Cupa de Badminton Schaeffler România – la a II-a ediție

27.09.2014 | BRASOV

Promovarea unei vieți active şi sănătoase prin sport a continuat și în anul 2014 cu un nou eveniment în Schaeffler România: Cupa Schaeffler la Badminton – Ediţia 2. Sportul pe care majoritatea îl cunosc de la timpul petrecut în aer liber, la iarbă verde, capătă o cu totul altă formă în contextul unei competiţii sportive: este un sport dinamic, extrem de rapid, dar mai ales distins şi civilizat, unde competitorii pot ţine propriul scor fără a ridica tonul.

Se consideră că badmintonul a fost inventat de soldaţii englezi din India Britanică, cei care au modificat tradiţionalul Battledore and Shuttlecock, adăugând fileul. Totul a devenit oficial după 1860, când a apărut manual ”Badminton Battledore – a new game”, iar în 1873 exista deja în Gloucestershire ”The Badminton House”, deschisă şi întreţinută de Ducele de Beaufort, care în ciuda numelui era englez.

Badmintonul a urmat apoi evoluţia tuturor sporturilor, cu federaţii naţionale, campionate de toate felurile şi recunoaştere olimpică, și iată și cu o cupă special organizată la Schaeffler România, la care angajații companiei au participat cu mult entuziasm.

Cea de-a II-a competiție de badminton s-a desfășurat într-o nouă locație, care a venit în întâmpinarea angajaților cu standarde ridicate din punct de vedere dotări și ambient. Sistemul de joc a fost următorul: faza grupelor câte un set până la 11, iar pentru grupa finală a fost, câștigătorul a două seturi din 3, setul fiind de 11 puncte. După ore bune de joc, emoție și sudoare, s-au de semnat și cei mai buni dintre cei mai buni, campionii ediției fiind premiați cu diplome și cupe personalizate.

Editor: S.C. SCHAEFFLER ROMANIA S.R.L.

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG