Societatea Inginerilor Auto (SAE) prezintă un premiu Grupului Schaeffler Premiu pentru tehnologie de vârf

12.11.2009 | HERZOGENAURACH

Grupul Schaeffler a adăugat un alt premiu renumit vastei sale colecţii prin "Premiul pentru Tehnologie Excepţională 2009". Acest premiu important este acordat de Societatea Inginerilor Auto (SAE), cu sediul în SUA.

Premiul pentru "tehnologie excepţională" a fost acordat în timpul Congresului Tehnologic SAE desfăşurat la São Paulo în luna octombrie. Printre punctele de răscruce din inovare prezentate în Brazilia, cum ar fi ambreiajul dublu uscat pentru transmisii directe Shift şi rulmentul cu bile tandem Twin, juriul a onorat în mod special primul sistem hidraulic de control al supapelor UniAir complet variabil. UniAir este în producţie din mai 2009 şi este folosit de Fiat şi Alfa Romeo în modelele MultiAir ale seriilor MiTo şi Punto Evo.

Un total de 123 inovaţii tehnice au fost prezentate celor 8500 de vizitatori pe parcursul celor trei zile ale conferinţei tehnice. 17 din aceste inovaţii au venit din partea Grupului Schaeffler. Factori decisivi pentru decizia juriului au fost avantajele de produs ale sistem hidraulic complet variabil de control al supapelor, şi anume reducerea semnificativă a consumului de combustibil şi a emisiilor simultan cu îmbunătăţirea performanţelor motorului, şi implementarea tehnică a conceptului în dezvoltarea unui produs fabricat în serie.

"Probabil că nu există o mai bună ocazie pentru un premiu de tehnologie decât un congres tehnologic de renume", a explicat Sergio Pin, vicepreşedinte pe vânzări şi dezvoltarea producţiei auto a mărcilor Schaeffler INA şi FAG din America de Sud. "Acest premiu este o recunoaştere a forţei noastre inovatoare şi a capacităţii noastre de a pune în practică idei noi. În acelaşi timp, ea ne motivează pentru a dezvolta continuu soluţii noi şi tehnologii de viitor", a declarat Dr. Peter Pleus, membru al consiliului executiv de conducere al Schaeffler Group Automotive.

Societatea Inginerilor Auto (SAE) este una dintre cele mai vechi şi mai renumite asociaţii din industria de automobile. Ea a fost fondată în 1905. Unul dintre cei 30 de membrii fondatori a fost Henry Ford. În zilele de pionierat al automobilelor, obiectivul cel mai important a fost să se definească standarde valabile în toate regiunile. Astăzi, abrevierea SAE este bine cunoscută pentru clasele de viscozitate la lubrifianţi sau definiţia de performanţă SAE-PS care este utilizat în principal în SUA. SAE, cu mai mult de 121,000 de membri în prezent, oferă una dintre cele mai importante reţele pentru ingineri şi executivi din industria de automobile.

Editor: Schaeffler KG