Noțiune de căutare

Practical Integrated Methods for Propulsion System Engineering Lansare program masterat în colaborare cu Schaeffler

Pressrelease Stage Image
Metode practice integrate în ingineria sistemelor de propulsive – master în limba engleză

03.07.2018 | Brasov

Un nou program de masterat, “Practical Integrated Methods for Propulsion System Engineering”, a fost dezvoltat de Schaeffler, companie premiată în domeniul sistemelor de propulsie, alături de Universitatea Transilvania. Programul de master, cu predare în limba engleză, se adresează absolvenților de facultăți tehnice și își propune să reunească două domenii de competență: procese tehnologice pentru componente de motor și proiectarea componentelor de motor, cu scopul formării viitorilor ingineri. Pentru prima oară, absolvenții de studii superioare se pot înscrie în acest program, în perioada 9 -14 iulie (detalii pe site-ul universității https://admitere.unitbv.ro/masterat/sesiunea-iulie.html și la secretariat 0268 474761) sau înscriere online până la data de 8 iulie (https://apps.unitbv.ro/inscrieri/public/index.php).

Programul de master se va desfășura începând cu octombrie 2018. 20 de candidați vor putea studia pe locuri fără taxă (10 locuri bugetate + 10 locuri oferite de Schaeffler), selecția acestora urmând să fie făcută pe baza unui interviu (20%) și a mediei de la examenul licență (80%) în perioada 15-17 iulie.

Acest program de master va oferi studenților posibilitatea dezvoltării de competențe în domeniul automotive, utilizând resurse de actualitate și beneficiind de transferul de cunoștințe din partea specialiștilor Schaeffler din România și Germania (prin implicarea directă în prelegeri, activități practice și de laborator).

Principalele competențe sunt legate de: însușirea de către studenți, în mod aprofundat, a metodelor, tehnicilor și tehnologiilor actuale și de viitor legate de proiectarea și producerea sistemelor de propulsie, a motoarelor cu ardere internă în particular și de familiarizare a studenților cu tendințele, actuale și de viitor, legate de proiectarea și producerea sistemelor de propulsie.

Studenții vor beneficia de un mediu modern de desfășurare a activității, oportunitate oferită prin intermediul investiției făcute de compania Schaeffler într-o sală renovată, utilată și dotată cu materiale didactice – componente de motor special aduse din Germania, astfel încât să poată fi studiat modul de funcționare al ansamblelor.

Printre disciplinele studiate vor fi și Economie pentru ingineri, Vibrații și zgomote în procesele de fabricație, Combustibili reformulați și biocombustibili, Shopfloor management, Sisteme ERP (SAP), Proiectare pentru fabricație, Proiectarea avansată a motoarelor, Analiza tehnică în ingineria mecanică, Tehnologii avansate de fabricație, Product development process, Simulare MEF etc.

Program de master oferă oportunități către viitoare colaborări în cadrul companiei Schaeffler și posibilitatea angajării pe parcursul sau la finalizarea studiilor.

„Acest program de studii înseamnă pentru noi că avem posibilitatea să descoperim tineri talentați care vor contribui la creșterea noastră continuă aici în România. Așa cum am spus și mai devreme, compania noastră s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 15 ani aici în Brașov, astfel că de la 100 de angajați câți aveam atunci, astăzi sunt peste 4000 de oameni și credem că trebuie să creștem mai departe. Așa că avem nevoie de talente și mai multe nu doar pentru producție, ci și pentru inginerie“, a spus Klaus Cierocki, manager Sisteme Motor Schaeffler Germania.

Acest nou program se datorează și succesului celor două programe de master realizate de Schaeffler România în colaborare cu Universitatea Transilvania în 2013 și 2015, acestea urmărind să apropie cât mai mult programele de studie de domeniul de aplicabilitate din industrie de la ora actuală.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare