Un concept inovator, special dedicat studenților brașoveni Schaeffler Day la Universitate

12.11.2015 | Brasov

În data de 11 noiembrie, Schaeffler România a organizat, pentru prima oară, Schaeffler Day pentru studenți, în colaborare cu Universitatea Transilvania. Astfel, pe parcursul unei zile întregi, studenții au avut șansa să participe la o prelegere susținută de Prof. Dr. Pleus, CEO Automotive Schaeffler, la workshop-uri cu teme de interes din domeniu (la aula universității) și să viziteze fabrica Schaeffler. Astfel am adăugat un nou eveniment la portofoliul amplu de activități pentru studenți și absolvenți.

Chiar dacă evenimentul a fost primul de acest gen, sub acest format, studenții au manifestat un real interes, dovadă stând cele peste 200 de înscrieri înregistrate pentru participarea la workshop-uri. Iar cei care au fost selectați au avut oportunitatea de a dezbate alături de specialiștii Schaeffler din România și Germania tematici legate de cele mai noi tehnologii si trend-uri din domeniul tehnic.

Vizita în fabrică a fost pregătită minuțios, astfel încât studenții să aibă parte de o experiență bogată și completă. Grupurile de studenți au fost însoțite și ghidate de doi dintre angajații cu vechime din cadrul companiei, care le-au prezentat acestora halele de producție, trecând în revistă atât partea de automotive, cât și partea de industrie grea. Forja, ca de fiecare data, a impresionat prin tehnologia de ultimă oră, cât și prin ”povestea” pe care a transmis-o în timp real: povestea inelului – de la materie prima – la produs final.

Prima ediție a evenimentului ”Schaeffler Day” a fost considerată un succes, având în vedere feedback-ul din partea studenților:

”Am apreciat workshop-ul la care am participat pentru că a ne-a stimulat creativitatea, a implicat lucru în echipă, desen si prezentare”

”Ideile și conceptele prezentate mi s-au părut foarte interesante și de mare utilitate, deoarece, aplicate, ar revoluționa industria din toate domeniile”.

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG