii privind emiterea aprobării de dezvoltare”, pentru proiectul “Montare cuptor tratament termic in hala existenta”, propus a fi amplasat in jud. Braşov, com. Cristian, str. Aleea Schaeffler nr. 3.Proiectele deciziei de incadrare si motivele care o fundamenteaza pot fi consultate la sediul A.P.M. Brasov, str. Politehnicii nr. 3, in zilele de luni–joi între orele 8:00 - 16:30 și vineri între orele 8:00 – 14.00, precum si la urmatoarea adresa de internet www.apmbv.anpm.ro/noutati . Publicul interesat poate inainta comentarii/observatii la proiectul deciziei de incadrare in termen de 5 zile de la data publlicarii prezentului anunt.

 
2018-03-12 | PRESǍ

Un „da” pentru biciclete!

Schaeffler România își propune să promoveze activitățile în aer liber ca o modalitate sănătoasă de petrecere a timpului liber. Colegii noștri, pasionați de mișcare, organizează săptămânal ture cu bicicleta prin împrejurimile Brașovului, unde sunt așteptați toți cei care au biciclete și multă voie bună!

Sănătate, sport și voie bună!
 
2018-03-08 | PRESǍ

Schaeffler merge mai departe cu programe cheie de impact in viitor

În completarea bilanțului financiar al Grupului Schaeffler pentru 2017, un comunicat adițional privind programele cheie de viitor ale Grupului a fost transmis. Concernul își menține orientarea către o transformare continuă accelerată, programul de excelență ”Agenda 4 Plus One, prin care se urmărește acest aspect, fiind extins la 20 de inițiative. Totodată, planuri de creștere a performanței câștigurilor cu 300 mil. euro sunt în focus.Mai multe în: comunicatul oficial.

 
2018-03-09 | PRESǍ

8 Martie la Schaeffler România

În fiecare an, pe 8 martie, sărbătorim Ziua Internațională a Femeii. În fiecare zi, aproximativ 20.000 de doamne și domnișoare își aduc contribuția la succesul Grupului Schaeffler, iar o parte însemnată dintre acestea lucrează în cadrul companiei de la Brașov. Astfel, pentru a marca într-un mod plăcut această zi specială și pentru a le mulțumi pentru implicare, toate angajatele Schaeffler România au fost surprinse cu un voucher cadou.

Vouchere cadou pentru sărbătoritelela lunii martie!
 
2018-03-07 | PRESǍ

Schaeffler își crește venitul net cu 14% în 2017

Rezultatele financiare ale Grupului Schaeffler au fost făcute publice: Schaeffler își crește venitul net cu 14% în 2017 față de 2016 ajungând la 980 milioane de euro. Venitul crește cu 5.9% până la 14.0 miliarde de euro. Marja EBIT înainte de elementele speciale pentru anul 2017 s-a ridicat la 11.3%. Mai multe în: comunicatul oficial

 
2018-03-01 | PRESǍ

Angajații Schaeffler fac donații – Dă Viață Cărții Tale

Gesturile mici aduc beneficii mari: deoarece împreună putem face bine, ne-am unit forțele cu Asociația Tot Mai Verde Brașov și am decis să ne implicăm activ în direcția de protecție a mediului. Astfel, în perioada 20-28 februarie 2018, angajații Schaeffler au putut dona cărțile de care nu mai aveau trebuință, iar noi le-am găsit cel mai bun loc pe rafturile bibliotecilor din toată țara.

Dă Viață Cărții Tale
 
2018-02-09 | ANUNT PUBLIC

Decizie aprobare dezvoltare depozitare amoniac

SCHAEFFLER ROMÂNIA SRL titular al proiectelor: “Extindere capacitate de depozitare amoniac TA1” și “Depozit amoniac TA2”, anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare “continuarea procedurii privind emiterea aprobarii de dezvoltare”, pentru proiectele “Extindere capacitate de depozitare amoniac TA1” și “Depozit amoniac TA2” propuse a fi amplasate in jud. Braşov, com. Cristian, str. Aleea Schaeffler, nr. 3.Proiectele deciziei de incadrare si motivele care o fundamenteaza pot fi consultate la sediul A.P.M. Brasov, str. Politehnicii nr. 3, in zilele de luni–joi între orele 8:00 - 16:30 și vineri între orele 8:00 – 14.00, precum si la urmatoarea adresa de internet www.apmbv.anpm.ro/noutati . Publicul interesat poate inainta comentarii/observatii la proiectul deciziei de incadrare in termen de 5 zile de la data publlicarii prezentului anunt.

 
2018-02-07 | PRESǍ

Performanța începe cu Safety – Program de cultură a siguranței

În luna februarie a acestui an, Schaeffler Romania a început implementarea unui nou program: "Performanta începe cu safety". Conducerea companiei demarează acest program de cultură a siguranței, transmițând un mesaj tuturor angajaților: "Siguranța nu este o alegere! Este un mod de viață, aplicat zi de zi!" Angajații sunt astfel încurajați să se implice în menținerea unui mediu de lucru sigur, favorabil pentru sănătate și performanță.

Este important ca fiecare angajat să ajungă cu bine acasă, la familia sa!
 
2018-02-02 | PRESǍ

Program trainee: DECAR Industrial Engineering

DEbutant in CARiera este un program de specializare derulat de aria Industrial Engineering in Schaeffler România care, alaturi de Schaeffler Trainee, dezvolta tinerii la inceput de cariera.Experienta DECAR are ca specific orientarea viitorilor angajati, inca de la inceputul programului, pe directia de cariera Industrial Engineering, oferindu-le exact acele cunostinte si competente necesare viitoarei profesii alese.Acestia sunt pregatiti cu notiuni teoretice, dar mai ales experiente practice, avand ca mentori cei mai buni experti din aria de tehnologie, planificarea productiei si management de proiect.

Care sunt specializarile din aria Industrial Engineering?
 
2018-02-01 | PRESǍ

Schaeffler accelerează transformarea

Schaeffler a publicat rezultatele Grupului din anul 2017.

Comunicat de presa
 
2018-01-10 | PRESǍ

Schaeffler România ”produce” un nou exemplu de succes

Schaeffler România, Schaeffler Danemarca și LORC (Lindø Offshore Renewables Center) depășesc noi granițe: o colaborarea răsunătoarea, materializată prin inaugurarea unuia dintre cele mai mari și avansate standuri de testare pentru turbine eoliene din lume.

Schaeffler România a produs 2 rulmenți unicat, a câte 4 tone fiecare
 
2018-01-08 | PRESǍ

Gala Premiilor Anuale Schaeffler România – ediția a 9-a

Este extraordinar de satisfăcător atunci când privești în urmă și realizezi că un eveniment care a început timid și cu emoții în anul 2009, a devenit astăzi tradiție și, mai mult decât atât, s-a transformat într-unul dintre cele mai așteptate momente ale anului. Gala Premiilor Anuale Schaeffler, ajunsă la cea de-a 9-a ediția, a strâns laolaltă cel mai mare număr de participanți înregistrați vreodată. Peste 700 de colegi au fost alături la evenimentul de sfârșit de an, bucurându-se împreună de programul pregăti de către organizatori.

Din culisele Galei Premiilor Anuale Schaeffler 2018
 
2018-01-08 | PRESǍ

De sărbători, angajații Schaeffler fac donații

Schaeffler România susține și se alătură de fiecare dată proiectelor de impact pentru comunitatea brașoveană. Încercăm prin proiectele în care ne implicăm să aducem valoare orașului din care facem parte și pentru a atinge acest obiectiv ne implicăm nu numai cu resurse financiare: oferim din experiența, resursele și timpul nostru. Credem cu tărie că micile gesturi aduc beneficii mari!

Campanie Caritabilă la Schaeffler România
 
2017-11-09 | PRESǍ

Trimestrul al treilea a înregistrat rezultate solide în anul 2017 pentru Schaeffler

Creştere a veniturilor de 7,4% în trimestrul 3 faţă de anul precedent pe baza unui curs de schimb valutar constant | Marja operaţională (EBIT) a revenit la 12,1 % în trimestrul 3 (trimestrul precedent: 9,9 %) | Flux financiar liber de disponibilităţi (free cash flow) în valoare de 333 milioane euro în trimestrul 3 | Câştigul net a înregistrat o creştere de 18% după primele 9 luni comparativ cu anul trecut | Orientare confirmată pentru tot anul 2017

Comunicatul complet
 
2017-10-27 | PRESǍ

Topul național al firmelor, ediția XXIV. Faza județeană, Brașov 26 octombrie 2017

În data de 26 octombrie 2017, a avut loc cel mai important eveniment de afaceri al anului din Brașov: Topul Național al firmelor, faza județeană. După cum ne-a obișnuit la ultimele ediții, Schaeffler România s-a aflat și de această dată în top! Și deoarece performanța trebuie recunoscută iar succesul recompensat, Schaeffler România a obținut locul I la categoria "Întreprinderi foarte mari - Fabricarea lagărelor, angrenajelor, cutiilor de viteză și a elementelor mecanice de transmisie". O recunoaștere a performanței în afaceri, a rezultatelor deosebite obținute de o echipă profund implicată!

 
2017-10-20 | PRESǍ

A doua ediție Industrial Engineering Day pentru comunitatea IE din Schaeffler România

În data de 19 octombrie 2017, a avut loc a doua ediție a evenimentului “Industrial Engineering Day, eveniment care a unit echipele din Schaeffler România pentru al doilea an consecutiv. Specialiștii din această arie funcțională au avut ocazia să conecteze pe parcursul unei zile întregi, creând sinergii sub motto-ul “Engineering a world of possibilities”. Agenda s-a desfășurat interactiv cu prezentări, marketplaces și workshop-uri, cuprinzând teme diverse: locul de muncă al viitorului, automatizare, Industry 4.0, digital factory, industrializarea produselor noi, instrumente de reducere a costurilor și multe altele.

Engineering – a world of possibilities
 
2017-10-19 | PRESǍ

Schaeffler România, o prezență activă în cadrul ”Romanian Automotive Summit”

În data de 17 octombrie 2017, cele mai mari companii auto din Romania au stat la aceeași masa pentru a pune bazele unei strategii pe termen mediu și lung, în direcția promovării și dezvoltării industriei auto la nivel internațional. Schaeffler România a supus atenției una dintre provocările actuale ale țării noastre, în cadrul workshop-ului ”Calificarea Forței de Muncă”.

Prima iesire in public a Parteneriatului Auto Român, prin Romanian Automotive Summit
 
2017-10-13 | PRESǍ

Schaeffler România aniversează 13 ani de fabrică

Pentru că poate și pentru că merită, Schaeffler România a marcat în mod festiv cel de-al 13-lea an de activitate. Evenimentul a fost marcat într-un cadru familiar, alături de angajați și colaboratori, cu multe surprize și atmosferă de sărbătoare.

Cadouri speciale și preparate deosebite
 
2017-10-03 | PRESǍ

Stand Schaeffler la Noaptea Cercetătorilor Europeni

În data de 29 septembrie 2017, la Colegiul Național Andrei Șaguna a avut loc Noaptea Cercetătorilor Europeni, un eveniment destinat elevilor pasionați de știință și cercetare. La această ediție a evenimentului, Schaeffler România a adus tehnica și tehnologia mai aproape de elevii brașoveni.

Alături de micii cercetători
 
2017-10-02 | PRESǍ

Director nou la Schaeffler România

De la 1 octombrie 2017 dl Sorin Poteras a devenit succesorul d-lui Alexandru Blemovici în funcția de director Schaeffler Romania. Dl Blemovici preia conducerea departamentului strategic de "Supply Chain Management & Operations Industrial" la centrala Grupului în Germania, predand fraiele companiei din Romania d-lui Sorin Poteras, care a acumulat o vasta experienta in domeniul Automotive si industrial in cadrul companiei in cei 13 ani de activitate, in care se numara si conducerea fabricii Schaeffler din Momo, Italia.

Mai multe detalii
 
2017-09-11 | PRESǍ

Schaeffler BikeSunday: UnDA Verde pentru bicicletă!

În data de 10.09.2017, pasionații de biciclete de toate vârstele şi nu numai, s-au întâlnit la sediul companiei Schaeffler România, cu prilejul desfășurării evenimentului Schaeffler Bike Sunday. Devenită deja o tradiție, acest eveniment a adunat peste 100 de angajați ai companiei. Însoțiți de familie şi prieteni, cu toții au răspuns pozitiv provocării de a se întrece într-o serie de activităţi captivante şi amuzante.

Premii, soare și distracție la Bike Sunday
 
2017-08-01 | PRESǍ

Absolvenţi de profesională după 3 ani de pregătire

126 de absolvenţi ies de pe băncile școlii după 3 ani de pregătire. Ei sunt un exemplu clar că învățământul profesional dual este o alternativă de succes, cu un traseu de carieră ce oferă perspectivă de viitor tinerilor absolvenți.

Absolvire generația 4
 
2017-06-20 | PRESǍ

Schaeffler Team câştigă pentru al 6-lea an consecutiv trofeul pe divizie

A 6-a ediţia de vară Corporate Games s-a desfășurat anul acesta în perioada 16-18 iunie 2017, la București, unde echipa Schaeffler România a rămas în top. Cu multă determinare, ambiţie, muncă și talent, cei 107 de atleţi au câștigat pentru a șasea oară trofeul Corporate Games pe divizie precum și trofeul Medalist Award pentru cele mai multe medalii revendicate de o companie în întreaga competiție.

77 de medalii la 17 sporturi
 
2017-06-16 | PRESǍ

Inaugurare sală și program de Master cu Schaeffler la Universitate!

Schaeffler a inaugurat în 14 iunie noua sală de curs Schaeffler pe Colina Universității (Corpul C, sala CP8) destinată studenților din noul program de masterat „Practical integrated method for propulsion system engineering” dezvoltat de companie cu Universitatea Transilvania din Brașov. Masterul își propune să reunească două domenii de competență (procese tehnologice pentru componente de motor și proiectarea componentelor de motor) și inaugurează cu această ocazie și noua sală amenajată de Schaeffler în acest scop la universitate.

Master Engineering: “Practical integrated methods for propulsion system engineering”
 
2017-06-12 | PRESǍ

Copiii angajaților desenează „În armonie cu natura”

Concursul de desen pe teme de mediu dedicat copiilor angajaților Schaeffler România, a ajuns la cea de-a 8-a ediție. Anul 2017 s-a bucurat de cel mai mare procent de participare din istoria acestui concurs, ceea ce demonstrează în mod foarte clar preocuparea tot mai intensă a tinerei generații față de temele de mediu.

Ne gândim la modul în care suntem parte a naturii și cât de mult depindem de ea
 
2017-09-11 | PRESǍ

A 9-a Ediție a Cupei de Fotbal

Cupa Schaeffler la Fotbal, una dintre cele mai așteptate competiții interne, a angrenat în joc, pe parcursul a cinci săptămâni, 16 echipe de jucători. Drumul către marea finală, care a avut loc în 28 mai, a presupus implicare 100%, efort maxim și pasiune adevărată din partea tuturor participanților.

Cupa de fotbal, una dintre cele mai așteptate competitii din Schaeffler
 
2017-05-29 | PRESǍ

Safety: „Taie numărul accidentelor, nu degetele tale!”

În perioada 23-26 mai 2017 în compania Schaeffler a avut loc un eveniment numit ” Taie numărul accidentelor, nu degetele tale”. Programul a avut în vedere identificarea riscurilor, acasă sau la locul de munca, testarea mânușilor de protecție și mai ales informarea angajaților cu privire la prevenirea accidentelor minore datorate neatenției sau omiterii respectării regulilor de siguranță.

Campania de informare
 
2017-09-11 | PRESǍ

Workshop-uri pentru studenți la Schaeffler Day

A 3-a ediție Schaeffler Day confirma ca formatul evenimentului este unul apreciat. Studenții au manifestat un real interes dovedite de înscrierile înregistrate la workshop-uri. Participanții au avut oportunitatea de a dezbate alături de specialiștii Schaeffler din România și Germania, tematici legate de cele mai noi tehnologii și trend-uri din domeniul tehnic.

Ştiință și tehnică față în față cu studenții și specialiștii Schaeffler
 
2017-09-11 | PRESǍ

Schaeffler România face din nou „Școala Altfel”!

În săptămâna “Școala Altfel”, program derulat între 15 și 19 mai 2017 la Schaeffler peste 500 de copii de la 18 școli din Brașov și împrejurimi au vizitat fabrica brașoveană de rulmenți, prin programul „Să știi mai multe, să fii mai bun”. În cadrul vizitelor în fabrica din Cristian copiii au aflat mai multe informații despre cum compania produce rulmenți de cea mai bună calitate și învață despre drumul oțelului de la materie primă la produs finit, despre cum se transformă materialul brut într-un inel bine șlefuit, dar și despre cât de importantă este o viată sănătoasă, fără poluarea mediului înconjurător, prin reducerea de noxe chimice.

Workshop: o zi în orașul Schaeffler
 
2017-09-11 | PRESǍ

Ziua Responsabilității Sociale pentru a doua oară

În data de 10 mai 2017, la Schaeffler, 9 asociații au fost prezente pentru a doua ediție a Zilei Responsabilității Sociale. În interacțiunea cu angajații s-au promovat inițiative caritabile, precum achiziția de obiecte în scopuri caritabile, oportunități de voluntariat și mai ales, redirecționarea celor 2% din impozit către asociații și fundații.

Fapte bune și redirecționarea celor 2 %
 
2017-06-06 | PRESǍ

Schaeffler Schi, o zi pe pârtie

Primăvara a adus un nou eveniment marca Schaeffler. Datorită vremii încă prielnice de distracție pe zăpadă din luna martie, cei mai iscusiți angajați s-au înarmat cu multa buna dispoziție și s-au prezentat pe pârtiile din Poiana Brașov pentru o zi pe cinste în natură. Atracția acestui eveniment a fost cursa cu obstacole, care a făcut furori în rândul copiilor, iar adulții au avut ocazia să-și demonstreze măiestria la ”Sportul Alb ”.

Concursuri de schi pe pârtiile din Poiana Brașov
 
2017-02-15 | PRESǍ

Concurs de Digitalizare "Smart Ideas for a Smart Factory"

Schaeffler Romania ține pasul cu noile tendințe la nivel mondial și dezvolta idei pentru dezvoltarea unui Portofoliu de Inițiative de Digitalizare, astfel pentru început a fost organizat un concurs pe tema Industry 4.0., la care au participat angajații de profil tehnic, în special inginerii.

Portofoliu de inițiative digitale
 
2017-02-10 | PRESǍ

Siemens Quality Award

Campania Schaeffler a fost premiată de Siemens Mechanical Drives ca cel mai de încredere furnizor în anul 2016 la categoria “Calitate“. Premiul a fost înmânat companiei în data de 07.02.2017 în Bocholt de către dl. Elke Antosch, directorul de calitate al Siemens MD.

Compania Schaeffler furnizor de top pentru Siemens Mechanical Drives în 2016
 
2017-02-10 | PRESǍ

Volvo Quality Award

Calitatea a devenit pentru fiecare dintre noi o necesitate. În fiecare zi şi în fiecare moment o căutam şi ne asteptăm să o gasim în orice lucru din jurul noastru. După acest principiu se ghidează şi compania Schaeffler, iar astăzi se gasește în situatia de a primi o recunoaştere a meritelor sale din partea Volvo, pentru performanța de a obţine zero reclamaţii pe client la o scală de un milion de piese livrate.

Compania Schaeffler apreciata de VOLVO CARS în 2016
 
2017-01-31 | PRESǍ

37 de Medalii pentru Schaeffler Team

Echipa Schaeffler din nou în top, a 5-a oară consecutiv, luând trofeul la competiția sportiva de iarna. Implicarea și determinarea au contat și de această dată în obținerea celor mai bune rezultate aducând 37 de medalii. Participanții au demonstrat că se pot face lucruri frumoase cu puțin antrenament și susținerea colegilor.

Performanta la temperaturi scăzute la „Winter Corporate Game”
 
2017-01-25 | PRESǍ

Producție la superlativ: Rulment de 8 tone produs la Brașov!

Metso HRC3000 este numele celui mai nou capitol de succes al inovației în industria exploatării miniere, ce poartă amprenta Schaeffler România, respectiv cel mai greu rulment cu role de tip butoi produs vreodată la fabrica din Cristian.

Rulment produs pentru S.U.A.
 
2017-01-25 | PRESǍ

Badminton și iarna

Și badmintonul dobândește statutul de tradiție. Dovada este cea de-a IV-a ediție a competiției, organizată în decembrie 2016. La acest eveniment, pasionații acestui sport au avut ocazia să-și demonstreze aptitudinile la badminton. Deși simplu la prima vedere, acest sport solicită multa atenție și o foarte buna condiție fizica. Însă voia buna și distracția învinge de fiecare dată!

Verde la fluturaș chiar si pe timp de iarna cu angajații Schaeffler
 
2016-12-12 | PRESǍ

Gala Premiilor Anuale Schaeffler 2016

Timp de câteva zile angajații Schaeffler România au avut ocazia de a pune pe hârtie, sub forma unor nominalizări persoanele pe care le considera ca fiind cele mai potrivite să primească premii de excelentă în cadrul Schaeffler Romania. An de an, în decembrie, compania se pregătește pentru a celebra realizările profesionale ale angajaților în promovarea și atingerea valorilor companiei la 9 categorii. Cu prilejul acestui eveniment, conducerea fabricii, dar și colegii își arată aprecierea față de cei mai implicați angajați.

Peste 500 de participanți
 
2017-09-11 | PRESǍ

Campania de Donații 2016 „Santa Schaeffler”

Compania Schaeffler este întotdeauna deschisă atunci când vine vorba despre ajutorul celor aflați în nevoie. Și pentru că tot ceea ce este uman pleacă de la o simpla idee, compania s-a gândit că poate face mai mult de atât. Astfel a transformat ideile în campanii sociale pentru ajutorarea persoanelor defavorizate. Reluând o acțiune cu tradiție, timp de o săptămână, în preajma sărbătorilor de Crăciun, angajații companiei, ajutoarele lui „Santa Schaeffler”, au adus zâmbete pe chipurile cât mai multor persoane, prin strângerea de donații pentru cei mai puțini norocoși din municipiul Brașov.

„Santa Schaeffler” ne aduce împreuna în scopul binelui comunității brașovene
 
2016-11-09 | PRESǍ

Noua strategie "Mobility for tomorrow"

Tendințele viitorului – modificările climatice, urbanizarea, globalizarea și digitalizarea | Orientare pe termen lung asupra unui număr de 4 arii de interes | 8 piloni strategici care determină cadrul strategic de acțiune | Concentrarea atenției asupra e-mobilității, industriei 4.0 și digitalizării | Implementarea printr-un program de excelență cu 16 inițiative strategice | Creșterea profitabilă susținută ca obiectiv prioritar

Cu strategia „Mobilitate pentru mâine“ s-a stabilit cursul unei dezvoltări constante și profitabile a Grupului Schaeffler în viitor.
 
2016-10-10 | PRESǍ

Premieră mondială: Vehiculul concept de "înaltă performanță Schaeffler - 48 Volți"

Ca parte a simpozionului Aachen, ediția a 25-a, Schaeffler prezintă în exclusivitate vehicului concept "Schaeffler de înaltă performanță la 48 Volți". Cu o performanță permanentă de 20 kW, pur electric, conceptul oferă de hibridizare ușoară economică și eficientă la 48 de volți. Și, cu reduceri semnificative de CO2, de conducere este cu atât mai plăcută.

Noul concept se prezinta
 
2016-10-10 | PRESǍ

Schaeffler România a împlinit 12 ani de fabrică

Schaeffler România a împlinit pe 8 octombrie 12 ani de fabrică! Realizările au fost sărbătorite de angajați pe parcursul întregii zile de vineri, 7 octombrie. Astfel, angajaților companiei li s-au pregătit mai multe activități, special gândite cu această ocazie. Dar, poate că cel mai important lucru care a contat în ziua aniversării a fost faptul că cei 12 ani de activitate au dezvăluit o istorie plină… plină de realizări, evenimente, acțiuni, provocări stăpânite, succese alături de echipele cu care s-a lucrat și momente frumoase, care și-au pus amprenta asupra tuturor, atât profesional, cât și personal.

Punctul de atracție l-au reprezentat în acest an cele trei cabine foto, care au atras pe parcursul zilei sute de angajați din întreaga fabrică
 
2016-09-30 | PRESǍ

Burse de Excelență „10 pentru 10”

Schaeffler România caută cei mai buni studenți pentru a-i susține cu burse de excelență. Programul care rulează de mai mulți ani se adresează studenților și masteranzilor care aspiră la o carieră de succes în domenii tehnice și non-tehnice, care au rezultate foarte bune la învățătură. Aplicaţiile pentru sesiunea de selecţie din luna noiembrie 2016 se primesc la sediul companiei, până la data de 31 octombrie 2016.

Detalii despre program
 
2016-09-19 | PRESǍ

BikeSunday

În data de 18.09.2016, pasionații de biciclete de toate vârstele şi nu numai, s-au întâlnit la sediul companiei Schaeffler România, cu prilejul desfășurării evenimentului Schaeffler BikeSunday. Peste 150 de angajați ai companiei împreună cu familii şi prieteni, au răspuns pozitiv provocării de a se întrece într-o serie de activităţi captivante şi amuzante la sediul companiei, fapt ce a transformat o duminică obișnuită într-o zi plină de adrenalină și activități inedite.

Peste 150 de participanţi, angajaţi împreună cu familii şi prieteni, şi-au petrecut duminica la Schaeffler România
 
2016-07-13 | PRESǍ

A treia generație de absolvenți ai Școlii Profesionale Germane Kronstadt

Prima școală profesională în sistem dual din România sărbătorește a treia generație de absolvenți, care deja şi-au început activitatea ca angajați în companiile în care s-au pregătit - toți cei 77 de absolvenți au primit 100% oferte de angajare.Festivitatea de absolvire a avut loc în 3 august 2016, la Aula Universității “Transilvania” din Brașov, în prezenţa elevilor, părinţilor, cadrelor didactice, conducerii companiilor partenere şi a autorităților care susţin acest proiect.

34 absolvenți angajaţi la Schaeffler România
 
2016-07-13 | PRESǍ

Cupa de pescuit - A 3-a ediție aduce capturi record!

A trecut un an de la ultima ediție a Cupei Schaeffler la Pescuit şi pasionații acestui sport s-au dovedit extrem de nerăbdători pentru o nouă competiție de acest gen. În tot acest timp, s-au schimbat multe lucruri, de la echipe, până la timpul şi durata competiției. În doar 24 de ore, împărțiți în 25 de echipe, participanții au reușit să prindă capturi record, în comparație cu anii precedenți, echipele au prins în total 868.52 kg de pește, față de 734 kg în 2015 și 368 kg în 2014, cel mai mare pește prins cântărind 13.06 kg.

Capturi record.
 
2016-07-06 | PRESǍ

Meci de fotbal amical cu echipa Schaeffler Germania la Brașov

Vineri, 1 iulie s-a disputat în premieră la Brașov meciul de fotbal amical între echipele Schaeffler România și Schaeffler Herzogenaurach din Germania. Cei 22 de jucători prezenți pe teren, au oferit un spectacol inedit suporterilor, cu multe răsturnări de situații pe tot parcursul a celor 90 de minute de joc, echipa Schaeffler România obținând un scor favorabil la finalul reprizelor. Un meci antrenant, al cărui scop a fost bifat cu succes de către ambele echipe: transmiterea de energie pozitivă spectatorilor din tribune şi legarea de noi prietenii.

Două echipe talentate, un meci pe măsura așteptărilor.
 
2016-06-30 | PRESǍ

Schaeffler Team câştigă pentru al 5-lea an consecutiv trofeul pe divizie

Peste 2.200 de vizitatori au luat cu asalt spațiul verde al fabricii, dar și Centrul de Formare, cu ocazia Zilei Copilului și a Mediului. Angajații, împreună cu familiile lor, au lăsat stresul cotidian pentru o zi, pentru a celebra sărbătoarea dedicată celor mici și pentru a susține protejarea mediului înconjurător.

70 de medalii la 15 sporturi
 
2016-06-06 | PRESǍ

Număr record de participanți la joacă

Peste 2.200 de vizitatori au luat cu asalt spațiul verde al fabricii, dar și Centrul de Formare, cu ocazia Zilei Copilului și a Mediului. Angajații, împreună cu familiile lor, au lăsat stresul cotidian pentru o zi, pentru a celebra sărbătoarea dedicată celor mici și pentru a susține protejarea mediului înconjurător.

Copiii Schaeffler România explorează lumea tehnică și pe cea a jocului
 
2016-05-27 | PRESǍ

Schaeffler Day: Tehnică și Inovație cu 250 studenți

În data de 24 mai 2016 a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului Schaeffler Day. Schaeffler România împreună cu Universitatea “Transilvania” din Brașov au pregătit o nouă provocare studenților facultăților cu profil tehnic, respectând conceptul lansat anul trecut. Dând curs provocării, 250 de studenți au avut ocazia să asiste la o prelegere susținută de specialiști în domeniu, la workshopuri tehnice și în cele din urmă, la vizitarea fabricii din Cristian.

Workshopuri interactive pe teme diverse de actualitate
 
2016-05-20 | PRESǍ

Ziua Responsabilității Sociale la Schaeffler România

În 2016, Schaeffler România a împlinit 5 ani de când coordonează intern ”Programul 2%”. Astfel, pentru a celebra acest moment, cât și pentru a contura și mai concret implicarea activă pe partea de responsabilitate socială, acțiunea de colectare a formularelor 2% a arătat cu totul altfel: în 19 mai 2016, pentru prima oară angajații Schaeffler au putut interacționa direct, față în față, cu reprezentanți ai ONG-urilor, în cadrul evenimentului ”Ziua Responsabilității Sociale”.

Reprezentanții a 8 asociații din Brașov și din împrejurimi au participat la eveniment
 
2016-05-16 | PRESǍ

Sponsor principal la AFCO 2016

Schaeffler România a fost partenerul principal al Universității “Transilvania” din Brașov în realizarea conferinței anuale Absolvenţii în Faţa COmpaniilor (AFCO 2016). Acest eveniment se adresează studenților din anii terminali care doresc să-și prezinte proiectele de diplomă/lucrările de licență reprezentanților mediului economic.

Absolvenţii în Faţa Companiilor – recunoaștere pentru performanță
 
2016-04-25 | PRESǍ

Împreună facem ”Școala Altfel” și în 2016

În săptămâna ”Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!”, Schaeffler România și-a deschis porțile pentru aproximativ 600 de elevi, de la școli din Brașov și din împrejurimi. Cu mic, cu mare, de la clasa a 3-a, la clasa a 12-a, elevii au intrat cu zâmbetul pe buze pe porțile fabricii, așteptând entuziasmați o incursiune specială în lumea tehnicii. Specialiștii Schaeffler au pregătit o agendă deosebită pentru vizitatori, cu activități specifice, în funcție de vârstă.

Agenda evenimentului pe scurt: prezentări, tur de fabrică și workshop-uri deosebite
 
2016-03-28 | PRESǍ

Schaeffler Team ”Plantează în România”

În 26 martie, peste 100 de angajați Schaeffler România au acceptat provocarea de a petrece o zi în natură alături de familie, prieteni și colegi. Echipați cu multă voie bună, pasiune pentru activități în aer liber, logistică necesară și poftă de muncă, aceștia s-au alăturat celui mai mare proiect de plantare din țară, ”Plantează în România”.

Peste 1.000 de goruni plantati în localitatea Părău
 
2016-03-15 | PRESǍ

Raportul anual al Grupului Schaeffler pentru 2015

Grupul Schaeffler, prin cele două sectoare principale - Automotive și Industrie, și-a continuat cu succes dezvoltarea și în 2015. Concernul și-a mărit veniturile cu 9,1%, ajungând la o cifră de afaceri de 13,2 miliarde de euro. În numele întregului Consiliu Executiv, CEO-ul Grupului, dl. Klaus Rosenfeld, a mulțumit tuturor angajaților Schaeffler pentru realizările marcante.

Despre evoluție, succes și rezultate de top în 2015
 
2016-03-11 | PRESǍ

Dl. Matthias Zink se alătură Consiliului Executiv al Grupului Schaeffler

HERZOGENAURACH, Martie 11, 2016. În ședința de astăzi a Consiliului de Supraveghere al Schaeffler AG, dl. Matthias Zink (46), Global Head al diviziunii 'Sisteme de Transmisie', a fost numit membru al Consiliului Executiv al Schaeffler AG, din 1 Ianuarie, 2017.

Dl. Matthias Zink îl va succeda pe dl. Norbert Indlekofer
 
2016-03-01 | PRESǍ

Schi Sunday, la a 2-a ediție

Începutul de an a adus un nou eveniment pentru angajații Schaeffler și familiile acestora. Cei mai iscusiți angajați s-au echipat cu multă bună dispoziție și „poftă„ de pârtii și s-au prezentat la baza pârtiei Lupu pentru o duminică pe schi. Deși vremea a creat emoții tuturor, în cele din urmă, în ziua evenimentului, zăpada a fost perfectă, soarele a strălucit pe cer, iar masa de prânz la Cabana Postăvaru alături de familie și colegi a fost un moment prielnic pentru multe zâmbete și povești cu tâlc.

4 sporturi de iarnă și 4 povești de succes
 
2016-01-25 | PRESǍ

Winter Corporate Games – ediția a 4-a

Echipa Schaeffler a fost din nou în top: cele mai multe medalii, cele mai multe puncte adunate de o companie din tot concursul și, pentru a 4-a ediție consecutiv, trofeul de divizie, alături de trofeul pentru medalii! Cu o participare restrânsă, la doar 4 sporturi, implicarea și determinarea au conturat și de această dată una dintre cele mai puternice echipe din cadrul competiției dedicată sporturilor de iarnă.

4 sporturi de iarnă și 4 povești de succes
 
2016-01-25 | PRESǍ

Prof. Dr. Rainer Lindner se alătură companiei Schaeffler

HERZOGENAURACH, 25 ianuarie, 2016. La începutul anului, Schaeffler i-a urat bun venit în echipa sa de management directorului general de mai mulți ani pentru Relații-le Economice cu Europa de Est, Prof. Dr. Rainer Lindner. Dl. Lindner (49 ani) a pre-luat funcția de CEO al subregiunii Schaeffler "Europa Centrală și de Est".

Noul CEO al subregiunii Schaeffler "Europa Centrală și de Est"
 
2015-12-18 | PRESǍ

Gala Premiilor Schaeffler România

Gala Premiilor Anuale Schaeffler, evenimentul care celebrează contribuțiile personale ale angajaților pentru promovarea și atingerea valorilor companiei, a ajuns la cel de-al 7-lea an de desfășurare. Ca de fiecare dată, și această ediție a oferit un cadru structurat, pentru a putea fi puse în lumină aprecierile angajaților Schaeffler față de cei mai merituoși colegi. Prezența celor aproximativ 600 de invitați, precum și surprizele pregătite de către organizatori, au transformat Gala într-un eveniment memorabil.

Invitați de seamă, decor de poveste și un catering deosebit la cea de-a 7-a editie a Galei
 
2015-11-12 | PRESǍ

Schaeffler Day – Un concept inovator, special dedicat studenților brașoveni

În data de 11 noiembrie, Schaeffler România a organizat, pentru prima oară, Schaeffler Day pentru studenți, în colaborare cu Universitatea Transilvania. Astfel, pe parcursul unei zile întregi, studenții au avut șansa să participe la o prelegere susținută de Prof. Dr. Pleus, CEO Automotive Schaeffler, la workshop-uri cu teme de interes din domeniu (la aula universității) și să viziteze fabrica Schaeffler. Astfel am adăugat un nou eveniment la portofoliul amplu de activități pentru studenți și absolvenți.

Detaliile primei ediții
 
2015-11-11 | PRESǍ

Prelegere pe tema Ingineriei Aerospațiale la Universitatea Transilvania

Marți, 10 noiembrie 2015, a avut loc o nouă prelegere din seria ”Lideri ai Științei de Automobile și Industrie prezintă”. Prof. Dr.-Ing. Dr. h.c. mult. Günter Kappler, invitatul special din partea Schaeffler România, este directorul Departamentului de Inginerie Aerospațială la Technische Universität München și Doctor Onorific al Universității Politehnice din București.

The biggest European Turboprop Engine
 
2015-11-05 | PRESǍ

Cupa Schaeffler la Badminton – ediția a treia

Finalul lunii octombrie a fost marcat de unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive interne. Emoțiile, adrenalina și spiritul de echipă au definit cea de-a treia ediție a Cupei Schaeffler la Badminton. Competiția a adunat un număr considerabil de participanți, dovadă a faptului că badmintonul cucerește și angrenează din ce în ce mai mulți angajați ai companiei.

Interesant despre badminton
 
2015-10-29 | PRESǍ

Evenimentul Schaeffler Day: Invitație pentru studenții facultăților tehnice

Studenții facultăților tehnice se pot pregăti pentru viitorul lor profesional alături de Schaeffler România, în data de 11 noiembrie, în cadrul evenimentului Schaeffler Day. Participanții vor putea afla ce înseamnă să profesezi într-o companie de vârf din domeniul auto și industrial, având ocazia de a sta față în față cu membri ai conducerii din Germania și specialiști cu experiență.

Prelegere, Workshop-uri și vizitarea fabricii de la Cristian
 
2015-10-09 | PRESǍ

Schaeffler - prima zi de tranzacționare la bursă

FRANKFURT, 09 octombrie, 2015. Astăzi, Schaeffler şi-a făcut intrarea cu succes pe piaţa de capital sub motto-ul "Împărtășim succesul nostru".

Informaţii complete şi imagini
 
2015-10-08 | PRESǍ

Schaeffler România a împlinit 11 ani de fabrică!

Schaeffler România a împlinit pe 08 octombrie 2015, 11 ani de fabrică! În toți acești ani, compania se poate mândri cu o activitate deplină și complexă, fiecare dintre cei peste 3 900 de angajați aducându-și aportul în mod substanțial acestor realizări. Evenimentul a fost marcat într-o notă elegantă și discretă, cu momente frumoase pentru toți cei care fac parte din echipa Schaeffler România.

Din culisele evenimentului
 
2015-09-22 | PRESǍ

233 de locuri de practică studențească la Schaeffler România

Schaeffler România oferă anual aproximativ 180 de locuri de practică pe perioada vacanței universitare dintre anii de studiu. Domeniile de practică sunt variate și numără: Producție, Proiectare Produs, Producție Scule, Managementul Sculelor, Întreținere, Financiar, Calitate, Resurse Umane, Protecția Muncii și a Mediului, Conducerea Fabricii, Managementul Proiectelor, Metrologie, Calitate, Aprovizionare și Relații Publice.

Număr record de locuri de practică în 2015
 
2015-09-15 | PRESǍ

Programul Angajat în vacanță

Programul ”Angajat în vacanță”, dedicat copiilor angajaților Schaeffler România, se află la cea de-a 5-a ediție și se bucură în continuare de popularitate în rândul tinerilor și părinților lor. Astfel, în fiecare an, în lunile iulie, august și septembrie, zeci de tineri vin la Schaeffler România pentru a-și testa într-un mediul real și complex abilitățile necesare pentru un loc de muncă.

Despre avantajele programului
 
2015-09-15 | PRESǍ

Inaugurare ateliere de top la Școala Profesională Germană Kronstadt

Luni, 14 septembrie 2015, la Școala Profesională Germană Kronstadt (SPGK) a avut loc festivitatea de deschidere a anului școlar 2015-2016 și inaugurarea celor mai moderne ateliere de practică din România. Noile ateliere au fost inaugurate într-un cadru festiv, la ceremonie participând atât primarul Brașovului George Scripcaru, cât și consilierul ministrului Educației, Stelian Fedorcă, prefectul Mihai Mohaci, inspectorul general școlar al județului, prof. Ariana Bucur, precum și alte oficialități locale.

Opt ateliere noi pentru elevii SPGK
 
2015-09-14 | PRESǍ

Un nou rulment marca Schaeffler a fost expus în Brașov

În spiritul promovării unui stil de viață sănătos prin diverse activități sportive, un nou rulment marca Schaeffler produs la fabrica din Brașov a fost expus în oraș, o dată cu inaugurarea primului parc pentru acrobații pe bicicletă. Așadar, Parcul PlayGround din cartierul Tractorul găzduiește cel de-al doilea rulment pe care Schaeffler România l-a expus publicului brașovean.

Doi rulmenți expo marca Schaeffler în Brașov
 
2015-09-07 | PRESǍ

Schaeffler România la Made in Brasov

Întrucât Schaeffler România dorește să aibă un contact direct și constant cu cei din comunitatea brașoveană, anul acesta compania a fost prezentă la cea de-a doua ediție a evenimentului Made in Brașov, în perioada 4-6 septembrie 2015, pregătind un stand expozițional de excepție.

Trei zile de expoziție destinate publicului brașovean
 
2015-09-08 | PRESǍ

Pompierii Schaeffler România pe podiumul naţional

În perioada 11-12 august 2015, pe stadionul “Emil Alexandrescu” din Iași, a avut loc întrecerea serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență – etapa națională. Competiția a avut loc între cele mai bune echipaje de pompieri civili din țară, unde au participat 15 echipaje, iar pompierii Schaeffler România și-au adjudecat cel mai important premiu al evenimentului.

Rezultate de top pentru activități complexe
 
2015-08-04 | PRESǍ

Schaeffler România în mediul universitar: Studenți în vizită la Schaeffler România

Peste 1000 de studenți din centre universitare din România au trecut pragul fabricii Schaeffler România în ultimii 3 ani. Pe lângă vizitele obișnuite primite de la studenții Universității Transilvania, a crescut și interesul studenților din mai multe centre universitare din România de a vizita fabrica de la Brașov. Portofoliul programelor Schaeffler România pentru studenți și absolvenți este unul bogat, iar legătura companiei cu tinerii absolvenți este din ce în ce mai strânsă.

Schaeffler România în mediul universitar
 
2015-08-03 | PRESǍ

A doua generație de absolvenți ai Școlii Profesionale Germane Kronstadt

Povestea de succes a Școlii Profesionale Germane Kronstadt (SPGK) continuă. Pe de o parte, în 29 iulie 2015 a avut loc festivitatea de absolvire a celei de a doua generații de absolvenți SPGK. Pe de altă parte, în 19 iunie o nouă generație de 231 de elevi au aflat că au fost admiși la SPGK și începând din septembrie vor învăța o meserie alături de companiile partenere.

Schaeffler România în mediul universitar
 
2015-07-15 | PRESǍ

Un nou program de master alături de Schaeffler România

Anul 2015 aduce noi direcții de dezvoltare în sfera educațională: după succesul primului program de master realizat de Schaeffler România în colaborare cu Universitatea Transilvania în 2013, un nou program de master a fost lansat în vara acestui an. Schaeffler România și DTR Draexlmaier România, alături de universitate și alte 7 companii de renume din zona Brașovului, au pus bazele celui de-al doilea master profesional, unic în domeniul ingineriei fabricației.

Două trasee de studiu pentru absolveți din domeniul tehnic
 
2015-07-15 | PRESǍ

Inaugurarea Biroului Autoutilări

Noul departament de Autoutilări din Schaeffler România, parte integrantă din Industrial Engineering, a fost inaugurat vineri, 10 iulie 2015. La baza inițiativei de a înființa acest departament suport, au stat asigurarea calității și standardizării procesului de îmbunătățire continuă, prin implementarea unor soluții optimizate în direcția calității, termenelor și costurilor.

Un nou pas spre performanță
 
2015-07-13 | PRESǍ

O stație electrică de 110/20 KV pentru Schaeffler România!

Nimeni nu își mai poate imagina cum ar fi viața fără energie electrică la dispoziție în orice moment, sub diverse forme de utilizare. Pe zi ce trece, nevoia de energie electrică este din ce în ce mai mare și complexă, astfel că Schaeffler România a decis construirea propriei stații electrice. Aceasta asigură forța motrică a întregii companii, punând în funcțiune și antrenând utilajele și instalațiile necesare procesului de producție și nu numai.

Stația electrică: un proiect și o realizare deosebită!
 
2015-06-22 | PRESǍ

Schaeffler Team la Corporate Games, ediția a 4-a

Din anul 2012, România s-a alaturat celui mai mare eveniment sportiv din lume, concursului Corporate Games. Împreună cu multe alte companii, Schaeffler România participa an de an, și reușește de fiecare dată să uimească prin câștigarea multor medalii, așa cum s-a întâmplat și în 2015.

Despre succes și spirit de echipă
 
2015-06-12 | PRESǍ

Programul Schaeffler Trainee - Absolvenţi cu pregătire deosebită

Tinerii absolvenți au șansa de a se angaja imediat după absolvire! Schaeffler România recrutează viitorii specialiști și manageri ai companiei pentru a-i forma și dezvolta profesional, în calitate de angajați, prin programul Schaeffler Trainee, program de excelență inițiat și desfășurat de Schaeffler România.

O nouă serie Schaeffler Trainee
 
2015-06-09 | PRESǍ

Ziua Copilului și a Mediului la Schaeffler România

Echipa Schaeffler România a organizat, pentru a 5-a oară, Ziua Copilului și a Mediului la fabrica din Cristian. Peste 2 100 de angajați au sărbătorit împreună la Schaeffler România singurul eveniment din an dedicat exclusiv copiilor și familiei. Ocazia deosebită de a le arăta celor dragi locul de muncă, de a-i prezenta pe aceștia colegilor, dar mai ales oportunitatea de a le oferi copiilor o zi cu adevărat specială, au fost factori motivaționali puternici, având în vedere număr atât de mare de participanți.

2100 de participanţi în 6 iunie la fabrica din Cristian
 
2015-06-09 | PRESǍ

Concurs de desen pentru copiii Schaeffler România

Concursul de desen dedicat copiilor angajaților Schaeffler, ce marchează Ziua Mondială a Mediului, a ajuns la al șaselea an consecutiv, iar tema a lăsat loc liber imaginației tuturor copiilor. Anul 2015 s-a bucurat de cel mai mare procent de participare din istoria acestui concurs, ceea ce demonstrează în mod foarte clar preocuparea tot mai intensă a tinerei generații față de tot ceea ce înseamnă mediu înconjurător.

Copiii Schaeffler desenează pentru mediu
 
2015-06-05 | PRESǍ

Concursul de concepte pentru bicicletă desfășurat în cadrul Simpozionului ECTiS

Schaeffler România este o companie de succes, care se preocupă de viitorul transportului alternativ.Sub deviza ”Ne pasă! Ne implicăm! Ne influențăm viitorul!”, elevi, studenți, specialiști și experți au fost invitați să-și pună creativitatea și spiritul de inovare tehnică la contribuție, în cadrul simpozionului ECTiS, ediția a V-a, la concursul INO-PoC-Bike.

Idei și concepte creative privind viitorul transportului alternativ
 
2015-06-03 | PRESǍ

Simpozionul ECTiS, la cea de-a 5-a ediție

Cea de-a 5-a ediție a Simpozionului ECTiS, cu tema ”Proof of concept – The Link of Innovation to Application and Market”, a adus în fața angajaților Schaeffler o nouă abordare. Cei prezenți la eveniment au luat parte la o sesiune tehnică de prezentări, cu teme din industria automobilelor, cât și la evaluarea concursului de concepte noi de biciclete - Ino POC Bike.

Teme de interes din industria automobilelor la Simpozionul ECTiS, ediția a 5-a
 
2015-05-29 | PRESǍ

Programul Fit for Future

Programul ”Fit for Future”, implică mai mult decât o săptămână de practică la Schaeffler România. Pentru a putea participa la săptămâna de orientare profesională, elevii de clasa a XI-a trebuie să parcurgă o serie de pași care simulează principalele etape de selecție în vederea angajării. Astfel, Schaeffler România este devine un ”partener” de încredere pentru tinerii liceeni, în ceea ce privește pregătirea pentru integrarea pe piața muncii.

Programul ”Fit for Future”, implică mai mult decât o săptămână de practică la Schaeffler România. Pentru a putea participa la săptămâna de orientare profesională, elevii de clasa a XI-a trebuie să parcurgă o serie de pași care simulează principalele etape de selecție în vederea angajării. Astfel, Schaeffler România este devine un ”partener” de încredere pentru tinerii liceeni, în ceea ce privește pregătirea pentru integrarea pe piața muncii.
 
2015-05-29 | PRESǍ

Cupa de Fotbal Schaeffler România – Ediția a șaptea

Una dintre cele mai așteptate competiții interne, Cupa Schaeffler la Fotbal, a angrenat în joc, pe parcursul a cinci săptămâni, 16 echipe de jucători. Ziua marii finale s-a bucurat de o mare audiență din partea suporterilor: angajați Schaeffler România, prieteni și membri de familie au venit să fie alături de cei de pe teren și, astfel, a devenit un eveniment în adevăratul sens al cuvântului.

16 echipe și 283 de goluri
 
2015-05-27 | PRESǍ

Programul 2%

Schaeffler România promovează implicarea socială a angajaților prin diverse proiecte destinate acestui scop. Astfel, în perioada 15-21 mai 2015, compania a pus la dispoziția acestora un stand special amenajat, pentru a facilita procesul de donarea a celor două procente din impozitul pe venit către o asociație non-guvernamentală.

Campania Schaeffler România se implică social
 
2015-05-14 | PRESǍ

Schaeffler România față în față cu studenții și absolvenții

Schaeffler România își dorește să fie alături de cei mai buni și implicați absolvenți la început de carieră! Astfel că, evenimentul AFCO (Absolvenți în Fața Companiilor), organizat de Universitatea Transilvania, este un prilej deosebit pentru o primă interacțiune față în față cu viitorii specialiști Schaeffler.

”Absolvenți în Fața Companiilor”, un proiect interactiv
 
2015-05-12 | PRESǍ

Schaeffler România, exemplu de bună practică în presa (inter)națională

Compania Schaeffler România, cea mai mare investiție a Grupului din estul Europei, a fost prezentată ca un exemplu de bună practică în cadrul emisiunii “Investiții în România! Afaceri de succes”, în direct la TVR International, pe data de 6 mai 2015. Dl. Director, Alexandru Blemovici, a vorbit despre secretele succesului din spatele Schaeffler România și despre ce anume îi motivează pe angajații fabricii din Cristian să fie constanți în obținerea celor mai bune rezultate.

Schaeffler România – ”cadre” din timpul emisiunii televizate
 
2015-04-13 | PRESǍ

Pentru al IV-lea an consecutiv Schaeffler România face din nou „Școala Altfel”!

Aproximativ 700 de elevi, împreună cu cadrele didactice, au vizitat compania Schaeffler România în cadrul programului ”Școala Altfel”, pentru a descoperi, pe parcursul unei zile întregi, informații din lumea tehnicii și a producției de rulmenți. Săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun” este un program care s-a desfășurat în perioada 06-09 aprilie, iar elevii au avut ocazia să își satisfacă toate curiozitățile și să plece cu o viziune de ansamblu a ceea ce înseamnă o fabrică de producție modernă. Vizitele s-au desfăşurat după o agendă elaborată în cel mai mic detaliu şi gândită astfel încât elevii să ia parte la cât mai multe activități constructive.

Aproximativ 700 de elevi au descoperit ce înseamnă o zi alături de echipa Schaeffler România
 
2015-04-10 | PRESǍ

Burse de Excelență „10 pentru 10”

O nouă selecție a bursierilor de excelență Schaeffler România a avut loc în această primăvară. Din 51 de candidați, au fost aleși cei mai buni zece studenți ai Universității Transilvania care au primit una din bursele oferite de către companie. Dintre cei zece bursieri, doi sunt și angajați Schaeffler România.

Burse de Excelență „10 pentru 10”
 
2015-02-20 | PRESǍ

chaeffler România – exemplu de bună practică în asigurarea la transport!

În 2013, Schaeffler România a definit procesele pentru securizarea încărcăturii la transport și a dezvoltat procedurile aferente. Fabrica de la Brașov a fost prima locație de producție a Grupului, din Europa de Est, care a implementat aceste procese într-un mod rapid și eficient, iar rezultatele bune nu au întârziat să apară, Schaeffler România fiind considerată un exemplu de bună practică în această direcție.

Transport în condiții de siguranță maximă
 
2015-01-26 | PRESǍ

Winter Corporate Games în 2015

Din peste 900 de participanți la Winter Corporate Games 2015, cei 64 de concurenți din Schaeffler Team au câștigat, pe lângă trofeul de divizie, cele mai multe medalii și cele mai multe puncte adunate de o companie din tot concursul, demonstrând încă o dată spirit de competiție și dorință de câștig.

O nouă victorie pentru Schaeffler Team la Winter Corporate Games
 
2014-12-19 | PRESǍ

Gala Premiilor Schaeffler România – Ediția a 6-a

Unii oameni oferă atât de multă valoare celorlalți prin ceea sunt, prin ceea ce spun, prin ceea ce fac…Unii oameni ajung să realizeze lucruri extraordinare, lucruri care îi inspiră pe oamenii din viața lor. Iar, acest lucru s-a văzut pe deplin în cadrul Galei Premiilor Schaeffler România, având în vedere ca anul acesta am obținut un număr record de nominalizări: 827 de ”dovezi” au venit din partea angajații noștri, care au ales să recunoască public și oficial rezultatele excepționale ale colegilor lor, rezultate care i-au inspirat și motivat pe parcursul anului 2014.

Gala – un eveniment festiv care a strâns peste un număr record de angajați prezenți
 
2014-12-19 | PRESǍ

O nouă victorie pentru Schaeffler Team la Winter Corporate Games2015

Echipa Școlii Profesionale Germane Kronstadt (SPGK), constând din elevi, cadre didactice și reprezentanții companiilor partenere, au marcat sfârșitul de an și sărbătorile de iarnă prin mai multe activități, precum serbarea de Crăciun, împărțirea de cadouri și a cardurilor de sănătate.

Un sfârșit de an plin de surprize pentru elevii SPGK
 
2014-12-10 | PRESǍ

Schaeffler Tech Day la Renault Technologie Roumanie (RTR)

Schaeffler a prezentat, pe 3 decembrie 2014, la sediul central “Renault Technologie Roumanie (RTR)” din București, în cadrul evenimentului “Schaeffler Tech Day”, soluții tehnice și tehnologii. La eveniment au participat mai mult de 500 de angajați Renault, dar și membri ai managementului superior, care au interacționat cu specialiștii Schaeffler în discuții despre soluții pentru autovehiculele viitorului.

Peste 500 de participanți și peste 40 de exponate la Schaeffler Tech Day
 
2014-12-05 | PRESǍ

Campania de colectare de cadouri Schaeffler România

În preajma sărbătorilor de iarnă, angajații Schaeffler România se mobilizează și împreună se străduiesc să aducă zâmbete pe chipurile cât mai multor oameni, poate mai puţin norocoși, din oraşul Brașov. Campania de colectare de cadouri din 2014, a fost o încercare timidă de a transforma centrele de plasament, căminele de bătrâni și centrele pentru persoane fără adăpost, într-un loc mai bun, mai primitor, mai cald.

Din culisele unei acțiuni ”fulger”
 
2014-11-28 | PRESǍ

Schaeffler România, alături de Școala Profesională Germană Kronstadt, în proiectul ”Caravana Meseriilor”

Schaeffler România, alături de Școala Profesională Germană Kronstadt s-a implicat activ în cel mai nou proiect cu caracter educațional, inițiat de Clubul Economic German Brașov și susţinut de Ambasada Germaniei la Bucureşti, de Ministerul Învăţământului şi de Companiile și Cluburile Economice Germane din județele Brașov,Sibiu, Alba şi Timişoara.

Despre avantajele sistemului de învățământ dual din România
 
2014-11-20 | PRESǍ

Schaeffler România – Premiu pentru role de mari dimensiuni

În primăvara anului 2007 Schaeffler România a demarat producţia de role de mari dimensiuni, care peste ani s-a dovedit a fi un real succes, atât pentru fabrica noastră, cât şi pentru întreg Grupul Schaeffler. De-a lungul celor opt ani, producţia de role a contribuit într-un mod esenţial, atât la creşterea performanţei de livrare a rulmenţilor produşi în cadrul companiei, cât şi la menţinerea unor costuri reduse cu această componentă importantă a rulmenţilor, calitatea ridicată fiind întotdeauna prioritatea numărul unu.

Despre creșterea performanței de livrare și reducerea costurilor
 
2014-11-13 | PRESǍ

Burse Private de Excelență - “10 pentru 10”

Pentru al 7-lea an consecutiv, Schaeffler România a derulat programul de Burse Private de Excelență - “10 pentru10”, adică a acordat semestrial 10 burse pentru studenții care țintesc excelența și rezultatele de top în domeniul pe care îl studiază.

Număr record de aplicații pentru Bursele Private de Excelență Schaeffler România
 
2014-11-12 | PRESǍ

Schaeffler România susține programe de Master în cadrul Universității Transilvania din Brașov

Începând cu toamna anului 2013 s-a înființat un nou Master în cadrul Universității Transilvania din Brașov cu denumirea: Virtual Engineering in Automotive Design. Acest master este realizat cu sprijinul și sub îndrumarea domnului Prof. Dr. Christoph Brands – Leader Technical Calculation – Schaeffler Technologies GmbH & Co. KG Herzogenaurach și a domnului Dr. Frank Schlerege – Specialist Technical Calculation Schaeffler Technologies GmbH & Co. KG Herzogenaurach.

Despre îmbunătățirea competențelor teoretice și practice în domeniul proiectării autovehiculelor
 
2014-11-10 | PRESǍ

Seria de Prelegeri universitare - Liderii științei și industriei automobilistice prezintă: Mobility for tomorow

Din anul 2011, Schaeffler România, în colaborare cu Universitatea Transilvania din Brașov și alți parteneri renumiți din lumea automobilistică, a organizat seria de prelegeri pe teme tehnice. Astfel, de mai bine de 4 ani, studenții universității din Brașov au avut ocazia deosebită de a afla cele mai noi informații și tendințe din domeniul tehnic de la reprezentanți de seamă din cadrul Grupului Schaeffler.

Mobility for tomorrow: challenges and answers in future mobility
 
2014-10-20 | PRESǍ

Cupa de Pescuit Schaeffler România – prima ediție

Începutul toamnei (adevăratul anotimp al ”pașnicilor”), care a dat semne bune de debut (mai multe zile fără ploi abundente sau furtuni), i-a surprins pe cei mai pasionați și răbdători angajați Schaeffler România, la prima ediție a Cupei Schaeffler la Pescuit.

24 de echipe și peste 360 de kilograme de pește prins
 
2014-10-15 | PRESǍ

5 ani de activitate pentru Academia MOVE

În cadrul Grupului Schaeffler își desfașoară activitatea în prezent 12 Academii MOVE, Academia din Romania fiind a patra academie de acest fel înființată. Anul 2014 este an aniversar pentru Academia MOVE din România, deoarece, în 7 octombrie 2014, s-au împlinit 5 ani de activitate.

Citate, fapte, date…
 
2014-10-08 | PRESǍ

8 octombrie 2014 – Aniversarea de 10 ani a fabricii

Pentru 10 ani de activitate Schaeffler România are deja o istorie plină…plină de realizări, evenimente și acţiuni, provocări stăpânite, succese alături de echipele de lucru și momente frumoase care i-au marcat pe toți cei care s-au numit cu mândrie, în această zi specială, angajații Schaeffler România.

Cadouri deosebite, tricouri aniversare, prajituri și meniu special, atmosferă de sărbătoare și multe, multe zâmbete
 
2014-10-06 | PRESǍ

Schaeffler România a obţinut titlul furnizorului General Motors Calitate Excellence Award

Schaeffler România a primit în 30 septembrie 2014 distincția „Supplier Quality Excellence Award”, acordată furnizorilor de către General Motors. Constructorul american de automobile acordă aceste distincţii furnizorilor proprii pentru performanțe lor remarcabile, recunoscând astfel calitatea înaltă a produselor, eficienţa proceselor şi service-ul excepţional oferit de Schaeffler România.

Despre calitate și rezultate de top
 
2014-10-02 | PRESǍ

Practică la Schaeffler România

Ca ȋn fiecare vară, Schaeffler Romȃnia a găzduit ȋn lunile iulie, august şi septembrie, zeci de studenți practicanți dornici să pună ȋn aplicare cunoștințele dobȃndite la facultate.Deşi majoritatea studenților practicanți provin de la Universitatea Transilvania din Braşov, Schaeffler Romȃnia primeşte şi studenți de la alte universități din țară.

Peste 170 de studenți practicanți în 3 luni de program
 
2014-09-27 | PRESǍ

Cupa de Badminton Schaeffler România – la a II-a ediție

Prima lună de toamnă a adus angajaților Schaeffler cu spirit sportiv, o nouă provocare: cea de-a II-a ediție a Cupei Schaeffler la Badminton. Competiția a adunat un număr de considerabil de participanți, dovadă a faptului că badmintonul ”prinde teren” din ce în ce mai mult printre angajații companiei.

O nouă ediție, o nouă locație
 
2014-09-19 | PRESǍ

Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag în vizită la Schaeffler România

În 18 septembrie 2014, Schaeffler România a primit în vizită de lucru pe dl. Gunther Krichbaum, Preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag. După cum a devenit obişnuinţă în ultimii ani, fabrica de la Braşov este recomandată ca locaţie model pentru fabrica modernă din România, atât pentru vizite educaţionale, cât şi pentru cele la nivel înalt.

Schaeffler România remarcată pentru implicarea în "formare profesională duală în România"
 
2014-09-17 | PRESǍ

Schaeffler România – Premiu de la Grup „Cele mai bune 3 idei din 2013“

Începând cu 2008 au fost premiate anual cele mai bune 3 idei introduse în softul Ideafactory de către managementul proiectului, iar pentru prima oară în 2014 au fost acordate premii și la nivel global. În acest context ne putem mândri cu faptul că pentru prima oră un angajat Schaeffler România s-a aflat pe podiumul celor mai bune 3 idei înscrise în program.

Îmbunătăţire a procedeului tehnologic de filetare în oţel
 
2014-09-05 | PRESǍ

Programul Trainee în formulă îmbunătățită

Tinerii absolvenţi au şansa de a se angaja imediat după absolvire! Schaeffler România recrutează viitorii specialişti şi manageri ai companiei pentru a-i forma şi dezvolta profesional, în calitate de angajaţi, prin programul Schaeffler Trainee, program de excelenţă iniţiat şi desfăşurat de Schaeffler România.

Noutate în cadrul programului Trainee: conceptul de ”mentor”
 
2014-09-01 | PRESǍ

Colectăm responsabil deşeurile electrice şi returnăm comunităţii energie pozitivă!

Schaeffler România, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, a desfășurat un proiect de responsabilitate faţă de mediu, în perioada 5 septembrie - 5 octombrie 2014. Campania a avut ca obiectiv colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), prin implicarea angajaţilor companiei. Aceştia au avut posibilitatea de a se debarasa de aceste deşeuri, provenite din gospodăriile proprii, într-un mod simplu, ecologic şi nepoluant!

Angajații Schaeffler au dovedit responsabilitate ecologică și socială
 
2014-08-20 | PRESǍ

Certificatul IRIS cu numărul 1000 merge la Schaeffler România

La ȋnceputul anului 2014, locația Schaeffler din Braşov a trecut cu succes de certificarea ei inițiala şi este acum un titular oficial al certificatului internațional de Standard feroviar ( IRIS). Alături de fabricile Schaeffler din Wuppertal, Steinhagen, şi Schweinfurt, Brasov este a patra locație la nivel mondial care a primit certificatul IRIS.

Recunoaștere oficială pentru înalte standarde de calitate în sistemul feroviar
 
2014-08-15 | PRESǍ

Primul lagăr cu alunecare din Schaeffler România

În cea de-a doua jumătate a anului 2014, după o lungă perioadă de școlarizări, multă muncă și nenumărate provocări, Schaeffler România a reușit să realizeze realizeze prima linie de montaj pentru lagăre cu alunecare şi astfel s-au conturat premisele asamblării primului lagăr de alunecare din Schaeffler România.

Schaeffler România este printre singurele fabrici care produce rulmentul „Gelenklager”
 
2014-08-08 | PRESǍ

Premieră tehnologică în Grup: role TORO

Unul dintre cele mai importante produse dezvoltate în anul 2014 pentru Schaeffler România îl reprezintă rola TORO cu profil logaritmic, o inovație rezultată din munca unei echipe româno-germane pe durata mai multor luni de testare.

Recunoaștere oficială pentru înalte standarde de calitate în sistemul feroviar
 
2014-08-04 | PRESǍ

Absolvenţi cu brio, angajaţi excelenţi!

Prima şcoală profesională ȋn sistem dual din Romȃnia şi-a sărbătorit prima generație de absolvenți, intr-un cadru festiv alături de părinți, profesori, companii şi oficialități, pe 1 august 2014 la Braşov Business Park. Ȋn săptămȃna imediat după absolvire, 104 elevi din cei 111 ai şcolii au ȋnceput activitatea ca angajați ȋn companiile ȋn care au făcut pregătirea practică.

Școala Profesională Germană Kronstadt – de la festivitatea de absolvire la prima zi de lucru
 
2014-07-16 | PRESǍ

Simpozionul tehnic ECTiS, pentru a 3-a oară la Schaeffler România

În data de 15 Iulie 2014, în cadrul Schaeffler România, a avut loc a treia ediție a Simpozionului Tehnic ECTiS cu tema: ”Computer Aided Engineering”. Pentru această ediție a Simpozionului colegii din Germania au arătat un mare interes, implicându-se în susținerea de prezentări în cadrul evenimentului.

Tema ”Computer Aided Engineering” a fost dezbătută de specialişti şi invitaţi
 
2014-07-04 | PRESǍ

Schaeffler România la „Forum of Inspiration”, ediția a 7-a

Anul acesta, pe 4 iulie 2014, la Herzogenaurach, a avut loc ediția cu numărul șapte a evenimentului Forum of Inspiration. La acest eveniment, s-au prezentat noutățile în domeniul cercetării în sectoarele Automotive și Industrial, dar și Corporate R&D. Participanții la forum au ales ideea cea mai bună în “Arena of Inspiration”, iar Prof.Dr.Ing. Peter Gutzmer a înmânat premiul.

Participarea la acest simpozion le-a adus participanților numeroase beneficii
 
2014-07-03 | PRESǍ

Delegaţie de la Ministerul Economiei din Bavaria în vizită la Schaeffler România

În data de 2 iulie 2014 Schaeffler România a primit în vizită o delegație din partea Ministerului Economiei din Bavaria, domnul Dr. Hans Schleicher şi însoţită de consulul Germaniei la Sibiu, dna Judith Urban. Delegația compusă din peste 30 de participanți (oficialități din minister și directori/proprietari de companii din Bavaria) și-a dorit să cunoască mai îndeaproape compania noastră, fiind recomandată ca fiind una dintre investiţiile germane cu cel mai mare succes din zona Braşovului.

Vizită la nivel înalt la Schaeffler România
 
2014-06-23 | PRESǍ

Schaeffler România susține excelență și rezultatele de top în rândul elevilor brașoveni

Elevii braşoveni din clasele a VIII-a şi a XII-a cu rezultate deosebite au fost premiaţi duminica, 22 iunie 2014, în Aula Universităţii Transilvania, de primarul George Scripcaru, în cadrul unei gale festive organizată pentru prima dată la Braşov şi pe care, atât reprezentanţii autorităţilor locale, cât şi elevii şi reprezentanţii instituţiilor de învăţământ o doresc şi în anii ce vor urma. Alături de elevii premianţi, care au obţinut premiile I, al II-lea sau al III-lea în fiecare clasă, s-au aflat viceprimari, consilieri locali, rectorul Universităţii Transilvania, inspectorul şcolar general, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor şi Ştefan Gulacsi, director de producţie în cadrul Schaeffler România, ca reprezentat al mediului de afaceri din Braşov.

Schaeffler România la gala premierii celor mai buni elevi din Braşov
 
2014-06-19 | PRESǍ

Programul Trainee – detalii și impresiile din Brașov și Herzogenaurach

Progamul Schaeffler Trainee își propune să formeze generații de tineri specialiști, fie în domeniul tehnic, fie în cel non-tehnic. Activitatea beneficiarilor acestui program se desfășoară urmărind un plan de școlarizare, care alternează studiul teoretic cu activitățile practice. De la o generație la alta, programul poate varia atât ca durată, cât și ca locații de desfășurare, unele programe fiind organizate doar în România, altele având și secțiuni de școlarizare în Germania.

Schaeffler Trainee – un program de succes
 
2014-06-16 | PRESǍ

Echipa Schaeffler își adjudecă din nou trofeul pe divizie la Corporate Games 2014!

Schaeffler Team aduce noi trofee şi medalii de la Corporate Games 2014, ediţia de vară de la Bucureşti! Cu multă determinare, ambiţie, muncă, talent şi spirit de echipă, cei 100 de atleţi din Schaeffler România câştigă pentru a cincea oară trofeul Corporate Games pe divizie (de 3 ori la Corporate Games – ediția de vară și de 2 ori la Winter Corporate Games)! Sportivii au concurat la 14 sporturi cu 2.000 de atleţi din alte companii şi au arătat că au o echipă puternică, unită şi motivată care aduce rezultate!

Schaeffler Team a adus la Brașov 4 trofee și 39 de medalii
 
2014-06-11 | PRESǍ

Aur, argint și bronz pentru echipa de pompieri Schaeffler România

Emoții, implicare și succes – așa poate fi descrisă ziua de 11 iunie 2014, zi în care pompierii Schaeffler România s-au prezentat la linia de start a concursului profesional organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Țara Bârsei”, al județului Brașov.

11 echipe de pompieri au luptat contra cronometru pentru podium
 
2014-06-09 | PRESǍ

Ziua Copilului şi Ziua Mediului sărbătorită la Schaeffler România

Toţi angajaţii Schaeffler, alături de familiile lor, au fost invitaţi duminică, 7 iunie 2014, la fabrica Schaeffler România pentru a petrece o zi specială! Invitații au avut parte de premierea concursului de desene, de jocuri antrenante pentru copii (kids corner – ateliere de creație, jocurile gonflabile, atelierul "un prieten drag", mini-parcul de activităţi cu golf, baschet şi tenis de masă, face painting, jocuri cu baloane şi multe altele) și și-au putut testa îndemânarea tehnică în Centrul de Formare Profesională, care și-a deschis din nou porțile pentru toți cei prezenți.

Peste 1300 angajați împreună cu familiile lor au luat parte la eveniment
 
2014-06-06 | PRESǍ

Copiii Schaeffler România sărbătoresc Ziua Mondială a Mediului desenând

Copiii angajaților Schaeffler au fost invitați să participe pentru a 4-a oară la Concursul de desen organizat de companie, pentru a se remarca prin imaginație și talent. Prin acest concurs, Schaeffler România a dorit să sărbătorească împreună cu cei mari și cei mici, două zile cu o importanță deosebită: 1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului și 5 Iunie – Ziua Mondială a Mediului.

”Plantăm pentru mediu” – tematica din acest an pentru concursul de desen
 
2014-06-02 | PRESǍ

A 6-a ediție a Cupei Schaeffler la Fotbal

În 2014, Schaeffler România a organizat cea de-a 6-a ediției a cupei de fotbal. 16 echipe s-au aflat, rând pe rând, la mijlocul terenului așteptând fluierul de start, pe parcursul celor aproape două luni de competiții.

Primul meci feminin la Cupa Schaefler la Fotbal
 
2014-05-21 | PRESǍ

Prim-ministrul Victor Ponta și Ministrul Învățământului în vizită la Schaeffler România

În cursul zilei de 20 mai 2014, Schaeffler România a primit vizita oficială a Primului-ministrului Victor Ponta, a Ministrul Învățământului și altor oficialități centrale și locale, care și-au manifestat interesul de a cunoaște Centrul de Formare Profesională al companiei și Școala Profesională Germană Kronstadt.

Centrul de Formare Profesională și Școala Profesională Germană Kronstadt – modele la cel mai înalt nivel
 
2014-05-19 | PRESǍ

Angajații Schaeffler România donează 2%

Schaeffler România recunoaște importanța implicării în programe cu caracter social, motiv pentru care, de-a lungul celor 10 ani de activitate și-a pus amprenta asupra mai multor proiecte de responsabilitate socială, iar de aproximativ patru ani, compania pune la dispoziția angajaților săi „Standul 2 %”.

2% pentru o cauză nobilă
 
2014-05-15 | PRESǍ

Schaeffler România premiată la Gala Premiilor Excelenței în Afaceri

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov a organizat în data de 15 mai 2014, cea de-a IX-a ediţie a Galei „Premiile Excelenţei în Afaceri”. Cu această ocazie au fost evidenţiate și premiate rezultatele financiare şi performanţele economice înregistrate de companiile braşovene în ultimii 20 de ani, iar Schaeffler România a fost, bineînțeles, pe podium.

Schaeffler România premiată pentru cei 5 ani consecutivi în care a fost clasată în Topul Național al Firmelor, cât și pentru rezultatele deosebite în activitatea de export
 
2014-05-06 | PRESǍ

Școala Profesională Germană Kronstadt îi implică pe elevii săi în activități diverse

Învățământul profesional dual poate fi începutul unei cariere tehnice de succes. Acest drum consacrat în multe state europene devine din ce în ce mai atrăgător și la Brașov pentru că oferă avantaje tuturor părților implicate: sistemului de învățământ, companiilor partenere în pregătirea practică, dar mai ales elevilor.

SPGK participă Târgul Liceelor și la Ziua Porților Deschise
 
2014-05-02 | PRESǍ

Exercițiu SEVESO în Schaeffler România

Miercuri, 30 aprilie 2014, Schaeffler România a participat la unul dintre cele mai complexe exerciții de testare a Planului de Urgență Internă și Externă, desfășurat în ultimii ani la Brașov. Scopul acestui exercițiu a fost acela de a oferi un exemplu de bună practică, iar scenariul acestuia a inclus: Explozia unei autocisterne cu propan la depozitul I de substanțe periculoase, urmată de dispersie toxică de amoniac.

Din culisele exercițiului de testare a Planului de Urgență Internă & Externă
 
2014-04-29 | PRESǍ

Bursele de Excelență Schaeffler România – implicare, performanță și rezultate de top

Și în acest an Schaeffler România își propune să încurajeze excelența și performanță în rândul studenților brașoveni, prin programul special destinat acestora și anume ”Bursele de Excelență”. Ca de fiecare dată, vor fi acordate 20 de burse, câte 10 pentru fiecare semestru, iar posibilitatea participării la interviuri se adresează tuturor studenților Universității Transilvania, indiferent de specializare.

În luna aprilie s-au ales primii 10 bursieri din anul 2014
 
2014-04-18 | PRESǍ

„România, te iubesc!” în vizită la Schaeffler România

Joi, 17 aprilie 2014, echipa de filmare a emisiunii ”România, te iubesc!” s-a aflat în vizită la Schaeffler România pentru a realiza un material TV, firma noastră fiind una dintre companiile de top care oferă multiple programe de formare şi dezvoltare elevilor, studenţilor şi absolvenţilor.

Despre programul educațional ”Trainee” la ”România, te iubesc!”
 
2014-04-14 | PRESǍ

”Școala Altfel” pentru al 3-lea an consecutiv la Schaeffler România

Pentru al treilea an consecutiv, micii şi marii elevi din şcolile braşovene și din împrejurimi au avut parte de un program complex la Schaeffler România, cu ocazia săptămânii „Şcoala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun”, în perioada 7 - 11 aprilie 2014. Vizitele s-au desfăşurat după o agendă elaborată în cel mai mic detaliu şi gândită astfel încât, vizita să ofere elevilor posibilitatea de a-și creiona o viziune de ansamblu a ceea ce înseamnă o fabrică modernă.

Peste 350 de elevi au văzut și au simțit ce înseamnă să fii angajat la Schaeffler România
 
2014-03-21 | PRESǍ

Lideri ai Științei și Industriei automobile prezintă serie de prelegeri

Seria de prelegeri ”Lideri ai științei și industriei de automobile”, desfășurată în cadrul Universității Transilvania din Brașov, inițiată de Schaeffler România și în parteneriat cu alte companii din țară, și-a continuat activitatea, iar pe data de 20 Martie 2014, Dr. Martin Scheidt a susținut prelegerea, cu titlul „Engine Development Trends 2004 – now – 2024 Driven by European Legislation”.

Schaeffler România promovează excelența în domeniul industriei auto
 
2014-02-13 | PRESǍ

Școala Profesională Germană Kronstadt se aliniază la schimbările legislative care privesc învățământul profesional

Lunile Decembrie și Ianuarie au marcat schimbări semnificative în legea învățământului profesional. Aceste modificări legislative se datorează, nu în ultimul rând, reprezentanților Școlii Profesionale Germane Kronstadt și a companiei Schaeffler România, care prin implicarea lor activă au influențat deciziile luate chiar la nivelul Ministrului Educației. Modificările principale se referă la extinderea duratei formării profesionale de la 2 la 3 ani, ceea ce face posibilă o mai bună aprofundare a materiei parcurse și un accent mai mare pe pregătirea practică.

Școala profesională din Braşov se apropie din ce în ce mai mult de modelul învățământului dual din Germania
 
2014-02-11 | PRESǍ

Centrul de Formare Profesională Schaeffler România – parte activă în conturarea Platformei Profi Mec

În urma Zilei Tehnologiei organizată anul trecut de către Centrul de Formare Profesională, s-a conturat nevoia sprijinirii cadrelor didactice din domeniul mecanic, în completarea cunoștințelor de specialitate. Astfel, în luna Februarie, s-a semnat contractul de colaborare între Inspectoratul Școlar al Județului Brașov, Casa Corpului Didactic, Facultatea de Mecanică a Universității Transilvania, compania producătoare de scule așchietoare, Sandvik Coromant, și Centrul de Formare Profesională Schaeffler România.

Centrul de Formare Profesională se implică în formarea continuă a cadrelor didactice din domeniul mecanic
 
2014-02-10 | PRESǍ

Schaeffler România participă la a II-a ediție Winter Corporate Games 2014

În acest an, Schaeffler România a participat la cea de-a doua ediție a jocurilor corporatiste de iarnă, ediție la care echipa a făcut senzație. Deşi competiţia a fost acerbă (cu cca. 600 de participanţi în total), sportivii companiei au adunat un total de 41 de medalii şi 6 trofee, la cele 7 sporturi (cu unul mai puțin ca anul trecut) la care au participat: 20 medalii de aur, 13 medalii de argint şi 8 medalii de bronz!

Emoții, suspans și rezultate de top la Winter Corporate Games 2014
 
2014-01-13 | PRESǍ

Schaeffler România inaugurează Academia Fit for Quality

În data de 10 ianuarie 2014, a avut loc deschiderea oficială a Academiei Fit for Quality cu participarea managementului companiei Schaeffler România și a responsabililor centrali de axiome. Vorbim, așadar, despre inaugurarea celei de-a doua Academii Fit for Quality dezvoltată la nivelul Grupului Schaeffler, care are drept scop conștientizarea angajaților cu privire la importanța respectării calității în activitatea curentă.

Din culisele evenimentului de deschidere oficială a Academiei Fit for Quality
 
2013-12-23 | PRESǍ

Prima serbare de Crăciun la Școala Profesională Germană Kronstadt

Toate părțile implicate în școala Kronstadt au contribuit la organizarea primei serbări de Crăciun, un eveniment cu adevărat festiv. Cele 10 clase de elevi s-au întrecut în concursul de împodobit bradul, iar invitații de onoare împreună cu directorii companiilor partenere au evaluat brazii împodobiți cu multă inventivitate. Din program au făcut parte scenete interpretate de elevi, colindul profesorilor și desfăcutul cadourilor de sub brad.

Elevii SPGK au pregătit numeroase surprize pentru invitați
 
2013-12-19 | PRESǍ

A 5-a ediţie a „Galei de Premii Anuale Schaeffler România”

Nici o calitate nu va aduce unui om atâta considerație, ca admirația sinceră a calității celuilalt. Lucrul acesta dovedește curaj, onestitate, altruism și recunoașterea bucuroasă a meritului… În scopul promovării acestei atitudini și perspective asupra vieții profesionale și nu numai, compania a organizat și în acest an Gala Premiilor Anuale Schaeffler România.

Schaeffler România premiază excelența
 
2013-12-13 | PRESǍ

Jucării de pluș cadou pentru copii

Atunci când vrei să vezi lucruri bune în jurul tău, începi să te implici. Implicarea aduce oameni, speranțe și bucurii împreună, la masa de lucru. Așa s-a întâmplat și în luna decembrie a anului 2013, când, la inițiativa Departamentului HR și cu ajutorul Departamentului PR din Schaeffler România a demarat două acțiuni de donare, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Un cadou…zeci de zâmbete!
 
2013-12-13 | PRESǍ

Haine donate pentru tinerii defavorizați

În fiecare an angajații Schaeffler au impresionat prin implicarea în campaniile caritabile de colectare. Și în acest an au fost invitați să se implice cu ocazia sărbătorilor.

Un sprijin din partea angajaților
 
2013-11-20 | PRESǍ

10 burse de excelență pentru 10 studenți de top

Din dorinţa de a recompensa meritele celor mai buni studenţi ai Universităţii „Transilvania” din Braşov, compania noastră oferă 10 burse de excelenţă studenţilor aleşi în urma unui riguros proces de selecţie.

Studenți Universității Transilvania au posibilitatea de a aplica pentru bursele de excelență oferite de Schaeffler România
 
2013-11-18 | PRESǍ

Ambasadorul Germaniei la București, Werner Hans Lauk, susține Școala Profesională Germană Kronstadt

Cu ocazia vizitei ce a avut loc pe data de 15 noiembrie 2013, la Școala Profesională Germană Kronstadt, Ambasadorul Werner Hans Lauk, însoțit de Șeful Serviciului Economic al Ambasadei, Sebastian Gromig, a discutat cu elevi, cadre didactice și reprezentanți ai Schaeffler România și a fost impresionat de succesul acestui proiect.

SPGK - proiect pilot de importanță majoră
 
2013-11-07 | PRESǍ

Lideri ai Științei și Industriei automobile prezintă serie de prelegeri

Schaeffler România în colaborare cu Universitatea Transilvania din Brașov și alți parteneri de renume din industria de autovehicule, au inițiat la Brașov un program prin care lideri ai științei și industriei de automobile sunt invitați în cadrul Universității, pentru a împărtăși din vasta lor experiență domeniu. În acest scop personalitățile susțin prezentări, iar invitații (studenți, cadre didactice, specialiști) pot afla informații de valoare, având posibilitatea de a le adresa întrebări din domeniul autovehiculelor.

Schaeffler România promovează excelența în domeniul industriei auto
 
2013-10-30 | PRESǍ

A 2-a ediţie a Simpozionului ECTiS la Schaeffler România

Simpozionul ECTiS ediția a II – a, cu tema: FROM WIND TO ENERGY, s-a desfășurat în 29 Octombrie 2013, în sălile Schaeffler și a reunit un număr de aproximativ 120 de participanți angajați ai Grupului Schaeffler.

From Wint to Energy – tema principală a simpozionului
 
2013-10-16 | PRESǍ

Cupa Schaeffler la Badminton

Cupa Schaeffler la badminton este o nouă competiție sportivă (ediția 1, 2013) dedicată angajaților Schaeffler. Iniţiativa aparţine echipei mixt de badminton care ne-a reprezentat la Corporate Games ediția 2013, Mihaela Purenciu şi Adrian Prunache, evenimentul fiind posibil datorită susţinerii de către companie şi mai ales de către echipa de înot Schaeffler România.

Angajații Schaeffler - Competiție aprigă la fileu
 
2013-10-11 | PRESǍ

Centrul de Formare Profesională Schaeffler România găzduiește o școlarizare de tehnologii de strunjire

Centrul de Formare Profesională a găzduit în luna Octombrie o școlarizarea pe domeniul strunjirii, destinată operatorilor, reglorilor și programatorilor de mașini unelte din cadrul fabricii. Organizarea acestui eveniment a fost posibilă datorită bunei colaborări dintre Schaeffler România, Segmentul de producție C și compania Ceratizit Austria.

Centrul de Formare Profesională oferă suport pentru dezvoltarea angajaților Schaeffler
 
2013-10-10 | PRESǍ

Recunoaștere Schaeffler Group pentru performanță de mediu

În luna octombrie s-a desfășurat la Herzogenaurach prima Conferință Internațională de Mediu, Sănătate și Securitate, Management energetic și Întreținere, iar Schaeffler România s-a numărat printre câştigătorii premiilor decernate pentru performanţă în protecţia mediului.

Schaeffler România pe podium
 
2013-10-09 | PRESǍ

9 ani de fabrică împliniți pe 8 octombrie 2013

Pe 8 octombrie Schaeffler România a împlinit 9 ani de fabrică. Tricourile aniversare, felicitările tematice, pozele de grup, prăjitura aniversară, dar și filmul Schaeffler România în imagini, elementele care au dat culoare acestei zile speciale.

Angajaţii Schaeffler România sărbătoresc rezultatele deosebite înregistrate de-a lungul anului 2013
 
2013-10-02 | PRESǍ

Practică studențească la Schaeffler România

An de an, în lunile iulie august şi septembrie, Schaeffler România îşi deschide porţile pentru zeci de studenţi interesaţi de oportunitatea de a intra în contact cu mediul profesional. În acest an şi-au desfăşurat stagiul de practică în cadrul companiei noastre 149 de studenţi, de la diverse universităţi din Braşov, Bucureşti, Iaşi, Bacău, Galaţi, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, dar şi din alte ţări precum Anglia, Spania şi Austria.

Iulie, august şi septembrie sunt luni de practică studenţească în Schaeffler România
 
2013-10-01 | PRESǍ

Angajat vacanță – a treia ediție a programului

Prin programul ”Angajat în vacanță”, aflat la a treia ediție, copiii angajaților se pot angaja pe timpul vacanței de vară și își pot descoperi atracția pentru domeniul tehnic.

Copiii adolescenți ai angajaților Schaeffler România își pot descoperi atracția pentru domeniul tehnic
 
2013-09-17 | PRESǍ

Bun venit la Școala Profesională Germană Kronstadt (SPGK) pentru cea de-a II-a generație

Pe16 septembrie o nouă generație de viitori profesioniști și-au început activitatea la Școala Profesională Germană Kronstadt (SPGK). Celor 116 elevi de clasa a XI-a li s-au alăturat alți 133 de elevi de clasa a X-a. Doar 62% din cei 213 elevi înscriși au reușit să treacă cu succes de selecția companiilor, care a constat într-un interviu și un test.

Bun venit la SPGK! Bun venit la Schaeffler România!
 
2013-09-16 | PRESǍ

Ziua Pompierilor la Schaeffler România

Întâlnirea anuală profesională a Pompierilor din Schaeffler România debutează la 13 septembrie, cu Imnul pompierilor în paşi de defilare. Atât angajaţii Schaeffler cât şi cei dragi pompierilor asistă cu entuziasm la probele de concurs: echiparea în barem, popic rolă, îndemânare şi viteză.

13 septembrie
 
2013-09-13 | PRESǍ

Schaeffler România lansează Schaeffler Academy

În data de 09.09.2013 a avut loc lansarea platformei electronice Schaeffler Academy în România, fiind a treia locație a Grupului Schaeffler care a implementat acest instrument de dezvoltare pentru angajații săi, după Germania și Brazilia.

Pas cu pas în construirea carierei angajaților Schaeffler
 
2013-07-01 | PRESǍ

Cupa Schaeffler la Fotbal la cea de-a V-a ediție

În perioada mai – iunie 2013 s-a desfășurat a V-a ediție a deja tradiționalei “Cupa Schaeffler la Fotbal”. Interesul pentru această competiție este tot mai mare de la o ediție la alta, în acest an prezentându-se la start 210 participanți, grupați în 6 grupe de câte 3 echipe, fotbalul dovedindu-se astfel sportul cu cei mai mulți simpatizanți angrenați într-o competiție sportivă Schaeffler.

Adrenalină, suspans și dăruire în competiție
 
2013-06-18 | PRESǍ

Engineering Center Technical Symposium: ECTiS

În această lună am avut privilegiul de a organiza primul Simpozion Tehnic în Schaeffler România, marca Engineering Center sub numele de ECTiS (Engineering Center Technical Symposium). Acest simpozion are scopul de a informa angajații Schaeffler România în legătură cu noile tendințe de dezvoltare a produselor și tehnologiilor de producție, urmărind direcții ce țin de produs, funcțiile acestuia, tehnologie și operare. Evenimentul s-a adresat tuturor celor interesați de tema discutată: operatorilor, tehnologilor, persoanelor implicate în pregătirea fabricației, managerilor de segmente și departamente.

De la cerere la prototip: sistem de reglare a gărzii la sol – tema primei ediții a simpozionului
 
2013-06-17 | PRESǍ

Școala Profesională Germană Kronstadt (SPGK) încheie primul an școlar

Modelul dual al învățământului profesional german se aplică cu succes la Brașov. Peste 150 de elevi s-au înscris la Școala Profesională Germană Kronstadt cu dorința de a învăța o meserie modernă și căutată pe piața muncii.

Ce oferă diferit elevilor Școala Profesională Germană Kronstadt?
 
2013-06-14 | PRESǍ

Schaeffler Trainee – un program căutat de absolvenţii universitari

Programul Schaeffler Trainee a demarat în compania noastră în urmă cu mai mulți ani, de-a lungul timpului formându-se generații de tineri specialiști, fie în domeniul tehnic, fie în cel non-tehnic. În cadrul acestui program sunt formaţi viitorii specialişti ai companiei, iar activitatea lor se desfășoară urmărind un plan de școlarizare, care alternează studiul teoretic cu activitățile practice. De la o generație la alta, programul poate varia atât ca durată, cât și ca locații de desfășurare, unele programe fiind organizate doar în România, altele având și secțiuni de școlarizare în Germania.

Un program căutat de absolvenţii universitari
 
2013-06-10 | PRESǍ

Schaeffler România la Corporate Games 2013

Schaeffler Team se întoarce cu trofee şi medalii de la Corporate Games 2013, ediţia de vară de la Bucureşti! Cu multă determinare, ambiţie, muncă, talent şi spirit de echipă, cei 99 atleţi din Schaeffler România câştigă pentru a treia oară trofeul Corporate Games pe divizie! Sportivii au concurat la 15 sporturi cu 2.000 de atleţi din alte companii şi au arătat că avem o echipă puternică, unită şi motivată, care aduce rezultate!

O echipă de învingători!
 
2013-05-20 | PRESǍ

Fit for Future – Program de orientare profesională

Aflat la a treia ediție, acest program devine din ce în ce mai popular în rândul elevilor de clasa a XI-a. Elevii care au ales Schaeffler România au sosit în firmă cu multe așteptări, iar după o săptămână petrecută în fabrică au mărturisit că experiența lor a fost mult diferită de ceea ce și-au imaginat.

O săptămână la Schaeffler România pentru elevii din liceele brașovene
 
2013-05-20 | PRESǍ

De la începutul anului 2013 Serviciul Privat pentru Situații de Urgență (SPSU) a coordonat 7 exerciții de evacuare în caz de incendiu, a participat la 5 exerciţii de testare a planului de urgenţă internă şi 20 de şedinţe de pregătire de specialitate. Şi toate acestea pentru a menţine nivelul ridicat de siguranţă al companiei şi al fiecărui angajat în parte, în cazul unor situaţii de urgenţă.

Din nou pe podium și în anul 2013
 
2013-05-16 | PRESǍ

Angajații Schaeffler România donează 2%

Schaeffler România a pus la dispoziţia angajaţilor săi „Standul 2 %”. În perioada 7 – 15 mai 2013, angajaţii Schaeffler au putut completa şi colecta formularele „230” în punctul special amenajat.

2% pentru o cauză nobilă
 
2013-05-13 | PRESǍ

Angajaţii Schaeffler s-au întâlnit pe biciclete, alături de familii şi prieteni cu ocazia Schaeffler Bike Sunday. Ziua a fost complet planificată cu activităţi pentru toţi: experţii s-au înscris în concursul de 15 km Cross Country; cei mici, dar voinici s-au întrecut şi ei în concursul pentru copii, iar pentru toţi participanţi a avut loc un tur lejer până la liziera pădurii.

Duminica pe biciclete pentru angajați și familii
 
2013-05-07 | PRESǍ

Vizita Miele la Schaeffler România

Anul 2013 a început cu o agendă încărcată la Schaeffler România din punct de vedere al vizitelor în fabrică. Printre acestea se numără şi vizita board-ului „Miele”, din data de 6 mai 2013. Reprezentanţi de top ai companiei, precum Dr. Markus Miele & Dr. Reinhard Zinkann (directori generali), au fost oaspeţii Schaeffler România la începutul lunii mai.

Programul vizitei a urmărit cunoașterea Schaeffler România ca exemplul unei investiţii de succes în România
 
2013-04-29 | PRESǍ

Angajații Schaeffler România plantează magnolii

Continuând implicarea în proiectele de mediu, Schaeffler România s-a alăturat iniţiativei „Braşovul - Capitala Internaţională a Magnoliilor”. Proiectului a urmărit transformarea angajaţilor noştri în „părinţii”, „protectorii” unui pui de magnolie, prin activitatea de plantare a 24 de magnolii în interiorul fabricii.

În luna aprilie angajații Schaeffler se întorc cu fața către natură și mediu
 
2013-04-19 | PRESǍ

Pe podium la Premiile Excelenţei în Afaceri

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov a premiat, în seara zilei de 18 aprilie 2013, firmele braşovene care au dovedit prin performanţele economice înregistrate de-a lungul anilor că îşi merită locul în elita mediului de afaceri din Braşov.

Rezultate constant bune pentru Schaeffler România
 
2013-04-08 | PRESǍ

Programul Școala Altfel - Săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun”

Anul acesta, clopoţelul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun” a sunat în data de 1 aprilie şi în Schaeffler România. Compania şi-a deschis porţile în perioada 1 – 5 aprilie către elevii şi profesorii ce au dorit să descopere o „lume” nouă, modernă şi cu o tehnologie de înaltă calitate.

Peste 400 de elevi ne-au vizitat fabrica in Săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun”
 
2013-02-25 | PRESǍ

Ford acordă companiei Schaeffler România Q1 Preferred Quality Award

Q1 Preferred Quality Award este cea mai mare recunoaștere din partea Ford acordată furnizorilor săi de componente. Acest titlu, dorit de către toți furnizorii companiei Ford, se acordă numai celor care au obținut un grad ridicat de satisfacție a clientului, ca urmare a îndeplinirii cerințelor foarte stricte impuse.

Certificarea Q1 recunoaște munca și rezultatele excelente ale echipei segmentului V
 
2013-03-11 | PRESǍ

Schaeffler România sărbătoreşte Ziua Femeii

Ziua de 8 martie, motiv de bucurie pentru doamne şi domnişoare... Schaeffler România celebrează în această zi femeia la toate vârstele, zâmbetul, gingăşia, generozitatea şi dăruirea ei, într-o atmosferă de sărbătoare.

8 Martie la Schaeffler România
 
2013-02-12 | PRESǍ

Schaeffler România participă la Winter Corporate Games 2013

Echipele Schaeffler România domină competiţiile sportive Winter Corporate Games. Prima ediţie de iarnă a acestei competiţii cu tradiţie internaţională de 23 ani s-a desfăşurat în Poiana Braşov şi împrejurimi. Concurenţii Schaeffler la cele 8 sporturi au adus 43 de medalii şi 9 trofee, printre care şi trofeul competiţiei „SPORT FOR LIFE GRAND AWARD”.

Din culisele „Winter Corporate Games” ediţia 2013
 
2013-01-30 | PRESǍ

Schaeffler România susţine proiectul „Liderii de mâine”

Demararea implicării civice a noii generaţii şi dorinţa transformării acesteia într-o tradiţie este ceea ce îşi propune Proiectul „Liderii de mâine Braşov!”, proiect demarat de Asociaţia Femeilor de Afaceri şi a Femeilor Conducătoare de Întreprinderi (AFAFCI). Identificând, educând şi sprijinind viitori lideri pentru comunitatea braşoveană înseamnă un pas spre o mai mare implicare civică, o confirmare şi responsabilizare a apartenenţei noastre la acest oraş!

„Liderii de mâine” în vizită la Schaeffler România
 
2013-01-08 | PRESǍ

Competiţia de Schi şi Snowboard pentru angajaţii Schaeffler România 2013

Anul 2013 a început pentru Schaeffler România cu un eveniment în premieră pentru angajaţii companiei şi familiile acestora: Competiţia de Schi şi Snowboard pentru angajaţii Schaeffler România 2013.

Din culisele Competiţia de Schi şi Snowboard pentru angajaţii Schaeffler România 2013
 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord